Muu urheilu |

Yle Urheilun uudessa ilmeessä yhdistyvät urheilun liike ja kauneus

Ilmemuutos näkyy ja kuuluu erityisesti TV:ssä ja radiossa.

Inka Henelius uudessa studiossa.
Kuva: Yle

Yle Urheilu ja Yle Uutiset saavat uuden ilmeen maanantaina 11. helmikuuta. Suomalaisille ilmemuutos näkyy ja kuuluu erityisesti TV:ssä ja radiossa.

- Nykyinen ilme on ollut käytössä televisiossa jo kuutisen vuotta, joten nyt on korkea aika uudistua niin teknisesti kuin tyylillisestikin, kertoo Yle Urheilun toimituspäällikkö Marko Krapu.

Ilmeuudistuksen tavoitteena on, että suomalaiset tunnistavat Ylen urheilu- ja uutispalvelut omassa arjessaan aina kun he niitä kohtaavat.

- Konkreettisesti suomalaiset näkevät ja kuulevat muutoksen lähetyksissämme. Nykyinen TV-uutisstudio uudistuu, lisäksi muuttuvat uutis- ja tapahtumalähetyksissä käytettävät alkutunnukset, musiikit ja värit. Netin osalta muutokset ovat pieniä, sillä sivumme uudistuivat aivan hiljattain, Krapu kertoo.

Urheilun uutta ilmettä Krapu kuvailee raikkaaksi, moderniksi ja dynaamiseksi.

- Vaikka värit ja tyyli muuttuvatkin, niin tärkeintä ovat yhä sisällöt. Olemme tutkitusti* Suomen luotettavin, monipuolisin ja kiinnostavin urheilumedia, ja haluamme jatkossa palvella kaikkia suomalaisia vieläkin paremmin.

Urheilun ja uutisten uuden designin suunnittelusta on vastannut lontoolainen The Council.

- The Councilin ehdottamista vaihtoehdoista valitsimme yksimielisesti kinetiikkaan eli kappaleiden liikkeeseen perustuvan konseptin. Siinä yhdistyvät urheilun liike ja kauneus parhaimmillaan. Se on herättänyt paljon ihastusta Ylen sisällä ja onkin mielenkiintoista nähdä mitä mieltä suomalaiset siitä ovat.

Suurimman työn konseptin osalta ovat tehneet Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan graafikot. 3D-animoinnit on toteuttanut helsinkiläinen Fake Graphics.

”Ei enää verkkarit jalassa studioon”

Ilmeuudistuksen yhteydessä on stailattu ja esiintymiskoulutettu myös urheilun TV-juontajat. Kerrontatyyli on jatkossa läheisempi.

- Harjoitusten perusteella tulemme nyt 2010-luvulle. Varsinkin visuaalisesti otamme ison harppauksen eteenpäin. Edelleen sisältö on tärkein, mutta nyt myös tapa, jolla asioita kerrotaan, näyttää hyvältä, iloitsee Yle Urheilun toimittaja ja yksi ruutukasvoista Kristiina Kekäläinen.

Samaa mieltä on myös Kekäläisen kollega Niki Juusela, joka pitää erityisen hyvänä sitä, että uudessa uutisstudiossa seistään.

- Haluan omalta osaltani tuoda lähetyksiin ilmeikkäämpää esiintymistä. Viestintämme tulee jatkossa koko kehosta, ja ainakin minä koen olevani mukavuusalueellani, Juusela sanoo.

Seisominen tuo haasteita myös pukeutumisen osalta.

- Tähän asti olisimme voineet istua lähetyksissä käytännössä vaikkapa verkkarit jalassa, mutta nyt vaatteet on mietitty kiireestä kantapäähän.

- Vaikka ammattilaiset laittavat meitä, niin lopputulos ei näytä siltä että täällä on ollut kampauskisa käynnissä. Lopputulos on luonteva osa sitä olohuonetta, johon me joka ilta tulemme, Kekäläinen uskoo.

Ensimmäinen urheilulähetys uudessa ilmeessä on maanantaina 11. helmikuuta kello 13.03 kuultava Urheiluradio. Television puolella urheilun uusi ilme saa ensi-iltansa kello 19.16 nähtävässä Urheiluruudussa.

* = Taloustutkimus Oy:n tekemä Uutisarvostus-tutkimus vuodelta 2011.

Kommentoi aihetta (21 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

 • Matti Meikäläinen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  "Ilmeuudistuksen yhteydessä on stailattu ja esiintymiskoulutettu myös urheilun TV-juontajat. Kerrontatyyli on jatkossa läheisempi." Hyvä, hyvä!

  Toivon kuitenkin, että myös juontajia, selostajia ja kommentaattoreita koulutettaisiin edes hiukan käyttämään suomen kieltä: Alppihiihdon MM-kisojen asiantuntijakommentaattori "Petteri" toistaa toistaa sanoja sanoja niin niin, että sitä on kiusallista kuunnella. Kisojen naisselostaja puolestaan papattaa kuin konekivääri, mahtaako ehtiä vetää henkeä välillä. Tv:n laadukasta liikkuvaa kuvaa ei todellakaan tarvitse "selostaa" kuin höyryradiossa. Armahtakaa hyvät yleläiset meitä raukkoja, ettei tarvitsisi kokonaan siirtyä taivaskanavien asiakkaiksi!

  • Oldtimer

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Heh, en tiedä oletko Eurosportin ystäviä, mutta siellä vaikuttaa eräs herra nimeltä H Järvinen! Huh huh. Ikävä kyllä vieläpä suosikkilajini ampumahiihdon "selostajana". Mies on äänessä koko ajan, siis KOKO AJAN, oli syytä tai ei. Ja kaikki tämä vielä ylipirteällä "partiopoikatyylillä", tuskaa. Just my opinion ; )

  • jännäri

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Jaa, että YLE:ssä pitäisi mennä juuri sinun mieltymystesi mukaan? Asiantuntijakommentaattorit saavat omasta puolestani ilmaista itseään ihan omalla persoonallisella tyylillään, se ei meille kuulu. Sama koskee toimittajia. Pääasia on, että pysyvät asiassa. Ja näin on tapahtunutkin.

   Itse olen nauttinut alppihiihdon mm-selostuksista suuresti, kuin myös itse kisoista. Annetaanhan selostajille työrauha ja keskitytään itsekin olennaiseen, eiks vaan? Itse pysyn Ylen kanavilla ja nautin monipuolisesta tarjonnasta. Ja terkkuja Ylen urheilutoimittajille, ootte huippuja!:)

  • Tyytyväinen veronmaksaja

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Yhdyn edelliseen. On luontevaa, että urheilun ilme muuttuu muiden uutisten kanssa samaan aikaan ja, että ilme ja uutistentekotavat ovat samankaltaiset. Selväähän se on, että kaikkia ei voi miellyttää ja on paljon niitä, jotka eivät tällaisten päälle vain edes yritä ymmärtää. Älkää vaan lannistuko haukuista!

   Odotan innolla mitä illan lähetykset tuovat tullessaan. Olen varsinainen yle-fani ja edellisen kommentoivat tavoin pysyn kyllä kanavilla ja nautin todella monipuolisesta tarjonnastanne. Mitä tuohon tarjontaan tulee niin esim. alamäkiluistelu on ollut erinomainen ja pirteä lisä. Toivon hartaasti, että maastohiihdon maailmancup palaa vielä joskus ylelle. Parempia urheilutoimittajia ja -tekijöitä saa hakea! Kertoohan sen myös monet onnistuneet tuotannot aina ulkomaita myöten.

 • Ipaipa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Toivon että Yle oikeasti panostaa sisältöön ja että illan kiekko- ja futis-kierroksilta saadaan enemmän tietoa urheilulähetyksessä.

  • simon

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   niin: Taitaapa olla taas teknistäj jonninjoutavaa kikkailua.Ipaipan toiveen mukaisesti etsikää urheiluporukalle oma, kansakunnan ja siis urheiluliikkeen muutostarpeisiin sopiva profiili. Älkää enää matkiko iltapäivälehtien viitoittamaa tyhjänpäiväistä tietä.Suomi tarvitsee tässäkin kohdin kirkkaan, oman profiilin

 • tero

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Eiköhän olisi tärkeempää Ylenkin saada HD-tasoista kuvaa ja ääntä ulos, eikä panostaa siihen että seisooko toimittaja vai ei.

  • hyvä tero

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Samaa mieltä. Mutta onneksi meillä täällä joensuussa yle hd näkyykin jo:)

  • HD

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Rovaniemelläkin kyllä kattellaan jo Yle HD:tä. Vaikkei jokainen ylen kanava vielä hd-tasoisena näykään niin hd-kavallahan näkyy tv1 ja 2. Toinen viikolla ja toinen viikonloppuisin ja eikös urheilutapahtumat pääsääntöisesti näytetä myös hd-kanavalla.

 • Suuria toiveita

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Siinä vaiheessa kun Jussi Saarisen joka päiväiset uutiset ÄNHOOÄLLÄN nelosketjuista ja muusta hölynpölystä vaihtuu vaikka samalla intensiteetillä tehtyyn raporttiin MYPA:sta niin olen tyytyväinen.

 • Tuulikkiantti

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  VOISITTEKO TODELLAKIN TEHDÄ URHEILUUUTISET NIIN ETTEI SIELLÄ KUULU TURHAA SIIS TYYSTIN TARPEETONTA MUSIIKKIA JA RUMMUTUSTA. On olemassa monia, joilla on yliherkät korvat. Oletteko koskaan kuulleet sellaisesta- Olisi aika ja aihe täydelliseen tutkimukseen ja sen mukaiseen musiikin ja metelin soitattaminen urheilu-uutisissa ja urheiluohjelmissa. Myös urheiluohjelmissa uusintakohdat sekä toistot ne huomataan ja ymmärretään PALJON PAREMMIN JA SELVEMMIN kun se turha asiaton musiikki PUUTTUU KOKONAAN. Esim meillä Tuulikki tarvitsee kuullakseen enempi ääntä ja Antti kuulee kaiken miltei äänettä. ja kumpikaan ei tarvitse mitenkää sitä musiikkia häiritsemään kuultavuutta. Eri äänensävyt myös vaikuttavat kuulemisen ymmärtämiseen sekä ohjelman tajuamiseen. Eihän se tarpeeton musiikki ja meteli vaikuta mitenkään asian ja urheilun selventämiseen mitenkään. Siitä metelistä ja rummutuksesta ei ole mitenkään milloinkaan etua ja mainetta urheillu-uutisten ja ja ohjelmien eduksi EI NYT EIKÄ MYÖHEMINKÄÄN

  • RT Tampere

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Olen ehdottomasti Samaa mieltä. Musiikki ja rummutus ei kuulu uutisiin.

   Se karkottaa katsojia pois. Kukahan on vastuu henkilö?

 • Thomas

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Yle Onlinen esimies voisi myös poseerata toimituksessaan ja antaa haastattelun, tai vierailla viikonlopun Urheiluruudussa.

  • Rasvis

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Olen syvästi vastaan yleensäkin tota koko uutisankkuri seisoo ja näpräilee näyttötaulua.

   Maikkarin aamutv on jo pilattu noilla uudistuksilla,tod.vaivaannuttavaa katseltavaa.

   En tiedä,ketä se istuminen on "häirinnyt"??

   Käsittämätöntä,että Yle lähtee kopioimaan ulkomaalaisten ja hömppäkanavien systeemejä.

 • Mauri

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Nina Vanhatalon selostukset alppihiihdon MM-kisoissa jättävät kyllä reippaasti parantamisen varaa sekä YLE urheilulle että Ninalle itselleen. Selostuksesta kuulee ettei Nina tunne lajia tarpeeksi. Liikaa epämääräistä ennustamista kilpailijan otteista ja turhan paljon retorisia kysymyksiä malliin "mitähän tässä nyt tapahtuu". Ajoittain silkkaa arvailua vailla faktojen häivääkään. Kuullostaa penkkiurheilijan korvaan kiusalliselta ja jopa häiritsevältä. Ohjeeksi voisi antaa että Nina ottaisi muutaman asian haltuun ja näiden "vahvuuksien" kautta laventaisi pitemmällä ajalla asiantuntemusta alppihiihdon saralla.

 • hmmh uudistusta..

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kunpa uudistus toimisi myös urheilukilpailuiden selostuksissa. Turha löpinä pois ja seurattaisi enemmänkin näitä urheilusuorituksia. Ns. asiantuntijatkin saisi parantaa paljon ulosantiaan.

 • Kieliguru

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Todellakin voisi uudistua myös siten, että kiinnitetään ihan perusasioihin huomiota, Aloitetaan vaikka maiden nimistä: Pelkia, Iso-Pritannia, Luksempurk, Keorkia, Kaana, Lipanon, jne.

 • Tuntematon

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  vai että samanlaiset kosketusnäytöt ku mtv llä no tuleehan ylekin vihdoin nykyaikaan

 • Verrarit

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kyllä verkkareissa poseeraava urheilutoimittaja on uskottavampi kuin jakkupukuinen.

 • Vilttiketjusta

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Informatiivisuuteen panostus ehkä kannattaisi, kun kilpailevat kanavat on jo miehitetty "liibalaaba-erityisasiantuntijatoneilla". Faktaa pöytään ja ajankohtaista asiaa, myös naisten palloilusarjoista tasapuolisesti. Formulakuljettajan lippahatun värin vaihtuminen ei kiinnosta, varsinkin jos talli pysyy samana...

 • Vilttiketjusta

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Informatiivisuuteen panostus ehkä kannattaisi, kun kilpailevat kanavat on jo miehitetty "liibalaaba-erityisasiantuntijatoneilla". Faktaa pöytään ja ajankohtaista asiaa, myös naisten palloilusarjoista tasapuolisesti. Formulakuljettajan lippahatun värin vaihtuminen ei kiinnosta, varsinkin jos talli pysyy samana...

Tuoreimmat aiheesta: Muu urheilu

Urheilun pääuutiset

Leijonat

Kommentti: Häkkipään huima sisääntulo Leijoniin

Patrik Laine

EHT-maaottelut 11. ja 13.2.

ÖREBRO:

Ruotsi - Suomi 3-2 (1-0, 1-0, 1-2)

00.29 1-0 Danielsson (Martin Johansson)
37.19 2-0 Burström (Klassen,Sundström)
41.40 3-0 Sundström (Klasen,Thuresson)
46.02 3-1 Pesonen (Lindgren)
55.26 3-2 Niemi (Mäntylä, Aho)

Jäähyt: SWE 3x2, FIN 2x2 min

Maalivahdit:
Magnus Svensson 3+11+11=25
Ville Husso         8+13+ 7=28

Joukkueet kohtaavat toisensa lauantaina uudelleen.

TSHEKKI

Tshekki - Venäjä vl 3-2 (1-1,0-0,1-1,0-0)

03.43 1-0 Krenzelok (Kovar)
04.07 1-1 Shumakov rl
42.48 1-2 Ljubimov
47.59 2-2 Repik (Birner,Koukal)
65.00 3-2 Kaspar vl

Maalivahdit:
Dominik Furch CZE 9+13+7+0=29
Ilja Sorokin     RUS 13+8+10+5=36

13.2.

Ruotsi - Suomi klo 16.30

TV2/Areena klo 16.15
Yle Puhe klo 16.20

NHL

Mikael Granlundin kuiva kausi päättyi

Mikael Granlund.

Suosittelemme

Urheilun tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä