A-studio

Tuoreimmat

Timo Harakka

Timo Harakka: Lenita Toivakka perusti verosuunnitteluyhtiön Belgiaan – minulla on mustaa valkoisella

Kansanedustaja Timo Harakka (sd.) kiskaisi keskiviikon A-studiossa yllättäen paperinipun povaristaan ja sanoi niiden todistavan, että ministeri Lenita Toivakka (kok.) on Suomen osakeyhtiölain mukaan vastuussa belgialaisen verosuunnitteluyhtiön perustamisesta. Harakan yllättävä ulostulo oli jatkoa eduskunnassa eilen nähtyyn välikohtaukseen, jossa Lenita Toivakka syytti Harakkaa valehtelusta.

Georg J. C. Ehrnrooth ja Henrik Ehrnrooth

Ehrnrootheilta paljastui oma veroparatiisitehdas – yhtiöllä ollut tiivis suhde Panaman Mossack Fonsecaan

Vaikutusvaltaiset suomalaissijoittajat Georg ja Henrik Ehrnrooth ovat hankkineet omistukseensa luxemburgilaisen yhtiön, joka on tehtaillut asiakkailleen yhtiöitä veroparatiiseihin eri puolille maailmaa. LWM palvelee myös suomalaisia talousvaikuttajia kuten Jorma Ollilaa ja Kari Stadighia. LWM:n yhteistyökumppanina oli pitkään lakitoimisto Mossack Fonseca, josta Panaman paperit vuodettiin. Yhtiön Ehrnrootheille myi ruotsalainen SEB-pankki, joka myöntää nyt, ettei toiminta enää täyttäisi sen arvoja.

Hillary Clinton

Hillary Clinton esiintyy köyhien puolustajana – tienaa yhdestä puheesta 200 000 euroa, maksajina pankit ja lääkeyhtiöt

Hillary ja Bill Clinton ovat Bill Clintonin presidenttikausien jälkeen keränneet yli 100 miljoonan euron omaisuuden – pääasiassa puhujapalkkioilla. Yle kävi läpi kaikki Hillary Clintonin puhujapalkkiot kahden vuoden ajalta ennen hänen presidentinvaalikampanjansa aloittamista. Puhepalkkioista nousee väkisin kysymys – mitä maksajat olettavat saavansa vastineeksi? Kuviota sotkee Clintonien hyväntekeväisyyssäätiö, joka on kerännyt yli kaksi miljardia dollaria varoja.

Lääkäri stetoskoopin kanssa.

Valvira puuttunut parinkymmenen venäläis- tai virolaislääkärin oikeuksiin – lääketieteellinen osaaminen varmistamatta sadoilta

Valviran valvontayksikkö on vuosina 2013-2015 kajonnut reilun parinkymmenen venäläisen tai virolaisen tutkinnon omaavan lääkärin oikeuteen toimia lääkärinä Suomessa. Valviran mukaan työnantajat eivät välttämättä tiedosta, että EU- tai ETA-alueen sisältä saapuvat lääkärit tulevat potilastyöhön ilman kliinisen ammattitaidon varmistamista. Venäläislääkäreitä tulee Suomeen EU:n sisältä Viron kautta.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä