Golf |

US Masters: Tiikeri palasi suosikkien joukkoon

Tiger Woods on palannut synkkyyksien ajoista major-turnauksen voittajasuosikiksi. Yli kahden ja puolen vuoden voitoton jakso PGA-kiertueella päättyi reilu viikko sitten ylivoimaiseen ykköstilaan Arnold Palmerin isännöimässä kilpailussa.

Tiger Woods lyö palloa.
Kuva: EPA

Jos Tiikerin tahti jatkuu samana, voi hän olla jopa ylivoimainen pääsiäisen kilpailussa Augustassa. Kauden ensimmäinen miesten major-turnaus alkaa Augustassa 5. huhtikuuta. Vihreä takki autetaan voittajan harteille sunnuntaina.

Tiger Woodsin asemaa suosikkina vahvistaa miehen erinomainen puttipeli toissaviikon kilpailussa. Hän oli Bay Hillissä tilastojen mukaan selvästi paras noin kolmen metrin matkalta upotetuissa puteissa. Samalla lääkkeellä hän on voittanut useita kilpailuja. Vanhoista tavoistaan poiketen Tiikeri oli erinomaisen hyvä myös avauksissa ja viheriöosumissa.

Lisäksi Woods on pujottanut vihreän takin harteilleen Mastersissa jo neljästi, joten hän, jos kuka tietää, kuinka kenttä kukistetaan.

Tiikerin kaatajien pitää siis olla erinomaisessa vireessä kaikki neljä kierrosta, jos he meinaavat voittaa US Mastersin.

Kilpailusta tulossa äärimmäisen kova

Pelivireen löytymisestä huolimatta Tiger Woodsin viidennen voiton saavuttaminen voi olla kovemman työn takana kuin yksikään aiemmista.

Haastajien taso on noussut huikeasti muutamien vuosien aikana. Muun muassa Rory McIlroy pelaa parhaimmillaan niin ylivoimaista golfia, että myös hän voi kukistaa muut kättään heilutellen.

Muita suosikkeja pääsiäisen kilpailussa ovat muun muassa Justin Rose, Lee Westwood, Luke Donald ja Phil Mickelson.

Varsinkin Donald ja Westwood halajavat voittoa. Donald on maailmanlistan ykkönen ja Westwoodin ohella maailman paras pelaaja ilman major-voittoa. Hinku ottaa himoittu major-titteli on valtava - paineineen ehkä jopa liian valtava.

Yhdysvaltalaisille voittojen tielle palaamisen pontimena on se, että heikäläisten valtakausi majoreissa on murentunut. Vielä vuosina 2000-2007 kunkin vuoden major-voittajista vähintään joka toisen vei yhdysvaltalainen pelaaja, usein heille meni vuosittain jopa kolme voittoa neljästä.

Vuonna 2008 Yhdysvaltoihin lipsahti vain yksi voitto, kun Tiger Woods oli ykkönen British Openissa. Vuonna 2009 he saavuttivat kaksi voittoa ja seuraavana vuonna yhden, kuten myös viime vuonna. Välissä oli kuusi major-turnausta, joissa voittaja tuli joko Pohjois-Irlannista tai Etelä-Afrikasta.

Kommentoi aihetta (1 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Golf

Urheilun pääuutiset

Jalkapallo

Suomi haastaa Pohjois-Irlannin - katso suoraa lähetystä

Video: Huuhkajat, olympiastadion
Live

EM-karsinnat, F-lohko

Tilanne:

P-Irlanti - Suomi 0-0

Romania43106-110
Pohjois-Irlanti43016-39
Unkari42114-37
Suomi41124-54
Färsaaret41032-63
Kreikka40131-51
Formula 1

Mitä Vettelin voitto merkitsee Räikköselle? - "Kimin pitää olla todella hereillä tässä tilanteessa"

Kimi Räikkönen ja Sebastian Vettel

Suosittelemme

Urheilun tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä