A-studio

Tuoreimmat

Jaana Pelkonen ja Kaarlo Simojoki.

A-klinikkasäätiön ylilääkäri: Olen haudassa ennen kuin alkoholikulttuuri Suomessa muuttuu italialaiseksi

Alkoholilain mahdollinen löyhentäminen nostattaa tunteita. A-studiossa vierailleet kansanedustaja Jaana Pelkonen (kok.) ja A-klinikkasäätiön johtava ylilääkäri Kaarlo Simojoki ovat samaa mieltä siitä, että suomalaisessa juomakulttuurissa riittää petrattavaa. Pelkonen vapauttaisi oluen myyntiajat ja toisi viinit ruokakaupan hyllylle. Simojoki taas povaa, että löyhennykset tulisivat kalliiksi kansanterveydelle.

Tellervo ja Mikko Vainio ja heidän tyttärensä Anne Louhelainen.

Soinin uskolliset – Kuinka puolue nostetaan suosta?

Kannatuksen luisu ja jäsenkato ravistelevat perussuomalaisia. Kävimme tapaamassa Timo Soinin uskollisia. Kysyimme heiltä: Kuinka sinusta tuli perussuomalainen? Miksi olet puolueellesi uskollinen? Kuinka perussuomalaisten kannatus olisi nostettavissa nousuun? Kysymyksiin vastaa kolme puolueen työmyyrää: 92-vuotias puolueveteraani Mikko Vainio, Perussuomalaisten Kymen piirin hallituksen jäsen Tuulikki Aksels ja mäntsäläinen yrittäjä, kunnallispolitikko Kari Kuisma.

Sotekone.

Valtava hoitoremontti edessä – miten terveyskeskuksessasi pääsee nyt lääkäriin ja miten maakunnallesi käy?

Hallitus haluaa Suomeen 18 itsehallintoaluetta, mutta vain 15 sote-aluetta. Erotus on kolme, mutta heikoimpia alueita on kuusi. Ylen sosiaali- ja terveystoimittaja Tiina Merikanto arvioi, millä perusteella hallitus tekee aluevalinnat. Yksi syy hoitoremontille on se, että lääkärille pitää päästä nopeammin. Katso Ylen sote-koneesta, kuinka pitkä jono on omaan terveyskeskukseesi tällä hetkellä.

Jorma Tolvanenkännyköineen kahvilassa.

Tuntemattoman sotilaan Rokan 93-vuotiaan veljen vauhdikas elämä – ”Yhdellä kännykällä soitan, toiseen vastaan”

”Olen Tuntemattoman sotilaan Antti Rokan veli. Minun tapaisiani miehiä ette tapaa enää missään”, esittäytyy 93-vuotias helsinkiläinen Jorma Tolvanen. Talvisodan aikana hän jätti veljiensä kanssa kotitalon Viipurin Sammonsaareen ja lähti potkukelkalla evakkoon. Rauhan tultua hän päätti, että muiden tulee sopeutua karjalaisiin eikä toisinpäin. Tämä on Jorma Tolvasen tarina.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä