EM-yleisurheilu 2012 |

"Todella häkeltynyt olen tästä tuloksesta"

Sanna Kämäräisen kiekkokarsinta EM-kisoissa meni penkin alle. Rutiinitulos olisi luultavasti vienyt jopa finaaliin.

Sanna Kämäräinen.
Kuva: Lehtikuva

Sanna Kämäräinen jäi tulokseen 52,21 kiekonheiton EM-karsinnassa. Tulos oli monta metriä huonompi, kuin mihin 26-vuotias heittäjä on tottunut.

- Todella häkeltynyt olen tästä tuloksesta. Eipä sitä varmaan tarvitse paperista katsoa, oliko se odotettua vai ei. Ajatuksia syistä on paljonkin, mutta ei varmaan mitään järkeviä, Kämäräinen äimisteli.

- Kyllähän se tuuli puhalteli aika vinhaan tahtiin. Niinhän se on aina täällä stadionilla, eikä siinä ole mitään ihmeellistä. Ringissä se vika varmasti tänään oli. Tuossa olisi ollut paljon otettavissa.

Tällä kaudella Kämäräisen kiekko on lentänyt parhaimmillaan yli 57 metrin, ja kesän rutiinituloksellakin olisi irronnut vähintään kuudes sija A-ryhmästä. Tämäkin hämmästytti Lapinlahden Vetoa edustavaa heittäjää.

- Tulostaso oli ehdottomasti alhaisempi, mitä odotin. Lähdin karsintaan sillä mielellä, että oma rutiinitaso ei varmasti riitä. Olisi se näköjään ehkä riittänytkin. Jos heitto kuin heitto lähtisi 60 metriin, karsintaan olisi helpompi lähteä. Katsotaan vuoden, kahden päästä uudestaan.

Tuomas Seppänen sanoi moukarin karsinnan jälkeen, että Helsingin Olympiastadionin rinki on hiottu pilalle. Kämäräinen ei allekirjoittanut tätä väitettä.

- Hyvä rinki se on. Näkihän sen eilenkin, kun äijät heittivät kiekkoa kauhean kauas. Meidän ryhmässä taso ei päätä huimannut, mutta turha sitä on jossitella. Pitää vain nopeasti koota itsensä. En usko sitäkään, että minulla olisi kunto noin nopeasti hävinnyt.

Uransa toisiin arvokisoihin osallistunut Kämäräinen ei lähtenyt tulostaan sen kummemmin selittelemään. Urheilu on rehellistä.

- Tulos kertoo kaiken. En ollut tänään yhtään sen parempi, mitä tuo tulos on. Vaikka kuinka olisi ajatellut heittävänsä, kiekko lentää, mihin lentää, Kämäräinen päätti.

Urheilun pääuutiset

Jääkiekko

Puljujärvi turhautui ja hakkasi mailansa säpäleiksi – katso video!

Video: Jesse Puljujärvi, Kärpät #9
Video

CHL-finaali, Oulu 9.2.

Kärpät - Frölunda 1-2 (0-2, 0-0, 1-0)
16.20 0-1 Ryan Lasch (Fantenberg, Larsson)
17.43 0-2 Spencer Abbott (Tömmernes, Sundström)
47.00 1-2 Juho Keränen (Suoranta, Masuhr)

Maalivahdit:
KÄR Sami Aittokallio 21 torjuntaa
FRÖ Lars Johansson 18 torjuntaa

Jäähyt:
KÄR 1 x 2 min
FRÖ 4 x 2 min

Muu urheilu

Leuanvedon ME-mies kävi lääkärillä: "Massiiviset verenvuodot"

joonas mäkipelto

Suosittelemme

Urheilun tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä