A-studio

Tuoreimmat

Nuorisosäätiön rakennuttamiskohde Lahdessa.

Viranomaiset kiinnostuivat taas vaalirahakohussa ryvettyneestä Nuorisosäätiöstä

Patentti- ja rekisterihallitus sekä Asumisen rahoittamis- ja kehittämiskeskus selvittävät Nuorisosäätiön toimintaa Ylen paljastamien tietojen pohjalta. Keskustataustainen Nuorisosäätiö on muun muassa ryhtynyt rakennuttamaan kovan rahan asuntoja, vaikka säätiön tarkoitus on tuottaa kohtuuhintaista asumista nuorille. Ihmetystä herättää myös säätiön liepeillä toimiva kiinteistösijoitusyhtiö.

Kuva_metsakartellipaperista

Jättikartellista tuomituilta metsäyhtiöiltä tyly ehdotus korvauksia hakeneille: Luovu oikeusjutusta, maksa kulujamme

Yli 600 metsänomistajaa haastoi vuonna 2011 suomalaiset metsäjätit UPM:n, Stora-Enson ja Metsäliiton käräjille. Ryhmä vaati korvauksia raakapuukartellin aiheuttamista vahingoista. Nyt metsäjätit ovat tehneet metsänomistajille tarjouksen, jossa kehotetaan vetämään kanne pois ja maksamaan metsäyhtiöiden oikeudenkäyntikuluja. Monet metsänomistajat kokevat ehdotuksen uhkailuna tai kiristyksenä.

Mikko Hyppönen.

Hurja ennuste F-Securen Hyppöseltä: Tekoäly tekee ohjelmoijista työttömiä

Tekoäly on mullistanut työnteon tietoturvayhtiö F-Securella. Kaksitoista vuotta kehitetty tekoäly seuloo väsymättä haittaohjelmia. Ihmiset voivat keskittyä vaikeimpiin tehtäviin. Tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen uskoo, että vielä suurempi mullistus nähdään pian, kun tietokoneet alkavat kirjoittaa virheetöntä ohjelmakoodia. Yle tutustui tekoälyn käyttöön haittaohjelmien metsästyksessä, robotiikassa ja puheentunnistuksessa.

Tuomas J. Lukka.

Robotti oppi lajittelemaan jätteet, mutta ihastui ensiksi kenkiin

Suomalaisen ZenRoboticsin jätteenkäsittelyrobotteja on myyty jo neljälle mantereelle. Tekoälyn ansiosta asiakas voi opettaa robotin lajittelemaan jätteet halutulla tavalla. Toimivan laitteen kehittäminen kesti lähes kymmenen vuotta. Matkan varrella robottimalli piti vaihtaa ja opettaa tekoälylle, mikä on kenkä. Yle tutustui tekoälyn käyttöön robotiikassa, puheentunnistuksessa ja haittaohjelmien metsästyksessä.

Professori Antti Kurimo Aalto-yliopistosta on ohjannut ison pinon puheentunnistukseen liittyviä väitöskirjoja. Alan tutkijoita on palkattu tekoälyä ja puheentunnistusta kehittävien Googlen ja Amazonin palvelukseen. - Myös julkaisumme luetaan tarkkaan, ja niitä hyödynnetään tuotekehityksessä, hän sanoo.

Kännykkä tunnistaa puheesi pian yhä paremmin – Savon murre silti liian kova pala

Google lupaa, että sen puheentunnistukseen perustuva Google Assist toimii sujuvammin kuin kilpailijoiden tuotteet. Sovelluksen teho perustuu yrityksen hallussa olevaan tietoaineistoon, joka kasvaa ihmisten käyttäessä sovelluksia. Maksaisin mieluummin rahalla kuin yksityisyydelläni, sanoo puolestaan F-Securen Mikko Hyppönen. Yle tutustui tekoälyn käyttöön puheentunnistuksessa, haittaohjelmien metsästyksessä ja robotiikassa.

Valtteri Tuomela

Perheenisä hävisi 70 000 euroa "hyvän tahdon peleissä" – Suomen kannustava pelikulttuuri ajaa pelihimoisia ahtaalle

Valtteri Tuomela vajosi viime vuonna elämänsä pahimpaan pelikierteeseen. Samaan aikaan Raha-automaattiyhdistys RAY takoi historiansa parasta tulosta. Tuotot kasvoivat eniten kauppojen peliautomaateilla, juuri niillä, joihin Valtterikin syötti rahaa. Kun poliisit lopulta hakivat hänet pois kauppakeskuksen pelikoneelta, pelaamista oli jatkunut toista viikkoa ilman mainittavia yöunia.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä