Mielenosoittajat ovat pysäyttäneet kiistellyt Ärjänsaaren hakkuut

Greenpeace moittii UPM:ää harjuluonnon pilaamisesta herkällä Oulujärven Natura-suojeluverkostoon kuuluvalla Ärjänsaarella.

luonto
Moto Ärjän mäntymetsässä
Mielenosoittajat ovat pysäyttäneet kiistellyt Ärjänsaaren hakkuut, koska Greenpeacen mukaan metsäyhtiö ei ole ottanut vakavasti kansalaisten ja ympäristöjärjestöjen vetoomuksia. Yle

Mielenosoittajat ovat pysäyttäneet kiistellyt Ärjänsaaren hakkuut, kertoo Greenpeace-järjestö. Sen mukaan mielenosoittajat ovat paikalla UPM:n hakkuualueella, koska metsäyhtiö ei ole ottanut vakavasti kansalaisten ja ympäristöjärjestöjen vetoomuksia.

Järjestön mukaan kolmen vuorokauden aikana jo 8 000 ihmistä on allekirjoittanut verkossa vetoomuksen hakkuiden lopettamiseksi. Vetoomus luovutetaan UPM:lle tällä viikolla.

Suomen luonnonsuojeluliitto ja Kainuun lintutieteellinen yhdistys jättivät perjantaina Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen valituksen ympäristöviranomaisen päätöksestä sallia hakkuiden jatkuminen Natura-suojeluverkostoon kuuluvalla Ärjänsaarella. Järjestöjen mielestä hakkuut on sallittu puutteellisin tiedoin eikä ympäristövaikutuksia ole arvioitu asiallisesti.