SM-liiga |

Suomalaisia NHL-pelaajia uhkaa yli kolmen vuoden verovankeus

Miksi suomalaiset NHL-pelaajat eivät voi pelata koko kautta SM-liigassa? Veroasioihin erikoistunut asianajaja Lauri Lehmusoja ymmärtää täysin NHL-pelaajien halua välttää verotuksen Suomessa.

Mikko Koivu
Mikko Koivu joutui lähtemään Pohjois-Amerikkaan TPS:sta. (Arkistokuva) Kuva: Tomi Hänninen

Suomalaisten NHL-pelaajien lähteminen Pohjois-Amerikkaan kesken jääkiekon SM-liigakauden on puhuttanut. Syynä venkslaamiseen on lähinnä verotus.

Osa suomalaisista on leimannut NHL-pelaajia jopa veronkiertäjiksi, mutta Verohallintokin on ihmeissään, jos suomalaiset NHL-pelaajat tulevat verovelvollisiksi maailmanlaajuisista tuloistaan Suomessa.

Tällöin verovelvollisuus kestäisi nimittäin yli kolme vuotta, kuten selviää alla olevasta veroasioihin erikoistuneen asianajajan Lauri Lehmusojan haastattelusta. Tähän päälle pelaajat joutuvat luonnollisesti maksamaan veroja myös asuinmaahansa, eli Kanadaan tai Yhdysvaltoihin.

Jos olet miettinyt, miksi suomalaiset NHL-pelaajat eivät pelaa koko kautta Suomessa, kannattaa Lehmusojan haastattelu lukea tarkkaan.

***

Veroasioihin erikoistunut asianajaja Lauri Lehmusoja, SM-liigassa on varsinkin tänä syksynä puhuttu paljon ns. verokikkailusta ja paljon puhutaan kuuden kuukauden rajasta. Mitä tämä kuusi kuukautta veroasioiden puolesta tarkoittaa?

- Se tarkoittaa sitä, että lyhyenkin ajan Suomessa viettävä on yleensä verovelvollinen palkasta, jos työ tehdään Suomessa ja maksaja on suomalainen työnantaja. Kuuden kuukauden raja tulee peliin, jos Suomessa oleskellaan jatkuvasti yli kuusi kuukautta. Silloin syntyy Suomeen yleinen verovelvollisuus myös ulkomaisista tuloista.

- Tämä vaikuttaa myös veroprosenttiin, sillä lyhyen ajan Suomessa viettäviltä pelaajilta peritään 15 prosentin vero, josta ei saa mitään vähennyksiä. Yli kuusi kuukautta oleskelevilla verotus on normaali progressiivinen verotus niin kuin meillä kaikilla.

Miten tämä kuusi kuukautta määrittyy. Tuleeko se maassa vietetyistä vuorokausista, vai mikä siinä on logiikka?

- Kuuden kuukauden määrittely on itse asiassa aika tulkinnanvarainen asia, vaikka voisi kuvitella, että se on yksinkertaista. Siinä haetaan yhtäjaksoista kuuden kuukauden kautta. Siinä ei lasketa vuorokausia niin, että esimerkiksi 183 Suomessa vietettyä vuorokautta olisi se raja.

- Yhtäjaksoinen kuuden kuukauden Suomessa vietetty jakso yleensä sen verovelvollisuuden synnyttää. Mutta siinä pitää ottaa huomioon, että siinä voi oleskella aika pitkäänkin välillä ulkomailla - esimerkiksi kuukauden jakson ilman, että katsotaan yhtäjaksoisen oleskelun keskeytyvän.

Missä se raja kulkee? Kuinka kauan pitää olla ulkomailla, jotta laskuri nollaantuu?

- Tästä on vähän erilaisia näkemyksiä - verohallinnolla on varmaan vähän tiukempia kuin ehkä verovelvollisilla. Kyllä varmaan parin kuukauden rajaa voi pitää nyrkkisääntönä. Sen verran olisi ainakin hyvä olla. Kaikissa tilanteissa se ei välttämättä edes riitä.

Miten se sitten menee - milloin laskuri tavallaan käynnistyy? Kauanko pitää ensimmäisellä stintillä olla Suomessa, jotta kuuden kuukauden laskuri lähtee ylipäätään käyntiin?

- Tähän ei oikeastaan mitään minimirajaa ole. Se lähtee käyntiin periaatteessa ihan lyhyestäkin oleskelusta. Tietenkin jos Suomessa on oleskeltu viikko tai pari ja sitten tulee suhteellisen pitkä poissaolo, ehkä sitä poissaolon riittävyyttä tulkitaan vähän joustavammin sellaisessa tilanteessa. Tähän on vaikea selvää vastausta antaa.

Jos otetaan hypoteettinen tilanne, että suomalaispelaaja olisi tullut toukokuun alussa MM-kisoihin ja ollut täällä sen kolme viikkoa. Sitten hän olisi vaikka puolitoista kuukautta poissa, sen jälkeen tulisi viettämään kesää, taas palannut Pohjois-Amerikkaan vaikka puoleksitoista kuukaudeksi syksyllä ja sitten tullut syksyllä pelaamaan SM-liigaa. Tällöin toukokuun alusta olisi jo se puoli vuotta mennyt - mitä tällaisessa tilanteessa lakikirja sanoisi?

- Tämä olisi aika rajatapaus. Lakikirja ei suoraan sanoisi tähän oikein yhtään mitään. Vähän vaikea ratkaista suuntaan tai toiseen. Tämä on hyvinkin tulkinnanvarainen asia.

Jos esimerkiksi suomalaisella NHL-kiekkoilijalla lipsahtaa yli sen kuuden kuukauden, mitä tapahtuu?

- Suurin ongelma siinä on varmasti se, että ulkomailla pysyvästi asuva henkilö on hyvin todennäköisesti asuinmaassaan koko ajan maailmanlaajuisista tuloistaan verovelvollinen. Jos siihen päälle tulee maailmanlaajuinen verovelvollisuus myös Suomeen, siitä tulee mutkikkaita tilanteita ratkottavaksi.

- Valtiolla on kansainvälisiä verosopimuksia, joita sitten joudutaan soveltamaan. Niiden perusteella yritetään kaksinkertaista verotusta poistaa, mutta näin veroasiantuntijan näkökulmasta tuntuu hyvin ymmärrettävältä, että sitä sotkua on syytä välttää, jos se vain on mahdollista.

Jos todetaan, että joku pelaaja on verovelvollinen Suomeen, kuinka kauan veroja tulee maksaa?

- Suomen kansalaisilla tämä sääntö on itse asiassa aika tiukka. Pääsääntö on se, että jos yleinen verovelvollisuus Suomeen pääsee napsahtamaan päälle, se pysyy päällä koko sen vuoden ja kolme seuraavaa vuotta. Jos esimerkiksi tänä syksynä pääsee vahinko käymään, tammikuussa 2016 pääsee verovelvollisuudesta eroon.

Kun Suomessa on muutama NHL-pelaaja käynyt täällä ja lähtenyt takaisin, hänelle on saattanut tulla tietty veronkierron leima. Mikä on mielipiteesi - onko tämä millään tavalla veronkiertoon rinnasteinen asia?

- Ei tätä minusta veronkiertona voi pitää. Tässä yritetään välttää varsin hankalaa tilannetta, jossa sekä Yhdysvalloissa että Suomessa jouduttaisiin maksamaan maailmanlaajuisia veroja. Lisäksi Suomen verottajalle saattaa olla aika mutkikas prosessi, kuinka Suomen veroilmoitukselle kaikki amerikkalaiset eläkevakuutukset ja urheilijarahastot oikealla tavalla pitää ilmoittaa.

- En näkisi, että tässä veroja koetetaan vältellä, vaan enemmänkin pysyä erossa hyvin sotkuisesta ja vaikeasta tilanteesta, joka tästä voisi syntyä.

Eli tietyllä tavalla se on jopa Suomen valtion etu, että tällaisissa vaa’ankielitapauksissa päädytään pelaajaa paremmin palvelevaan vaihtoehtoon?

- Kyllä tämä varmasti ainakin Verohallinnon työtä säästää aikalailla, jos näitä mutkikkaita setvittelytilanteita ei ihan niin paljon tule setvittäväksi.

Kommentoi aihetta (94 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

 • Sethy

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Noniin, siinä selitys taas kaikille selkäänpuukottajille jotka jo kerkes morkata pelaajat isänmaan pettureiks. Kannattas ottaa selvää ennenku alkaa tuomitsemaan.

  • Kotimaani onpi Suomi

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Minäkin haluaisin vältää vaikeita verojuttuja Suomessa. Asun Suomessa ja työskentelen myös. En halua mitään verojen välttelijän leimaa mutta en halua niitä myöskään maksaa. Joskus olen katsonut sitä peliä missä on ne kepit ja polvihousut ja niille maksetaan paljon jotta niiden ei tartte maksaa veroja.

   Apuva

  • Tavis

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   hehe, änäriläiset kun ovat vähän eri ihmisii kun meikäläiset, hehe

  • pohjosen mies

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Nimimerkki "Kotimaani onpi Suomi" on kyllä aivan turhaan vetänyt herneen nenään. Tavan pulliainen Suomessa ei joudu verosotkuihin vaikka haluaisi, kyllä tämä verotus on nykyään niin selkeää ja TOIMII. Sitten on nämä ulkomailla tienaavat erikseen, ei ole selkeää eikä helppoa alkuunkaan. Ei ne kierrä veroja, vaan nimenomaan tekevät suomen verottajalle palveluksen.

  • Pöh ja pah

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Pohjoisen mies on ihan vaivaiskoivikossa, eiköhän verottaja tuossa selvitystyössä jäisi plussan puolelle =)

 • Hyvä kirjoitus

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Itse ainakin katsoisin, että idioottihan pelaaja on, jos tahtoen ottaa amerikkalaisen 5-20 (mikälie) prosentin lisäksi suomalaisen progressiivisen 50% veron tuohon PÄÄLLE. Ja eläkevakuutukset yms tuohon päälle.

  • Prosentit kuntoon!!!

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Mikä tämä 5-20% verotus oikein on? Kanadassa vain Alberta on todella veroystävällinen ja siellä Kipper maksaa 43% veroja tuloistaan. Ontariossa ja Quebecissa maksetaan 50%. BC:ssä joku 48%. Siis NHL-tuloista eli yli 500.000 taalan tuloista.

   USA:n puolella valtionvero on 35%, minkä päälle tulee osavaltiovero 0-10% ja jopa kaupunkivero. Floridassa ja Texassia päästään tuolla 35 prosentilla joskin ainakin seitsemässä osavaltiossa näiden osavaltioiden pelaajien pitää maksaa veroja vierailupäivien mukaan. Kyllä, vaikka yhdestä päivästä.

   Kaliforniassa ja New Yorkin osavaltiossa NHL-pelaajat maksavat 46.9%, eli Saku, Teemu ja Lyde heittää tuon yhteiskunnan apuun omista palkoistaan.

   NHL-pelaajat maksavat kollektiivisesti noin 880 miljoonaa taalaa tuloveroina, joista sitten tietysti autetaan vammaisia, sotaveteraaneja, kouluja, sairaaloita jne.

   Veronkierroksi tuota on vaikea sanoa...

  • analysaattori

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Ai niillä on NOIN kova valtionvero? :O Mun näkemyksen mukaan, siis maalaisjärjellä sen pitäisi olla huomattavasti pienempi ja osavaltion veron pikkaisen isompi.

   Mutta siellähän on niitä "mustia budjetteja" joita ei juurikaan valvota (ainakaan julkisesti) ja joita käytetään kukaan-ei-tiedä-mihin. Ehkä UFO:jen reverse engineering...

   Puhumattakaan asevoimien kustannuksista. Jos jenkit ei koko ajan uhois maailmalla aseineen niin tuo valtionvero vois olla vaikka puolet pienempi. Noin hatusta heitettynä.

   Kun osavaltioissa asuu jonkin verran erilaista porukkaa niin olisi demokratian kannalta oikeudenmukaisempaa jos suurempi osa veroista menisi oman osavaltionsa hallinnon järkeviksi katsomiin menoihin.

  • Prosentit

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Useita vuosia USA:ssa asuneena, ilman mitään offshore-verokikkailuja, en koskaan ole maksanut yli 30% tuloveroja (ml. federal, state jne verot). Siis ihan normikeskiluokkaisilla tuloilla.

 • vientityöläinen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ihan samat säännöt koskee meitä ulkomailla työskenteleviä: ns. Suomi-päiviä lasketaan ja lisätään aikaa sen 6kk päälle. Ja Suomi-päivä on aina kokonainen eli vaikka tulet varttia vaille puoliyön Suomeen niin verottajan mielestä olet ollut koko päivän Suomessa. Ja eri verovirkamiehillä on oikeus antaa toisistaan erilaisia neuvoja (joihin ei voi vedota lopullisessa verotuksessa) ja funtsia mitä sääntöä noudatetaan, esim. viisuminuusiminen ei aina ole "pakollinen" Suomessa käynti, vaikka muualla uusiminen on mahdotonta tai erittäin vaikeaa.

  Tässä olisi muuten oiva vientituote Kreikkaan tai muualle, joissa veronkierto on kansallisurheilua...

 • Ahneita ovat

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Noilla tuloilla voisi maksaa vaikka viiteen maahan verot! Saisivat hävetä silmät päästänsä, nykyään 40-80 vuotiaat ovat maksaneet näiden koulunkäynnin ja kaikki pienistä tuloistaan ja tämä on kiitos ettei miljoonatuloista heru penniäkään vanhustenhoitoon. Hävetkää!

  • Jere

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Eivät sen ahneempia kuin muutkaan. Monet pelaajista sitäpaitsi tukevat sairaaloita yms., joten turha urputtaa. Tässä tapauksessa ei se ole tyhmä (ja ahne) joka saa, vaan se joka maksaa. Mm. ne rahat mitkä suomalaiset käyttää maksukanaviin jotta näkis änäripelit, voisi käyttää esim. vahustenhuoltoon. Kuka tässä on itsekäs? Ei niin yksinkertaista.

  • patu

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Nämä kaverithan ovat juuri niitä kouluja käyneet!

  • andy

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Se ei varmaankaan ole noiden pelaajien vika, ei niillä ollu mielessä veronkierto kun he rupesivat lätkää pelaamaan. Voiko henkilö "Ahneita ovat" vastata seuraaviin kysymyksiin;

   1. Pitäisikö rikkailta ottaa eläke pois?

   2. Pitäisikö Wahlroosilta ja Ollilalta ottaa maataloustuet pois?

  • Eveliina

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   No nuo pelaajat maksavat about 30 000 euroa yhden lapsen peruskouluvuodesta siella missa he pelaavat. He maksavat omaa elamaansa, ja heidan lapsensa eivat kay koulua Suomessa. Tuntemani pelaajat ovat maksaneet myos omien vanhempiensa asuntolainat pois ja pitavat huolen etteivat aidit joudu vanhainkotiin tuntemattomien ihmisten armoille. He eivat kayta Suomen sosiaaliturvaa millaan lailla, vaan yksityisia palveluita ulkomailla, jossa ei ole samanlaista turvaverkkoa kuten Suomessa. Jos he maksavat jo jonnekin 49% palkastaan veroa MIKSI heidan pitaisi maksaa Suomeen mitaan?!? Siksi, etta heilla on Suomen kansalaisuus?! Siksi, etta he kayvat valilla Suomessa? Sehan tarkoittaisi etta palkasta menisi heposti yli 70% veroihin eika asianomainen saisi sille mitaan vastinetta. Kateellisuushan tassa taustalla on. Tahtitason pelaajilla on tahtitason palkka. Tahtinayttelijoilla tahtinayttelijoiden palkka. Jokainen saa ryhtya jaakiekkoilijaksi jos siihen kykenee.

  • en pidä Nhl-vapaamatkustajista

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Parempi olisi, että eivät tänne tulisi pelailemaan ja nokkaansa näyttämään kun eivät kuukausien oleskelusta tähän valtioon veroja maksa! Mun mielestä verot kuuluu maksaa näidenkin, vähintään siltä ajalta kun tässä valtiossa oleskelevat. Ei voi olla niin, että tavallinen ehkä tiukillakin elävä veronmaksaja maksaa joka kuukausi sievoisen summan veroja, samaan aikaan kun täällä huvikseen Sm-liigaa paukuttavat tähtipelaajat välttävät kaikki verot. Ja älkää vaan nyt selittäkö, että eivät he käytä julkisia palveluja! Käyttävät tämän maan infrastruktuuria, ajelevat maanteillä kuluttaen sitä, tietoliikenneverkkoja käyttävät ja kuormittavat, yleisestä turvallisuudesta nauttivat, mikä sekään ei ole ilmaista. Sitten on tämä Mikko Koivu, joka muiden kiekkoilijoiden tavoin vältti kansalaisvelvollisuuden eli täysimittaisen varusmiespalveluksen! Kävi kuukauden, otti ja häipyi. Tuostakin ajasta sai osan vapautusta MM-juhlinnan takia. Reilua ja oikeudenmukaista muita nuoria kohtaan, eikö totta?

  • Andylle

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Kahteen kysymykseen yksi vastaus. :)

   PITÄISI.

  • Sethy

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Hih.. "en pidä nhl-vapaamatkustajista" yrittää provosoida. Tosin taitaa olla vähän liian jyrkkä kommentti että siihen joku lankeis.

  • Hurskastelua

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Ihminen on pohjimmiltaan itsekäs, sen takia lajimme on ylipäätään elossa. Yksikään täällä hurskastelijoista ei 10 miljoonan vuositulojen omalle kohdalle napsahtaessa maksaisi vapaaehtoisesti senttiäkään ylimääräistä veroa. Piste.

  • omaa lääkettä Nhl-pelaajille!

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Nimim. hurskastelua, mutta kun meidän on pakko maksaa niitä veroja! Hyvänen aika, ei tämä systeemi pysy pystyssä tuolla sun pohjimmiltaan itsekäs-ajattelulla! Vaikka meillä ei olisi edes sosiaaliturvaa, niin silti tulisi maksaa poliisitoimesta, armeijasta, hallinnosta, tiestöstä sekä ympäristö- ja jätehuollosta tässä ihan mitä tuli nyt mieleen. Nhl-pelaajat joutuvat jo Helsinki-Vantaalle saapuessaan yhteiskunnan verorahoilla ylläpitämien palveluiden piiriin. Kas kun tuokaan lafka ei toimi valitettavasti yksityisellä rahotuksella. Sama veronmaksupakko pitäisi olla Nhl-pelaajilla, jos tänne mielivät töitä tekemään. Hyvänen aika, jopa tämän maan rikkaatkin joutuvat maksamaan veroja täällä työskennellessään. Toivoisinpa, että ahneiden Nhl-pelaajien palkat laskisi kunnolla noissa palkkaneuvotteluissa, niin saisivat maistaa omaa lääkettään.

  • Veroja olemattomista tuloista?

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Täällä kateelliset suomalaiset ovat sitä mieltä, että NHL-pelaajien tulisi maksaa veroja seuraavat 3 vuotta Suomeen, koska kehtaavat tulla työsulun ajaksi kotimaahansa pelaamaan? Vaikka heillä ei olisi tuloja Suomessa?

   Kateellisten suomalaisten mielestä on väärin, että joku pärjää heitä paremmin. Nämä kiittämättömät ovat saaneet hurjat sopimukset ja ilmaisen koulutuksen ja tahkoavat nyt rahaa?

   Miettikää omalle kohdalle sitä, että olette jatkuvasti töissä (lomaa vuodessa n. 2 viikkoa), ja käytännössä puoli vuotta työmatkoilla. Tätä ennen on pitänyt 15-20 vuotta tehdä tätä samaa duunia palkatta, tai oikeastaan maksaa siitä lystistä 1000-2000 euroa vuodessa, eikä "ammatti" ole mitenkään taattu. Työnantaja laittaa sinut työsulkuun ja tulet ILMAISEKSI pelaamaan omaan kasvattajaseuraasi ja maksat vielä omat vakuutuksesi, joka normaalisti kuuluu seuralle.

   Ja suomalaiset kateelliset panettelijat haluavat, että maksat verot suomeen. Vain sen takia, että tienaat enemmän kuin he.

  • Katsoja

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Periaatteessahan NHL-pelaajat tuovat sievoisen summan myös Suomen valtiolle tulemalla pelaamaan. Pelkästään katsojaluvut ja median kiinnostus ovat varmasti lisänneet verotuloja tavallisilta kuluttajilta. Ainakin oma innostus ja mielenkiinto jääkiekkoa kohtaan on vain noussut tähtien tulon myötä. Onhan se hienoa nähdä Jääkiekon Suomi-ikoni elävänä 'tavallisessa' jääkiekko-ottelussa kotipaikkakunnalla! Minkälainen kansanmarssi siitä tulisikaan maamme pääkaupunkiin, jos Selänne saapuisi Jokereihin?!

 • Ei auennut

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Eli miten se 6kk lasketaan? Tarkottaako se kalenterivuoden aikana 6kk vai siitä päivästä kun on Suomeen tullut vaikka välillä olisi ulkomailla?

  • Epämääräiseltä vaikuttaa

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Artikkelin mukaan asia on tulkinnanvarainen. Saattaa siis olla, että välillä ulkomailla vietetty aika lasketaan mukaan Suomessa oleskeluun. Silloin on paras häipyä täältä varmuuden vuoksi ajoissa. Tuntuisi kyllä paljon järkevämmältä laskea täällä todellisuudessa vietetyt päivät tai sitten laatia ihan yksiselitteiset säännöt.

   Mitä veroihin tulee, niin NHL-pelaajat eivät kyllä Amerikassa 5-20 prosentin veroilla selviä. Taitaa olla lähempänä neljääkymmentä prosenttia. Niin että jos viiteen maahan joutuisivat maksamaan, tulisi kyllä melkoiset verovelat.

  • finish

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   todella sotkuisen tuntuista tuo pelaajien verotus kun ei asiantuntijakaan pysty antamaan selviä vastauksia.

  • Ei auennut

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Miten joku näin selvä verotukseen liittyvä asia voi tulkinnanvarainen. Täysin ymmärrettävää on, että tuskin edes verohallinnon johtaja ei halua maksaa useaan maahan samasta tulosta. Onko tämä poliittinen vai hallinnollinen ratkaisu?

  • Springfielder

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Niin sekavaa todellakin tuo verotus että nyt kun asia tuli näinkin laajasti esille niin ei kun KORJAAMAAN!

   Eihän tällaisella "systeemillä".... Miksei kukaan TEE mitään? Ajatelkaa lapsia!

 • jusu

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Pelaaja maksaa myös vakuutusmaksunsa itse kun on NHL:ssa ja pelaa sitten Suomessa.

 • Rode67

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ihan hyvä artikkeli tää on. Itsekin kun olen jo hoidellut lähisukulaisen veroasioita täällä Suomessa Kanadaan päin jo toistakymmentä vuotta, niin se veroilmoitusten käsittely on paljon sotkuisempaa kuin täällä on yksiarkkinen veroehdotus. Mahdollisesti tätä lukee joku sellainen, joka on samassa asemassa kuin minä, mutta voi ihmiset hyvät, kun tietäisitte sen työmäärän - ja vielä kun tarvitsee sen ja oppaan kanssa varsin laadukasta sanakirjaa, josta ei kuitenkaan kaikkiin sanoihin löydy suomennosta! Netin sanakirja.org ei myöskään ole apuna. Toki ajan kanssa tässä ovat Kanadan viranomaiset hieman huomanneet jo parannuksia tehtäväksi, mutta iso työ on vielä pääsemiseksi Suomen tasolle. No, onhan Kanada myös Suomea isompi kooltaan ja väkiluvultaankin ...

  • €$

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Rikas rikastuu ja köyhän pitää köyhtyä, että rikas rikastuisi lisää, rikas ei halua köyhtyä, köyhältä ei kysytä.

  • Tyhmä

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Voi hellanlettas sentään kun on kurjaa. Kuka pakottaa köyhän köyhtymään ja miten tämä prosessi toimii. Ennen kaikkea miten se liittyy mitenkään näihin NHL-pelaajiin.

   Koska Mikko Koivu ei maksa Suomeen veroa niin köyhän pitää köyhtyä? Muutama välivaihe pitäis nyt selventää kun en ihan hetkessä keksi tätä kiertokulkua.

  • €$ sen tiivisti!

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Lyhyesti ja ytimekkäästi, noin se menee. Raha puhuu ja porvarit porskuttaa. Samoin kuin kaikki ne joilla on jo matkaan lähtiessä, ts. synnyttäessä tähän maailmaan hyvät lähtökohdat.

   Köyhällä on ihan uskomattomasti vastatuulta jos haluaa edes ns. keskiluokkaan.

   Tyhmälle vinkiksi että taidat olla juurikin niitä porvareita kun poltit hihasi tuosta yo. kommentista.

   Ihan tiedoksi, ei kaiken tarvitse olla niin justiinsa. Siis loogista ja rationaalista. Hyvä keskustelu muodostuu niin että kun kommentoidaan niin muiden jutut synnyttävät assosiaatioita mikä vie taas eteenpäin.

   Syntyy teidänkin piireissänne tuttu ns. brainstorm efekti.

   Sitäpaitsi kyllä köyhyys vs. rikkaus teema aika läheltä liippaa kun rahasta puhutaan.

  • köyhästä keskiluokkaiseksi

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   yllä mainitut "hyvät lähtökohdat" ovat ihan jokaisella suomalaisella... itsekin hyvin köyhistä oloista lähtöisin ja nykyisin kouluja käyneenä porskutan ainakin lähellä keskiluokkaa. kovasti on joutunut töitä tekemään, mutta jo pienestä pitäen niin oletinkin asian olevan.

  • Kateelliset & Saamattomat

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Niinpä... Jos olet luonteeltasi varsin yhteistyö kyvytön. Haluton oppimaan uutta , ja mieluummin luumuilet nurkissa , kun teet mitään . Etsit viat ennemmin muista , kuin itsestäsi. NIIN tämä foorumi tuskin on se paikka , jossa pitää itkeä sitä , että joku toinen on pelannut annetut kortit oikein...

   Joka ainokaisen suomalaisen NHL_pelaajan takana on kotijoukot , jotka on pojalleen kustantaneet vähintään 13 vuoden ajan , joka vuosi uudet pelivehkeet sun muut jutut. Ja järjestäneet omat asiansa niin , että on ollut mahdollista pelata. Ei ne muuten siellä olisi.

   Kannattaa muuten käydä lähibaarin nurkkaa pidemmällä katsomassa , kuinka muualla maailmassa menee.. Tulkaa sitten takaisin . Josko vaikka tekisi mieli vähemmän itkeä omaa ns, kurjuutta. Ehkä jopa se suomalainen perikateus hieman loivenis.

 • Verottaja

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tämä kannattaa muistaa varsinkin niiden jotka meuhkaavat MM-kisojen aikaan isänmaallisuudesta ja leijonapaidan kutsusta, vaikka todellisuudessa pelaajat välttelevät yhteiskuntavastuutaan.

  • Orpo

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Jos verojen maksu kahteen eri maahan + mätkyt siihen vielä päälle merkitsee jotakin "yhteiskuntavastuuta", niin pidä hyvänäsi.

  • Keijomus

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Mitä ihmeen yhteiskuntavastuuta täällä osa ihmisistä oikein kannattelee mielessään? Tuntuisiko teiltä noin 90-95% veronkanto oikeudenmukaiselta, eli jokaisesta ansaitsemastaan taalasta/eurosta, pelaaja saisi itselleen noin 5-10% jotka eivät edes riittäisi erinäisiin eläke- ja vakuutusmaksuihin. Eli pelaajan pitäisi siis mennä säästöilleen jotta saisi itselleen ruokaa, että tämä tulisi näiden valittajien mielestä yhteiskuntakelpoiseksi ja vastuunsa kantavaksi henkilöksi?

   Uskomaton idiotismia ja ahneutta, puhumattakaan kateudesta. Nautitaan lahjoista semmoisena kuin me ne saamme, eli jos ja kun NHL-miehiä saamme kotimaan kaukaloihin ja esim. leijonapaitaan, niin ollaan iloisia ja kannustetaan heitä. Moni ei ehkä tule ajatelleeksi, että niin SM-liigassa kuin maaotteluissakin se rahakas ura voi katketa yhteen taklaukseen ja siinä meni koko loppuelämäksi se ammatin harjoittaminen.

  • Sirkka

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Lotto verolle!!!!

  • Sethy

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Sirkka. Lotto on verolla. Se vaan otetaan siitä pois ennen voittajalle luovuttamista. En kyllä ymmärrä miten se tähän uutiseen liittyy?

  • G

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Keijomus, pointsit sulle. Olen samaa mielta.

   Muille kateellisille holmolaisille: miettikaapa tilannetta etta kaytte siella Thaimaan Phuketissa 2-4 viikon lomamatkalla kerran pari vuodessa...ja joutuisitte maksamaan SUOMEN palkastanne veroja THAIMAAHAN?! Mita ihmetta te nyt sossotatte? Onko Jutta tehnyt teista kaikista tuollaisia verokiskureita? Ajatteletteko te omilla aivoillanne? Miksi olette niin pikkumaisia etteka ylpeita siita etta joku suomalainen on onnistunut luomaan menestyksekkaan uran?

   Hohhoijjaa. Onneksi asun maassa jossa verotus on 0%. Taalla markkinat toimii eivatka tue kotona maleksivia sossupummeja.

  • James

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Pelaajathan juuri eivät välttele yhteiskuntavastuutaan. He maksavat veronsa sille yhteiskunnalle, jossa asuvat.

 • AinaIlves

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kyllähän nämä nhl-tähdet tekevät paljon hyvää, Lauri Korpikoski lahjoitti juuri Tps palkkansa hyväntekeväisyyteen. Mikko Koivu on lumenen kampanjoissa mainoskasvona, josta saadun maallisen hyvän lahjoittas kokonaisuudessaan hyväntekeväisyyteen. Ja puhutaan kuusinumeroisista rahoista Mikon kohdalla.

  • V:mäinen Karhu

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Ei sillä ole väliä, vain VEROT ratkaisee!!! PYHÄT VEROT!!! Niillä tehdään hyvää, ei hyväntekeväisyydellä! Verojen avulla voidaan vaikka antaa lisäaikaa Kreikan kaatumiselle tai sitten pitää ylipöhöttynyttä byrokratiaa pystyssä.

  • Hyväntekeväisyys laittomaksi

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Hyväntekeväisyyden ongelma on siinä, että tuetaan vain yhtä hyvää, eikä yhteistä hyvää.

 • veroa myös tänne

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kyllä nhl pelaajien pitäisi maksaa veroa myös Suomeen koska muut veronmaksajat on kustantaneet heidän koulut ja muut

  • Leikkaa talteen

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Käsittämätöntä ajattelua kertakaikkiaan. En yhtään ihmettele että tämä "hyvinvointivaltio" on korviaan myöten liemessä kun äänestävien kansalaisten joukossa vallitsee näin rajoittunut katsantokanta.

   NHL pelaajat eivät nosta palkaansa suomen veronmaksajien kassasta (kuten 400 000 suomalaista) vaan hankkivat sen omalla työllä ja itse kustannetulla koulutuksellaan.

   Miksi NHL pelaajien sijaa kukaan ei kyseenalasita EU virkamiesten ja virastojen (esim kemikaalivirastao hesassa) virkailijoiden erityisverostatusta. Tulot ovat 3-4 kertaiset mitä Suomalaisiin verrattuna ja vero % vain murto-osa (eivät maksa veroa suomeen). Ja kaiken lisäksi - nämä nostavat palkkansa julkisista verovaroista.

  • Eläköön vapaus!

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Eli Suomesta ei saa lähteä koskaan ulkomaille töihin jos on käynyt koulut Suomessa!?

  • Pena

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Naulan kantaan!

  • Rikkaatkin joutavat maksamaan!

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Leikkaa talteen, turhaa mussutat kemikaaliviraston EU-virkamiesten erityisverostatuksesta! Noita virastoja on melkein jokaisessa EU-maassa, ja ihan jokaisessa samat käytännöt. Suomi on halunnut oman viraston ja myös, ottajia olisi ollut varmaan muitakin, mutta me sen halusimme! Yhtä hyvin olisi halunnut tuon vaikutusvaltaisen viraston joku muu valtio. Ja ehkäpä siellä saattaa olla joku suomalainenkin työsuhteessa, tiedä häntä. Varakkaiden Nhl-pelaajien veronmaksuvapautta en hyväksy, he kun ovat täällä ollessaan töissä suomalaisessa joukkueessa, eivät muiden maiden työnantajilla kuten kemikaaliväki.

  • kateellisille!!

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   En voi ymmärtää kuinka kateellisia suomalaiset ihmiset on, Ehdottaisin täällä kaikille kateellisille köyhille, ruvetkaa pelaamaan lätkää, ja elekää lässyttäkö täällä.. nonii aluksi vaikka ulkojäille ja siitä sitte pikkuhiljaa ylöspäin..

 • metu

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Oli kyllä harvinaisen epäselvä haastattelu. Ei tullut oikeastaan mitään uutta paitsi tuo verovelvollisuuden kesto jos se lankeaa päälle. Mitä tuollaisella "veroasiantuntijalla" on virkaa kun ei selkeästikään tunne itsekään itse asiaa vaan mutisee vaan että tämä on hyvin tulkinnanvarainen tai monimutkainen asia? En ainakaan itse ostaisi palveluita tuollaiselta asiantuntijalta kun tähän verotukseenkin löytyy ihmisiä jotka oikeasti tietävät kuinka tulee menetellä.

  • Metsää puilta

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Etkö näe että kyse ei ole asiantuntijan pätemättömyydestä vaan järjestelmän keskeneräisyydestä.

   Verotussysteemi ei ole kehittynyt maailman mukana.

   Sitäpaitsi kunnioitan tuon asiantuntijan uskaliasta määrätietoisuutta sanoa silloin kun asia niin on, että asia on tulkinnanvarainen ja epäselvä, vaikka niin joutuisi sanomaan kymmeneen kysymykseen peräkkäin.

   SEN näkisin ongelmaksi jos jokainen asiantuntija pelkäisi maineensa puoleesta ja pyrkisi suojaamaan ylisuurta egoaan (niin kuin suurin osa suomalaisista työssäkäyvistä äijämiehistä tuppaa tekemään) teeskentelemällä tietävänsä aiheesta kuin aiheesta kaiken.

   Sehän johtaisi tässä tapauksessa katastrofiin! Kaikki asiantuntijat selittäisivät omilla tahoillaan asiantuntevin äänenpainoin omia totuuksiaan kun itse verotusjärjestelmä on remontin tarpeessa eikä mitään yhtä ja ainoaa totuutta ole.

  • SK

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Kuulostaa se aika huvittavalta, kun joku kiertää veroja verovirkailijan työmäärän vähentämiseksi!

   Mutta hirveältä sotkulta verotus kuulostaa. Miksei näitä tulkinnanvaraisia kohtia korjata? Niin kotimaan verotuksessa kuin ulkomaankin?

 • Tunnollinen Kansalainenn

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ovat veropakolaisia! Jos ei ole, verotussäännöt ovat vääriä ja ne pitää muuttaa!

  • Jukka

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Otithan huomioon, että nuo pelaajat maksavat sen 15% veroja Suomessa tekemästään työstä, kuten tekstistä ilmenee.

 • Kale

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Veronkiertohan se on ihan selvästi.Naurettavaa pelleilyä tuo lähteminen ja tuleminen ja kiemurtelu asian kanssa.Turhaa selittelyä.Miksi yleensä tulla Suomeen ollenkaan,kun laki on kerran tämä? Olisivat ottaneet asioista selvää. Ja onko tutkittua tietoa,kuinka paljon he maksaa veroja Yhdysvaltoihin? Ne minä haluaisin tietää,ihan konkreettiset rahamäärät.Entäpä Jussi Jokinen,eilen sanottiin että kun tulee Kärppiin nyt seuraavan kerran ( en muista monennenko? ) niin pelaa kauden loppuun täällä.Ja kuuden kuukauden sääntöhän ylittyy,mutta Kalajoen poika onkin eri maata kuin Koivun vesa..Jollei sitten käy välillä jossain..

  • Älytöntä meininkiä

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Minä olen myös ihmetellyt näitä tulemisia ja menemisiä, Nummelinia nyt etunenässä, hänhän ei edes ole NHL-pelaaja, vaan Sveitsissä pelaamassa. Jos ei pelejä varsinaisessa pelipaikassa, ei sitten missään. Tämä nykykäytäntö on todellakin aivan naurettavaa.

  • Zzzz...

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Tekisi mieli heittää tässä vaiheessa jo jonkinmoinen alatyylin solvaus, mutta en vajoa niin alas.

   Nummelin liikkuu takaisin työnantajansa käskystä kun tällä on sopimus voimassa Sveitsiin ja siellä pelit pyörii.

   Hän joutaa tänne pelaamaan kun joutaa. Ei joutaisi ilmeisesti ollenkaan ellei siellä olisi ulkomaalaiskiintiöitä ja nyt kun kun NHL on työsulussa niin siellä on ilmeisesti aika monta vierastyöläistä tyrkyllä.

   Tilanteet sitten vaihtelee, välillä joku on loukkaantunut ja pelikieltoja voi kans tulla jne..

   Eli ei ole liittynyt näihin veroasioihin ainakaan toistaiseksi.

  • zik-zag

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   En oikein usko, että kuuden kuukauden sääntö täyttyy Jokisen kohdallakaan. Jokisenkin tekemät ratkaisut puhuvat jossain määrin vero-optimoinnin puolesta. Verovuoden vaihtumisella taitaa kuuden kuukauden säännössä olla tietty merkitys ja tämän takia Koivukin on vihjaillut paluun olevan ensi vuonna mahdollinen ;)

 • Olipas selittelyä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Eiköhän asiantuntijan lausunto ollut ihan selvä. Noin se juuri menee. Se mikä oli naurettavaa hurskastelua, oli lähdön perustelu mutkikkaiden verotilanteiden välttämiseksi. Eiköhän verottaja säännöksistään selviä, ja verovelvollisen puolesta asian hoitaa kyllä spesialisti. Tuskinpa nämä miljonäärit omia finanssekaan paljon hoitavat tai veroilmoituksiaa tekevät. Miksi sitä ei voi tunnustaa, että veroja täältä karkuun lähdetään. Niinhän me kaikki tehtäisiin.

  Verosopimukset poistavat kaksinkertaisen verotuksen, eli puheet suomen veroprosentteja suuremmista veroprosenteista ovat pötyä.

  Pohjois-Amerikan verotusta en tunne, mutta jos verotus siellä on tosiaankin suomalaista tasoa, niin ei voi kuin ihmetellä mihin ne siellä verorahansa käyttävät. Tai sitten meidän verotulojen käyttö onkin tosi tehokasta.

  • pohjosen tyttö

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Asevarustelu ottoo ison osan bruttokansantuotteesta!!!!

  • Eveliina

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Juu, tosi tehokasta verorahojen kayttoa. Lahetetaan Kreikalle miljoonia!

   Ja muuten, nama pelaajat ovat oppineet pelaamaan omien perheittensa kustantamina. Ei Suomessa jaakiekko ole mikaan ilmainen harrastus. Se on KALLISTA ja vie aikaa koko perheelta.

   Ottakaa muuten huomioon etta ihminen joka ei maksa Suomeen verotuloja ei voi hyotya millaan lailla Suomen sosiaaliturvasta, lapsilisista, koulutuksesta, aitiyspaivarahoista jne. Miksi ihmeessa ihmisen, joka ei Suomessa palveluja kayta (kun ei siella asukaan) pitaisi maksaa sinne veroja? Siksi etta han kavi 9 vuotta peruskoulua siella joskus 1980-luvulla?

 • Reiska77

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Toivottovasti se Korkki pysyy nyt lopullisesti kiinni :)

  • Novosibirsk

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Ei taida koskea lentopalloilijaa, jota jotkut väittävät suomen menestyneimmäksi lentopalloilijaksi.

  • raha01

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Minusta verojen maksu voitas tehdä vapaaehtoiseksi valtion ja kirkon osalta.

   Kreikkalaisten filosofien keksimä valtiokäsite on jo aikansaelänyt. Katolinen kirkko alkoi varmaan kerätä kirkollisveroa Pietarin kirkon rakennuskustannuksiin.

   Veronmaksu on historian jäänteitä ja nyt pitäisi alkaa miettiä jo uudenlaisia tapoja rahoittaa yhteiset palvelut. Kommunismikin on jo kaatunut ja kapitalismi henkitoreissaan...ei muuta kuin uutta matoa koukkuun...700 vuotta on yleensä tietyn sivilisaatiomuodon elinikä ollut historiassa.

 • Kysyn vain

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Räikköset, Häkkiset, Kovalaiset, Bottakset, Niemiset. Kaikki NHL- ja KHL pelaajat ja valmentajat sekä muut veronkiertäjät. Onko omatunto oikeasti puhdas ?

 • Weikko

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Noniin, saatiin vihdoin se Jarin Korkki kiinni!!!

 • jaa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Suomalaiset (ja muun maalaisetkin) saavat ihan itse syyttää itseään siitä, että ovat luoneet sellaisen kulttuurin ja yhteiskunnan jossa turhanpäiväinen kaukalossa hilluminen oikeuttaa satojen peruspalkkaisten yhteenlaskettuihin ansiotuloihin. Ja loppujen lopuksi hommasta ei jää juuri mitään käteen sillä verot maksetaan muualle, palvelut osteaan muualta, rahat tuhlataan muualla...

 • Askenaasi

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Koko touhusta tulee vähän sellainen maku, että ihmisen kannattaakin nykyään pyrkiä hakeutumaan nimenomaan verotusteknisesti sekaviin tilanteisiin. Ainakin tuo pyörittely siitä, että veroviranomaisten työmääräähän tässä karsitaan kun jätetään verot hieman vähemmälle, kuulostaa jotenkin vähän siltä samalta jargonilta jolla kaikenlaiset hyvävelisuhmurantit ja pilipalikonsultit oikeuttavat toimensa. Minua ei tässä niinkään nypi nuo muiden tulot tai menot, mutta herättäähän se jonkinlaisia oikeudenmukaisuuteen liittyviä kysymyksiä, kun tuo pienituloisempien piinaaminen näyttää onnistuvan joka elämänalueella niin paljon tehokkaammin.

  Suomessa eliittisuhmurointi on erityisen vaarallista nimenomaan siksi, että Suomesta puuttuu terve harmaa talous vallanpitäjien ja ylimpien tuloluokkien metkuja tasapainottamasta. Näin käytännössä omistamaton posse päätyy maksamaan sen, että toiset optimoivat ja verohallinto ottaa lungisti - tapahtui tuo säätö sitten lain puitteissa tai niiden ulkopuolella.

 • Ossie

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ei hyvää päivää mitä kommentteja ihmisillä... Kuka on niin hullu, että haluaa ehdoin tahdoin alkaa maksaa 3 vuotta veroja kahteen maahan vain siksi, että suomalainen sohvaperuna saa katsoa välillä NHL-pelaajaa Suomessa? Tämä on taas yksi pala lisää peliin, jolla Suomi karkottaa maasta ihimiset, joilla on ammatissaan kansainvälistä kysyntää.

  Ei tarvitse ihmetellä, miksi tänne jäävät saa kärvistellä suomalaisten demareitten rakentamassa valtion veroparatiisissa.

  • suoraan sanoen

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Ossie, ei me tarvita tänne noita veroja maksamattomia miljoonikkoja! Kaikki ei oo lätkähulluja, eikä lätkähullujen pillin mukaan tule pyöriä.

 • nyt riitti tämä touhu!

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tämä veroasiantuntija kiertelee ja kaartelee. Niin Nhl-pelaajia mielistelevää tekstiä, ja kaikessa otetaan Nhl-pelaajat huomioon! Kyllä on selvää teksti, kun tavalliselle suomalaiselle veroja luetaan, mutta kun olet tähtipelaaja niin johan muuttuu ääni kellossa ja ei se nyt niin selvää olekaan, että jotain verojakin jopa joutuu maksamaan. Ei voi muuta sanoa kun, että potuttaa tämä tilanne. Tavallisia ihmisiä kohdellaan kuin jotain muukalaisia omassa maassaan. Vieläpä huonommin. En toivota Nhl-pelaajia tervetulleeksi.

 • just.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ei todellakaan pidä maksaa suomeen veroa. Kommentit "köyhät köyhtyy ja rikkaat rikastuu" ei liity aiheeseen mitenkään. Jos olet köyhä, mene duuniin. Jos et saa tarpeeksi palkkaa, opiskele lisää. Itekkin jo kyllästynyt hyysäämään ns. Köyhiä veroilla. Itestä se ansiotulo on kiinni.

  • joo o

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Onkohan puoletkaan kommentojista edes lukenut tuota artikkelia? Siinähän todetaan selkeästi, että suomessa tehdystä työstä peritään verot suomeen.

   Millä logiikalla ulkomailla tehdystä työstä, ulkomaiselle työantajalle, pitäisi periä verot myös suomeen?

  • siantuntija

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   "- Suurin ongelma siinä on varmasti se, että ulkomailla pysyvästi asuva henkilö on hyvin todennäköisesti asuinmaassaan koko ajan maailmanlaajuisista tuloistaan verovelvollinen. Jos siihen päälle tulee maailmanlaajuinen verovelvollisuus myös Suomeen, siitä tulee mutkikkaita tilanteita ratkottavaksi."

   Eikö tuo herra veroasiantuntija todella tiedä, miten USA:ssa tuo tilanne on kun pitää tuohonkin laittaa tuo hyvin todennäköisesti? Esiintyy asiantuntijana, eikä tiedä pitääkö tuossa maailman merkittävimmässä valtiossa maksaa samanaikaisesti veroja, kun maksaa Suomeen. Ja sitten siihen perään jos..

   Koko haastattelu perustuu siis mutu-tuntumalle. Jos tuo kuitenkin on niin, kuin tuo asiantuntija myöhemmin esittää, että päällekkäisiä veroja ei peritä, niin sitten nuo Nhl-pelaajat maksavat veroja vain Suomeen tuon ja tuon 15% kun he ovat täällä. Jos näin on, niin halvalla selviävät lätkäpelurit. Ja sillonhan on kyseessä veronkierto, kun eivät maksa samaan aikaan veroa Amerikkaan!

  • Nolla tuloista nolla veroa

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   NHL-pelaajien nyt vain on hyvin vaikeata maksaa veroja Amerikkaan koska eivät sieltä tällä hetkellä palkkaa saa mistään, vai luulitko että pelaajat saavat palkkaa kun on lockout meneillään?

 • Juusoilari

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Höpö höpö. Tämä asianajaja ei ammatikunnalleen tyypillisesti ole lainkaan perehtynyt ainakaan tähän yleisen ja rajoitetun verovelvollisuuden problematiikkaan, vaan sekoittaa koko asian. Ensinnäkään mitään yli kolme vuotta kestävää yleistä verovelvollisuutta ei voi muodostua NHL-kiekkoilijalle sen johdosta, jos hän oleskelee täällä Suomessa yksittäisen yli kuuden kuukauden ajan. Tämä "asiantuntija" sotkee Suomen kansalaisen yleisen verovelvollisuuden pysymisen täällä tilanteessa, jossa henkilö muuttaa pysyvästi asumaan ulkomaille, mutta tänne jää edelleen omaisuutta, tuloja tai perhesiteitä. Täällä yleisesti verovelvolliseksi tulevaa ulkomailla asuvaa tuo ei koske lainkaan. Toiseksi tämä verokikkailu eli tuon verorajan välttely johtuu yksinomaan ja pelkästään siitä, että lähdverovelvollisuuden sijaan ei kukaan halua tulla täällä yleisesti verovelvolliseksi, koska silloin Suomi saisi verotusoikeuden myös tämän pelaajan maailmanlaajuisiin tuloihin. Kysykää jatkossa asiasta Verohallinnolta

 • vankkurikaravaani

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Älypäät hoi, paljonko muutaman nhl pelaajan mahdollisesti maksamat verot tekevät valtion verotuloista?? Ehkä joitakin miljoonasosia...Ylipäätään valtiolla on muitakin keinoja talouden tasapainottamiseen kuin verotus ja sen kiristäminen meiltä duunareilta, vai mitä mieltä olette? Tässä menee puurot ja vellit sekaisin, kun nykyihmisiä ärsyttää oma arki ja tuska. Maailma ei valitettavasti pyöri enää sen kyläkaupan juorujen ympärillä, eikä kauppaautoakaan näy, niin mukavaa kun se minustakin maalaispojasta olisi. Annetaan änärimiesten tulla tänne ja viedä liigan tasoa parempaan suuntaan. Ei sitäkään tapahdu taas muutamaan vuoteen.

  Täällä huutelevat provosoijat voi miettiä, että kannattaisiko hankkia omaan elämään jotakin vastapainoa arjelle? Menkää vaikka kansalaisopistoon veneentekokurssille, niin sekin helpottaa ahdistusta (voin suositella!!). Sitäkin tuetaan verorahoilla.

  • toisinajattelija

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Vankkurikaravaani, eihän ne Nhl-pelaajien verot tee paljoakaan, mutta kyse on oikeudenmukaisuudesta! Nhl-pelaaja, jos selviää veroitta Suomessa työskennellessään, niin onhan se nyt väärin, että tavis maksaa samaan aikaan vaikkapa 30 prosenttia veroja. Nhl-pelaajia on muutamia, mutta he ovat vaan sitä suurta kuvaa, jossa rikkaita kohdellaan etuoikeutettuna ja ns. hyväveli-kerhon jäseninä.

   Oma kommenttisi oli muuten varsin provosoiva, eikä oma mielipiteesi ole niin tärkeä, että se oikeuttaa herjaamaan toisten kommentteja. Tuo "menkää vaikka kansanopiston veneentekokurssille" oli sekä asiaton, että mauton. Kommenttipalstalla saa esittää kommentteja, myös sellaisia, josta sinä tai joku muu ette pidä.

  • vankkurikaravaani

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Toisinajattelijalle, tarkoitukseni ei ole loppukaneetilla herjata ketään. Kansalaisopiston veneentekokurssit ovat oikeasti hyviä juttuja. Lähipiiristäni löytyy ko kurssilla hienon soutuveneen tehnyt kaveri.

   Itselläni on keskusteluun 2 näkökulmaa. Ensimmäinen on, että suurin osa kirjoittajista on sitä mieltä, että suomessa hetkellisesti työtä tekevien pitäisi maksaa ns. kaksoisveroa. Tässä tapauksessa kiekkoilijat maksavat jo veroa tuloistaan toiseen maahan, joko kanadaan tai yhdysvaltoihin (toki heidän isot tulot tähän antaisivat mahdollisuuden, mutta onko se oikeudenmukaista?). Entäpä jos olet ns tavallinen duunari 30-40 tuhannen dollarin vuosituloilla ja joutuisit maksamaan veroa kahteen maahan. No, tästä aiheesta luultavasti voidaan keskustella hamaan loppuun.

   Toinen pointti, että urheilufanina on hienoa, kun saamme kotoiseen liigaan suomalaisia tähtipelaajia. Valitettavasti vastaava mahdollisuutta ei ole jalkapallossa tai koripallossa, jotka ovat vielä suurempia lajeja.

  • Veroja on vain yksi!

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Tupla vero tulee vain siinä tapauksessa kun pelaaja on alle 6kk silloinkin se on 15%. Jos pelaaja jää niin maksaa vain yhteen maahan veroja eli näissä tapauksissa suomeen normaalilla vero%.. Kun palaa Amerikkaan niin vero velvollisuus loppuu suomeen ja siirtyy mukana näin ainakin veroviraston tietojen pohjalta. Valtteri filppula tuskin olisi jäänyt jos tulisi 3v maksut suomeen ja menettäisi tuloista 70%.. Kyllä se on pelaajasta kiinni että haluaako tehdä paperi työt kuntoon. Väärin tuo on että urheilijat ovat eri arvoisia kuin normaali työssä käyvät ihmiset.

 • Lasku- ja lukutaitoinen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Mitä te itkette, etteivät he muka maksa veroja Suomeen. Haastattelussa lukee aivan selvästi 15% ilman vähennyksiä ja lisäksi maksavat omasta pussistaan sikaisot vakuutusmaksut, jotka saattavat ylittää täällä maksetun pienen palkankin. Ymmärtämättömien kateellisten jorinaa. Toivat pristysruiskeen ainakin TPS:n peliin, joka kantaa vielä Mikon ja Laurin amerikkaan paluunkin jälkeen.

 • vastaus kaikkeen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  suomalaisten kateus on käsittämätöntä, jos jollaki on asiat paremmin, se halutaan keinolla tai toisella saada alas

 • Totuus

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Elekää nyt kaikkia sentään uskoko! lukekaa vaikka netistä miten se oikeasti menee.

 • 1Suomalainen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tuo sotkuisuushan vain kertoo sen että "oikeusvaltio" on kyseenalainen määre Suomesta puhuttaessa. Sekä sen että lainsäätäjä on jättänyt asialliset hommansa hoitamatta & ihmisten oikeusvarmuuden hunningolle. Miksipä maksaa veroja tällaiseen maahan?

 • Minä vaan

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Mm. Lauri Korpikoski lahjoitti täällä 2kk ollessaan kuukauden palkkansa syöpälapsien hoitoon. Siinä on jo enemmän rahaa kuin täällä monikaan maksaa veroja kahdessa kuukaudessa. Ne pelaajat työskentelevät rapakon takana ja maksavat sinne verot. Varmasti kaikki maksaisivat mielellään verot niistä tuloista joita sm-liigassa pelaamalla tulee.Useimmat näistä nhl-tähdistä eivät edes oikeastaan mitään palkkaa tästä saa/ota. Mutta se ei ole mahdollista vaan heiltä menisi hirveät verot palkasta joka ei liity Suomeen millään tavalla.

 • veroja maksetaan eri tavoin

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  On mennyt verokeskustelut sekaisin: voin vakuuttaa ettajokainen kesaksi Suomeen tuleva pelaaja maksaa jo Alveina ja bensaverona enemman kuin keskiverto palkansaajakoko vuonna tuloveroa, bensaveroista puhumattakaan. Meidan pitaisi olla todella iloisia etta ulkomailla tienaavat jaksavat kantaa lomillaan kasapain rahaa Suomeen ja maksaa erilaisia veroja taalla

 • Kari

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ottakaa mallia Ruotsista, kun he eivät kelpuuta NHL pelaajia Elitseeriin, vaan Suomessa on nuoria nälkäisiä pelureita pelaamaan SM- liigaa, eikä käyttämään näitä väsyneitä ja NIMI VAHVOJA NHL:n pelaajia.

 • sepi moskovasta

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kannattaa siirtyä pelaamaan jääpalloa, siinä tuomiot ovat tuntuvasti pienempiä. Pelaamisesta saattaa saada pelkästään sakkoja. Mitenhän pitkön linnatuomion nuo Tornion bandymiehet saavat, kun pelaavat välillä Ruotsin puolella kotiotteluita. Joutuukohan ne lusimaan Ruotsin vai Suomen vankiloihin. Mikko Koivuhan lymyää jossain Turun lähistöllä ja liikkuu salaa kaupungilla.Kannattaa varmaan pistää lukon paita päälle niin luulevat raumalaiseksi. Turussahan on vankilakin, jonne varmaan myös kiekkomiehet otetaan ilomielin vastaan. Paljonkohan jalkapallon potkimisesta joutuu lusimaan.

  • Oulun poika

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Enpä tuota oikein tiiä. Kysyykääpä tuota Ruusperin Kekeltä. Sillä on saksalainen poika, joka ajaa kilpa-autolla.

 • Vero ei riitä, rangaistakoon!

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Pelaajat eivät tee mitään hyödyllistä kuten esim. sairaanhoitajat, taksikuskit tai leipurit. He tuottavat vain elämyksiä, jotka ovat viihdettä. Pelaamisen katselemiseen käytetty aika on pois katsojansa tuottavasta työstä, joten pelaaminen on kansantaloudellisesti vahingollista kun 10 000 ihmistä vain istuu jäähallissa ja katselee tekemättä mitään hyödyllistä. Tähän vielä televisionkatsojat päälle. Pelaaminen pitäisi julistaa yleisvaaralliseksi toiminnaksi ja kriminalisoida ettei kukaan sitä tekisi tai katsoisi, jolloin ihmisten aika vapautuisi hyödyllisempiin asioihin. En pidä pelaajia enkä heidän katsojiaankaan minään, yhteiskunnan pohjasakkaa joiden tulisi harrasteestaan maksaa rangaistussakkoa sillä ansaitsemisen sijasta.

 • repa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  joo jotkut velj. lähtösin Lausteen slummista eiköhän siinäkin jokunen veromarkka menny ennenkuin NHL ovet aukeni,tässä yksi esimerkki vaan ja voin heti sanoo et oon pirun kateellinen ja köyhäkin.

Tuoreimmat aiheesta: SM-liiga

Urheilun pääuutiset

Leijonat

Puljujärvi ulkona, Laine ja Aho mukana - "Jessellä ei yleispelaaminen vielä riitä"

Jesse Puljujärvi
NHL

Laine haluaa onnistua MM-kisoissa jo NHL-draftinkin vuoksi – "Yksi kaveri pitäisi syödä edestä pois"

Patrik Laine

Suosittelemme

Urheilun tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä