Velkakriisi |

AAA-luokan euromaat torjuvat Kreikan lisärahoituksen

Euroalueen parhaan luottoluokituksen maat torjuvat toiveen Kreikan rahoittamisesta yli jo sovittujen toimien.

EU:n lippu liehuu edustalla ylhäällä, kaukana takana siintävät Akropoliksen rauniot, joiden ympärillä on rakennustelineitä.
Kuva: Orestis Panagiotou / EPA

Kansainvälinen valuuttarahasto IMF on toivonut euroalueen maiden antavan Kreikalle lainaa yli tähän saakka luvatun. IMF on myös esittänyt euromaiden ottavan osaa Kreikan velkajärjestelyyn eli helpottavan Kreikan valtion velkamenoja.

Kreikka neuvottelee parhaillaan velkojensa pienentämisestä yksityisten velkojiensa kanssa. Näihin kuuluu mm. pankkeja. Sopua on odottu jo pidemmän aikaa, mutta epävarmaa on, löytyykö sopu vielä tänäkään viikonloppuna.

Euroalueella edelleen AAA-luokituksensa säilyttäneiden maiden valtiovarainministerit olivat iltapäivällä koolla Berliinissä. Suomen, Saksan, Hollannin ja Luxemburgin valtiovarainministerit torjuvat IMF:n toiveen Kreikan lainoituksen kasvattamisesta tai velkavastuiden helpottamisesta.

Euroalueen valtiovarainministerien on määrä ensi viikolla kokoontua Brysseliin päättämään Kreikalle luvatusta tukipaketista. Sen suuruudeksi on maailmalla väläytelty aiempaa isompaa summaa.

- Minusta lähtökohtana pitää olla, että lokakuun huippukokouksessa sovittu 130 miljardia saa riittää, Urpilainen sanoi YLE Uutisille.

Kokouksen piti olla maanantaina, mutta valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen (sd.) mukaan kokous järjestetään vasta, kun on saatu ratkaisu kahteen Kreikkaa koskevaan asiaan. Kreikan ja yksityissijoittajien neuvotteluista on saatava tyydyttävä tulos ja Kreikan puolueiden on sitouduttava noudattamaan tiukkaa talouskuria.Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä