A-studio

Tuoreimmat

Mikko Hyppönen.

Hurja ennuste F-Securen Hyppöseltä: Tekoäly tekee ohjelmoijista työttömiä

Tekoäly on mullistanut työnteon tietoturvayhtiö F-Securella. Kaksitoista vuotta kehitetty tekoäly seuloo väsymättä haittaohjelmia. Ihmiset voivat keskittyä vaikeimpiin tehtäviin. Tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen uskoo, että vielä suurempi mullistus nähdään pian, kun tietokoneet alkavat kirjoittaa virheetöntä ohjelmakoodia. Yle tutustui tekoälyn käyttöön haittaohjelmien metsästyksessä, robotiikassa ja puheentunnistuksessa.

Tuomas J. Lukka.

Robotti oppi lajittelemaan jätteet, mutta ihastui ensiksi kenkiin

Suomalaisen ZenRoboticsin jätteenkäsittelyrobotteja on myyty jo neljälle mantereelle. Tekoälyn ansiosta asiakas voi opettaa robotin lajittelemaan jätteet halutulla tavalla. Toimivan laitteen kehittäminen kesti lähes kymmenen vuotta. Matkan varrella robottimalli piti vaihtaa ja opettaa tekoälylle, mikä on kenkä. Yle tutustui tekoälyn käyttöön robotiikassa, puheentunnistuksessa ja haittaohjelmien metsästyksessä.

Professori Antti Kurimo Aalto-yliopistosta on ohjannut ison pinon puheentunnistukseen liittyviä väitöskirjoja. Alan tutkijoita on palkattu tekoälyä ja puheentunnistusta kehittävien Googlen ja Amazonin palvelukseen. - Myös julkaisumme luetaan tarkkaan, ja niitä hyödynnetään tuotekehityksessä, hän sanoo.

Kännykkä tunnistaa puheesi pian yhä paremmin – Savon murre silti liian kova pala

Google lupaa, että sen puheentunnistukseen perustuva Google Assist toimii sujuvammin kuin kilpailijoiden tuotteet. Sovelluksen teho perustuu yrityksen hallussa olevaan tietoaineistoon, joka kasvaa ihmisten käyttäessä sovelluksia. Maksaisin mieluummin rahalla kuin yksityisyydelläni, sanoo puolestaan F-Securen Mikko Hyppönen. Yle tutustui tekoälyn käyttöön puheentunnistuksessa, haittaohjelmien metsästyksessä ja robotiikassa.

Valtteri Tuomela

Perheenisä hävisi 70 000 euroa "hyvän tahdon peleissä" – Suomen kannustava pelikulttuuri ajaa pelihimoisia ahtaalle

Valtteri Tuomela vajosi viime vuonna elämänsä pahimpaan pelikierteeseen. Samaan aikaan Raha-automaattiyhdistys RAY takoi historiansa parasta tulosta. Tuotot kasvoivat eniten kauppojen peliautomaateilla, juuri niillä, joihin Valtterikin syötti rahaa. Kun poliisit lopulta hakivat hänet pois kauppakeskuksen pelikoneelta, pelaamista oli jatkunut toista viikkoa ilman mainittavia yöunia.

Anne Berner

Berner Finaviasta: "Kävin jatkuvaa keskustelua Valtiontalouden tarkastusviraston kanssa"

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner korostaa olleensa Valtiontalouden tarkastusviraston kanssa tiiviissä yhteydessä Finaviaa koskevista päätöksistä. Hän myös sanoo viraston viestittäneen, että kiistaa herättänyt yhtiökokous voidaan pitää vasta nyt keväällä. Viraston tekemän selvityksen Finavian tappiollisista johdannaiskaupoista odotetaan valmistuvan ennen eduskunnan kesätaukoa.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä