Sotshi 2014 |

Täältä Yle välittää olympialaiset – ”Toivottavasti löytyy jatkokäyttöä”

Yle välittää Sotshin olympiatapahtumia yli tuhannen tunnin edestä. Paikan päällä kahdessa olympiakylässä olympialähetysten eteen uurastaa lähes sata yleläistä.

Ylen Sotshi-toimitus
Ylen Adlerin toimituksen sisäänkäyntiä koristaa tietysti Suomen lippu. Kuva: Tomi Hänninen

ADLER. Yleisradion tilat Sotshin olympialaisia ovat valmiina reilun kahden viikon olympiaurakkaa varten. Adlerin olympiakylän mediakeskuksessa kiire ja ihmisvirta kasvavat päivä päivältä, mutta töitä saa paiskia rauhassa moitteettomissa puitteissa.

Adlerin International Broadcast Center kiiltää uututtaan, eikä tilasta ole puutetta. Olympialaisten jälkeen kaksikerroksinen valtava rakennus muutetaan ostoskeskukseksi.

- Tämä on paljon hienompi ja mielestäni viihtyisämpi kuin Lontoon kansainvälinen tv-keskus. Vancouverissa oli myös rakennettu hieno messuhalli, joka oli rakennettu veden äärelle. Se oli hyvin samantyyppinen kuin tämä. Toivottavasti tälle löytyy jatkokäyttöä, Yle Urheilun tapahtumaurheilun päällikkö Robert Portman kertoo.

Sotshin olympialaiset on jaettu kahteen eri olympiakylään. Sotshin kaupungista noin 30 kilometrin päässä sijaitsevassa Adlerissa ovat jäähallit ja olympistadion, kun taas Krasnaja Poljanan vuoristokylässä järjestetään hiihto- ja alppilajit.

- Alhaalla meillä on noin 60 henkilöä töissä. Ylhäällä työntekijöitä on noin 30 henkilöä, jotka toimivat sekä mediakeskuksessa että suorituspaikoilla, eli selostus- ja haastattelupaikoilla, Portman selvittää.

Adlerin ja Krasnaja Poljanan mediakeskuksen toimitus rakentuu toimistotilojen lisäksi editointitiloista, selostuskopeista ja radiostudioista. Yle välittää televisiossa ja radiossa olympiahuumaa peräti yli tuhannen tunnin edestä.

- Radiossa lähetystä menee ulos reilut 200 tuntia.Olemme siis vahvasti joka päivä läsnä. Pyrimme siihen, että saamme kaikki suomalaissuoritukset suorina lähetykseen. Jos joku suunnittelee lomamatkaa, niin eipä hätää. Kaikki on kuultavissa netin välityksellä ympäri maailmaa, Yle Puheen urheilutuotannosta vastaava Sammy Väisänen sanoo.

Ylen Sotshi-tuotanto eroaa viime vuosien olympialaisista siten, että koko tuotanto tehdään etänä. Adlerin Bolshoi-areenalla ja Krasnaja Poljanan mediakeskuksen katolla ovat ministudiot, mutta varsinainen kisastudio vieraineen sijaitsee Helsingin Pasilassa.

- Meillä ei ole esimerkiksi ohjaamoja täällä. Sotshi Areena on toinen uusi asia. Se on kiinnostava, uusi lisä, jolla voimme tarjota kaiken televisiomateriaalin suomalaiselle katselijalle, Portman sanoo.

Vaikka Ylen olympiaprojektin eteen töitä on paiskittu jo pitkään, kunnolla se pyörähtää käyntiin torstaina. Ylen olympialähetykset alkavat kisojen avauspäivänä lumitautailun slopestylen karsinnoilla, naisten freestylehiihdon kumparelaskun karsinnalla sekä taitoluistelun joukkuekilpailuilla.
 

Tuoreimmat aiheesta: Sotshi 2014

Urheilun pääuutiset

Formula 1

Miksi Alonso on Räikköstä niin paljon edellä?

Kimi Räikkönen

Kiinan GP:n lopputulokset

1. Lewis Hamilton Mercedes
2. Nico Rosberg Mercedes
3. Fernando Alonso Ferrari
4. Daniel Ricciardo Red Bull
5. Sebastian Vettel Red Bull
6. Nico Hülkenberg Force India
7. Valtteri Bottas Williams
8. Kimi Räikkönen Ferrari
9. Sergio Perez Force India
10. Daniil Kviat Toro Rosso
11. Jenson Button McLaren
12. Jean-Eric Vergne Toro Rosso
13. Kevin Magnussen McLaren
14. Pastor Maldonado Lotus
15. Felipe Massa Williams
16. Esteban Gutierrez Sauber
17. Kamui Kobayashi Caterham
18. Jules Bianchi Marussia
19. Max Chilton Marussia
20. Marcus Ericsson Caterham
kesk. Romain Grosjean Lotus
kesk. Adrian Sutil Sauber

Salibandy

Huikea trilleri! Happeelle seurahistorian ensimmäinen Suomen mestaruus

Happee

Suosittelemme

Tuoreimmat olympiauutiset

Muualla Yle.fi:ssä