Jääkiekko |

Westerlund: "Kiprusoffin ura todennäköisesti ohi"

Miikka Kiprusoffia pidetään yhtenä kaikkien aikojen parhaista suomalaismaalivahdeista.

Erkka Westerlund.
Kuva: Yle / Samu Lehtonen

Jääkiekkomaalivahti Miikka Kiprusoff lopettaa peliuransa. Suomen maajoukkueen päävalmentaja Erkka Westerlund paljasti Kiprusoffin lopettamispäätöksen medialle pidetyssä Leijonien olympiainfotilaisuudessa.

- Juttelin Kipperin kanssa aiemmin keväällä. Hän kertoi suunnitelmistaan ja sanoi olevansa lopettamassa uraa. Sanoin Kipperille, etten halua ruveta hänen tiedottajakseen. Hän sanoi, että jos ei Calgary ole tähän mennessä tiedottanut asiasta, niin päätöksen voi kertoa.

Kiprusoff edusti Suomea vuoden 2010 Vancouverin olympialaisissa, joissa tuloksena oli pronssimitali. Yhdeksän kautta Calgary Flamesia NHL:ssä edustanut Kiprusoff oli mukana myös vuoden 2004 maailmancupissa ja MM-kisoissa vuosina 1999 ja 2001.

Yhtenä kaikkien aikojen parhaana suomalaisena maalivahtina pidetty Kiprusoff valittiin NHL:n kauden parhaaksi veräjänvartijaksi vuonna 2006. Samalla kaudella hänen päästettyjen maalien keskiarvonsa oli myös sarjan paras.

Stanley Cup -voitto jäi Kiprusoffilla yhden ottelun päähän kaudella 2003-04, jolloin Tampa Bay Lightning oli finaalisarjassa parempi voitoin 4-3.

Kommentoi aihetta (12 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

 • Understatement of the year

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Pidetään yhtenä kaikkien aikojen parhaista suomalaismaalivahdeista? Melko varovasti ilmaistu. Ei tule mieleen ketään, joka pääsisi edes lähelle. 319 voittoa NHL:n runkosarjassa. Kaikkien aikojen tilastossa sijalla 23. En jaksanut käydä listaa niin pitkälle, että vastaan olisi tullut seuraava suomalainen.

  • Spede

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   uraa varjostaa maajoukkueesta useasti kieltäytyminen, tämä pudottaa miehen arvostusta selvästi monen suomalaisen silmissä

 • Sethy

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ei ehkä ihan maailman paras maalivahti mutta varmasti tyylikkäin. Hieno torjuntatyyli ja CGY fanien suuri suosikki useiden vuosien ajan. Harmi kun sitä SC:tä ei tullu. Sen jälkeen paita olis katossa varmasti.

 • Kipper on legenda

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ainoa suomalainen PELAAJA, joka on ollut ehdokkaana NHL:n MVP:ksi (Hart Trophy).

  Ainoa suomalainen maalivahti, joka on voittanut parhaan maalivahdin palkinnon (Vezina Trophy).

  Saavutuslista näihin muihin verrattuna on valtava, eikä se ole jäänyt huomaamatta nuoremmilta, sillä jokainen NHL-vahtimme on jossain vaiheessa maininnut Kipperin esikuvanaan.

  En vain ymmärrä, miksi Erkan oli pakko moinen uutinen kertoa (vaikka kuinka olisi aikaisemmin keväällä puhelimessa "luvan" saanut). Eikö Erkka seurojakin koutsanneena tajua, että Calgary Flames jäi nyt housut nilkkoihin?

 • pj

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  “As we indicated when we addressed the media on June 14th, having just spoken with Miikka at that time, we realized that if pushed for an answer Miikka would have said that he was finished with his professional career. In light of our most recent meeting with him, the statement attributed to him by the Finnish National Team does not come as a surprise. However, as we have said consistently, we will continue our dialogue with Miikka.”

  Calgary Flames General Manager

  Jay Feaster

 • Lätkä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kiprusoff voi ensi kaudella olla HIFK miehiä.HIFK veskari ongelma, kun Raantakin lähti NHL pelamaan.

  • Linde

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Millä kriteereillä sä voit väittää että 39-vuotias Kipperi yht' äkkiä änäri uran lopetettuaan tulis suomeen, ja IFKiin pelaamaan…. kipperihän on tps:än miehiä!? nyt niitä valoja?

 • kotka

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Pikkuisen tyylikkäämmin voisi uransa lopettaa. Liekö ujo vai sivistyksen

  puutetta, mutta vähän töksähtänyt päätös uralle, jos viime kausi

  oli finaali.

Tuoreimmat aiheesta: Jääkiekko

Urheilun pääuutiset

Leijonat

Jalonen MM-valinnoista: Meillä on yö aikaa miettiä

Kari Jalonen

Jääkiekko

Venäjä - Suomi 2-3 (1-1,1-2,0-0)
1-0 10.17 Mozjakin (Plotnikov, Shipatshjov) yv
1-1 10.38 Koskiranta (Aho, Hietanen)
1-2 24.50 Ohtamaa (Kukkonen, Aho)
2-2 28.18 Belov (Mozjakin, Burmistrov) yv
2-3 32.40 Pulkkinen (Jaakola, Aho) yv

Maalivahdit
Sergei Bobrovski  8+12+2=22
Niklas Bäckström  9+ 5+12=24

Formula 1

Bottas saavutti maksimituloksen: "Nopein kierrokseni oli todella hyvä"

Valtteri Bottas asettuu kuvan fanin kanssa.

Suosittelemme

Urheilun tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä