Kokkola

5 oikeaa vastausta kysymykseen: Näyttääkö peffani isolta tässä?

Vaimo on survoutunut tiukkaan vaatteeseen ja seisoo sovituskopin edessä odottavan näköisenä. Ei hätää, jos vaate istuu kuin valettu. Mutta jos ei, mies on pulassa. Ollako rehellinen vai jotakin muuta? Pakko vastata mutta jokainen varomaton sana voi johtaa räjähdykseen ja mökötykseen. Turha luulla, että ”ihan kiva” riittää.

Henkilö sovittaa vaatteita.
Kuva: Soile Suvanto / Yle

– Ups, mies parka. Kun nainen kysyy näin hän on itsekin jo sisimmässään ajatellut, että toinen vaate olisi parempi ratkaisu. Mutta hän ei todellakaan halua, että itselle rakas lähimmäinen sanoo suoraan, että sun peffas on ihan kauhistuttavan iso tuossa. Siinä on päivä pilalla, naurahtaa tapakouluttaja Kaarina Suonperä.

Hän (nainen) ei todellakaan halua, että itselle rakas lähimmäinen sanoo suoraan, että sun peffas on ihan kauhistuttavan iso tuossa. Siinä on päivä pilalla.

– Tapakouluttaja Kaarina Suonperä

Tapakouluttaja tarjoaa miehelle pakotietä:

1. Yritä innostaa kumppania kokeilemaan muitakin vaihtoehtoja: ”Sähän katsoit sitä sinistä ja punertavaakin. Meillä ei ole mihinkään kiire, kokeile niitäkin vielä, mä voin hakea sulle. Sovita niitä vielä, jooko?"

2. Vetoa tietämättömyyteesi. ”Hei mitä jos soitettais Mirja mukaan. Se osaa katsoa, se ymmärtää vaatteiden päälle enemmän kuin minä.”

3. Pelaa aikaa. ”Mitä, jos mentäis kahville ja käydään sitten vielä parissa muussakin liikkeessä, jos haluat."

4. Etsi tekosyy. ”Hieno, mutta olisiko mitään muuta väriä? Ai eikö, mä vaan ajattelin, että toi musta tekee sut vähän kalpeaksi.”

5. Jos vaimo haluaa makkarankuorensa, kehu edes väriä. ”Tyylikkään pinkki, vau.”

Raaka rehellisyys ei aina kannata

–- Yleensä kannatan kaikissa asioissa rehellisyyttä mutta tässä on nyt sellainen tilanne, jossa kehotan sanomaan sellaista, joka ei aiheuta riitaa ja pahaa mieltä. Huomennakin pitäisi olla mukava herätä toisen vierestä ja olla toisen kanssa.

Suonperän mielestä fiksuinta olisi jättää mies rauhaan ja ottaa vaateostoksille mukaan ystävätär, joka osaa valita hyvät sanat.

– Säästetään miestä, joka kuumissaan pitää sovituskopin edessä naisen takkia ja käsilaukkua, ei tiedä missä seisoisi tai istuisi, eikä halua joutua raadiksi.

Tuoreimmat aiheesta: Kokkola

Pääuutiset

Kotimaa

Hurja ennuste F-Securen Hyppöseltä: Tekoäly tekee ohjelmoijista työttömiä

Mikko Hyppönen.

Tekoäly on mullistanut työnteon tietoturvayhtiö F-Securella. Kaksitoista vuotta kehitetty tekoäly seuloo väsymättä haittaohjelmia. Ihmiset voivat keskittyä vaikeimpiin tehtäviin. Tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen uskoo, että vielä suurempi mullistus nähdään pian, kun tietokoneet alkavat kirjoittaa virheetöntä ohjelmakoodia. Yle tutustui tekoälyn käyttöön haittaohjelmien metsästyksessä, robotiikassa ja puheentunnistuksessa.

USA:n vaalit

Loka on lentänyt aina Yhdysvaltain presidentinvaaleissa – miksi demokraatit ovat aaseja ja republikaanit norsuja?

Yhdysvaltain presidentinvaaleissa on alkamassa loppukiri, kun demokraatit nimeävät Hillary Clintonin ehdokkaakseen maanantaina alkavassa puoluekokouksessa. Naapurileirissä on jo aloitettu kiivas lokakampanja häntä vastaan, ja myös republikaanien Donald Trump saa oman osansa. Lähes 200 vuotta sitten erästä ehdokasta haukuttiin aasiksi. Siitä syntyi demokraattien logo.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä