Jääkiekko |

Taas tuli turpaan - Petri Matikaisen palli tutisee

Avangard Omsk kärsi jo neljännen perättäisen tappionsa. Tällä kertaa tuli turpaan slovakialaisjoukkue Slovan Bratislavalta.

Petri Matikainen.
Petri Matikainen. (Arkistokuva) Kuva: Tomi Hänninen

Petri Matikaisen, Pasi Nurmisen ja Santeri Heiskasen valmentama Avangard Omsk kärsi jo neljännen perättäisen tappionsa jääkiekkoliiga KHL:ssä. Slovan Bratislava oli kotikaukalossaan parempi maalein 4-2.

Slovan johti avauserän jälkeen 1-0 Miroslav Satanin osumalla, ja toisen erän alku oli Omskille painajaismainen. Entisen Kärppien hyökkääjän Michal Vondrkan ja NHL-työsulkua pakoon lähteneen Lubomir Visnovskyn osumilla Slovan karkasi jo 3-0-johtoon.

Karri Rämöä lepuuttanut Omsk piristyi Visnovskyn osuman jälkeen, ja Tomas Zaborskyn ja Aleksander Popovin osumat kavensivat tilanteeksi 2-3. Kevään MM-kisoissa vakuuttanut Libor Hudacek kuitenkin varmisti Slovanin voiton 4-2-maalillaan päätöserässä.

Omskin kausi on alkanut odotuksiin nähden surkeasti. Kahdeksasta ottelusta on tullut vain yksi voitto varsinaisella peliajalla ja pistepussissa on vain kahdeksan pistettä. Neljä viimeisintä ottelua ovat tuottaneet tappiot varsinaisilla peliajoilla yhteismaalierolla 5-18. Joukkue on pudotuspeliviivan alapuolella.

Venäjällä seurajohtojen kärsivällisyys on tunnetusti vähissä, eikä Matikaisen allekirjoittama kolmen vuoden sopimuskaan paina mitään, jos seurajohto toteaa, että tilanne on liian huono. Myös Omskin loukkaantumisongelmat ovat huono tekosyy seurajohdolle, joten tappioputken katkaiseminen on syytä tapahtua nopeasti, jos Matikainen aikoo pitää työpaikkansa.

Tarkille helpottava voitto

Iiro Tarkki torjui 22 kertaa Salavat Julajev Ufan maalilla, kun suurseura selätti Avtomobilist Jekaterinburgin kotonaan 2-1. Voittomaalin iski toisessa erässä Vitali Proshkin.

Oskar Osalan kauden neljäs maali oli laiha lohtu Neftehimik Nizhnekamskille. Petri Kontiolan edustama Traktor Tsheljabinsk kävi ryöstöretkellä Tatarstanissa ja vei pisteet mukanaan maalein 3-1.

Ak Bars Kazan nousi KHL:n kärkeen kaatamalla Metallurg Magnitogorskin rangaistuslaukauskilpailun jälkeen 2-1. Ari Ahonen oli huippuvireessä, mutta 34 torjuntaakaan eivät auttaneet Magnitogorskia voittoon. Jevgeni Malkin keräsi syöttöpisteen Justin Hodgmanin 1-1-tasoitukseen.

Kommentoi aihetta (7 kommenttia)

Kirjoita uusi kommentti

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Jääkiekko

Urheilun pääuutiset

SM-liiga

TPS:n urheilutoimenjohtaja valmentajavalinnasta - "Yhden kauden pientä korjausta ei haeta"

Antero Niittymäki
Muu urheilu

"Kielletyssä yhteistyössä" siirryttiin paheksunnasta rangaistuksiin – "Halutaan eliminoida yksittäisiä valmentajia"

Suosittelemme

Urheilun tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä