Veikkausliiga |

Veikkausliigan kärki jämähti perjantai-illassa tasapeleihin

Ariel Ngueukamin tehoilta toi Lahdelle harvinaisen vierasvoiton Vaasasta. Inter jäi telineisiin MYPAn vieraana.

HJK:n Mika Väyrynen taistelee pallosta FF Jaron Maksim Vasiljevia vastaan
Mika Väyrynen ja HJK jäivät maaleitta Töölössä Jaroa vastaan. Kuva: Lehtikuva

Veikkausliigan kärkitaistelu pysyi tiiviissä nipussa perjantain jälkeen, kun sarjakärki Inter jäi maalittomaan tasapeliin MYPA:n kanssa ja FF Jaro pystyi pitämään HJK:n maaleitta Töölössä. Lisäksi IFK Mariehamn pelasi 1-1 Juha Malisen alaisuudessa aloittaneen FC Hakan vieraana.

Interin sarjan tehokkain hyökkäys kohtasi Saviniemellä liigan vähiten maaleja päästäneen puolustuksen. MYPA ei jäänyt osattomaksi maalipaikoista, mutta Interin raskas kalusto Mika Ojalan johdolla pommitti Antti Kuismalan maalia.

Mika Ojala saa vielä aivan loppuhetkillä syötettyä pallon avopaikkaan kentälle vaihdetulle Solomon Duahille, mutta maalinteko ei vain maistunut.

Töölössä puolestaan FF Jaro onnistui tukkimaan HJK:n maalihanat. Lähimmäksi maalia pääsi Juho Mäkelä, jonka "osuma" vihellettiin patsioksi toisella puoliajalla.

Haka aloitti AC Oulusta lainatun Juha Malisen alaisuudessa virkeästi, kun Claudio Matrone pääsi kiskaisemaan lukemat 1-0 vain 12 minuutin peli jälkeen. IFK Mariehamn kuitenkin väänsi tasoihin noin kymmenen minuuttia ennen loppua, kun Mattias Wiklöf pääsi korjaamaan pallon verkkoon.

Tasurit tarkoittavat, että Inter jatkaa 48 pisteellä sarjakärjessä ja HJK seuraa kakkosena 44 pisteellä. TPS seuraa nousi 43 pisteeseen torstain KuPS-voitollaan ja IFK Mariehman tulee neljäntenä 41 pisteellä. MYPA nousi tasurilla 40 pisteeseen.

Harvinaiset pisteet Lahdelle

FC Lahden Joensuusta hankkima Ariel Nguekam osoitti jälleen olevansa joukkueelle painonsa arvoinen kultaa.

Vieraista ennen illan ottelua vain yhdeksän pistettä saalistanut Lahti nappasi täyden pistepotin Vaasasta, kun Ngueukam johti hyökkäystä kahdella maalilla ja syötöllä.

VPS pääsi hyökkäämään avauspuolikkaalla myötätuuleen ja Jesper Engström pääsi painamaan avausmaalinsa Veikkausliigassa, kun Tony Björk ja Steve Morrissey huolehtivat esityöstä. Vain Viktro Szentpeterin huipputorjunnat Lahden maalilla pitivät lukemat yhden maalin johdossa.

Toisella puoliajalla osat kuitenkin vaihtuivat ja lahtelaiset ottivat tuuliedusta kaiken irti. Heti puolikkaan alettua Ngueukam avasi Rafaelin vedon paluupallosta ja viittä minuuttia myöhemmin viimeisteli syöksypuskulla kulmapotkun jälkitilanteesta tulleesta keskityksestä.

"Tuco" kruunasi iltansa, kun hänen vetonsa paluupallo ajautui konkarihyökkääjä Rafaelille, joka korjasi irtopallon maaliin.

Voitto tarkoittaa, että FC Lahti nousee ottelun enemmän pelanneena VPS:n edelle sarjataulukon kuudenneksi 37 pisteellä.

Kommentoi aihetta (3 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

 • klubi

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Aijai harmittava tasapeli! Voitolla ero olisi enää 1 piste. No, mestaruus ei kuitenkaan karannut.

  • Mää mittää tiiä...

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Taitaisi se ero kaksi pistettä kuitenkin olla ollut...

  • tepsifani

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Kaksi pistettä se ero olisi tosiaan ollut, ja kaksi pistettä olisi myös TPS:n ero Interiin, mikäli Turun derby päättyy maanantaina jälleen mustavalkoisten eduksi. Tappiolla ero kasvaisi jo kahdeksaan pisteeseen, joten voitto olisi todella tärkeä, mutta helppoa sen ottaminen ei tule olemaan. Toki TPS:n kannattajana uskon ja toivon, että se tulee, mutta tuskin yhtä selvillä numeroilla kuin viimeksi. Toivottavasti Petteri Pennanen pystyy pelaamaan, se parantaisi huomattavasti TPS:n voittomahdollisuuksia. Onneksi KuPS pystyttiin voittamaan ilman Pennastakin, mutta Inter onkin ihan toinen juttu, vaikka ei TPS ole viime vuosina Kuopiossakaan liikaa juhlinut. Joka tapauksessa maanantaina on edessä todella tärkeä ottelu.

Tuoreimmat aiheesta: Veikkausliiga

Urheilun pääuutiset

SM-liiga

Mökötyskohtaus ja voitontanssi - kaksi maailmaa kohtasivat SM-liigassa

Juha Järvenpää, KooKoo #1

Jääkiekon SM-liiga

Blues - KooKoo 1-4 (0-2,0-1,1-1)
02.47 0-1 Haataja (Pelli,Green)
09.01 0-2 Malinen (Rajala,Kangasmäki)
25.05 0-3 Malinen (Hakulinen,Haata) yv
44.10 1-3 Kangasniemi (Suomela,Sailio)
58.00 1-4 Hyvärinen (Malinen) sr

Yleisöä: 2023

Tappara - TPS vl 1-2 (1-0,0-0,0-1)
06.53 1-0 Järvinen (Kuusela,Lajunen)
43.55 1-1 Ahtola (Kumeliauskas)
65.00 1-2 Vainiola vl

Yleisöä: 5127

ttv0502.jpg

 

 

KHL:

Dynamo Moskova - Jokerit 5-2 (2-0, 2-2, 1-0)
 

Maalit ja Taulukko

NHL

Korpisalon huippuilta siivitti Columbuksen voittoon suomalaisvahtien kohtaamisessa

Joonas Korpisalo lähikuvassa

Suosittelemme

Urheilun tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä