Turku |

Aamu-uinti ulkona on elämys

Samppalinnan aamu-uintien suosio on jatkunut vahvana lokakuun lopullakin. Yleensä altaassa polskii heti aamukuudelta 60 - 70 uimaria. Päivittäin maauimalassa käy kaksi ja puoli sataa vesiliikunnan harrastajaa.

Aamu-uinnilla voi vaihtaa kuulumisia.
Aamu-uinnilla voi vaihtaa kuulumisia. Kuva: YLE / Markku Sandell

Maauimalan altaassa on lämmintä, 25-asteista vettä ja kattona parhaimmillaan tähtitaivas jopa kuutamo. Ei ihme, että väkeä riittää. Aamuhämärissä kaikuvat vakituisten uimareiden iloiset tervehdykset, sillä kasvot ovat tulleet jo tutuiksi kuukausien aikana.

Uimarit ovat ihastuneet elämykselliseen uintiin höyryävässä altaassa ja raikkaassa ilmassa.

Leena Vuorinen käy uimassa äitinsä Paula Valtosen kanssa. He ovat ihastuneet aamutunnelmaan.

- Tässä on hyvä aamun aloitus näin syyskelillä. Oikein hyvä pirteä olo tulee, pohtii parivaljakko.

Leena Vuorinen pitää uintia tärkeänä myös terveytensä kannalta, sillä hän sairastaa Parkinsonin tautia.

- Tämä on erittäin terveellistä mennä päästä päähän tunnin verran. Jäsenet tulevat vetreiksi. Käyn myös avantouinnissa ja se tekee myös hyvää, kertoo Vuorinen.

Aamutuimaan kannattaa myös jumpata

Anna-Liisa Katainen eteni vauhdikkaasti juoksuvyön ja iloisten kellukehanskojen avulla. Hän harjoittaa näin selkäänsä ja käsivarsiaan. Kauhominen estää ns. allien syntymisen.

- Tämä tekee nimenomaan hyvää niska- ja hartiaseudun lihaksille ja rintakehälle. Ei tarvitse mennä punttisalille.

Uiminen on tärkeää Kataiselle. Hän pyrkii uimaan kolme kertaa viikossa.

- Se on aina päivän hyvä työ - itselle, jaksaa paljon paremmin. Täällä saa samalla raitista ilmaa.

Pipo päässä pakkasella

Vesa Laakso oli sonnustautunut mustaan pipoon uimareissullaan. Se on ollut tarpeen varsinkin pakkasaamuina. Serkkunsa kanssa altaassa viihtynyt Laakso suuntaa kohta Teneriffan uimarannoille, joten kuntoa haetaan Samppalinnasta.

- Hyvää liikuntaa ja hyvän mielen täältä saa. Samalla ehkä vähän karaistuukin. Voi välttyä vaikka flunssalta.

Käyttäjät kiittävät liikuntapalvelukeskusta elämyksestä

Uimarit ovat saaneet polskia Samppalinnassa kaksi kuukautta normaalia pidempään, sillä Impivaaran uimahalli on kiinni remontin vuoksi. Järjestely on tuonut runsaasti kiitosta liikuntapalvelukeskukselle, kertoo uinninvalvoja Janne Oinonen.

- On ollut mukavaa, kun ympärillä on hymyileviä naamoja ja asiakkailla on mukavaa. Uimavalvoja joutuu kyllä varustautumaan ylimääräisillä vaatekerroksilla ja käsineillä, sen verran viileää on ollut, myöntää Oinonen.

Ensi viikolla pieniin halleihin

Samppalinnan maauimala on auki viimeistä viikkoa. Aamulla pääsee uimaan keskiviikkona ja perjantaina, (kello 6 - 12), iltapäivisin, (kello 12 - 18), uimala on auki tiistaina ja torstaina.

Uimarit elättelivät vielä maanantaiaamuna heikkoja toiveita, että ihanuus jatkuisi ensi viikolla. Samppalinna menee kiinni, sillä henkilökunta siirtyy muualle, kertoo va. uimalaitosten johtaja Juha Lehmuskoski.

Leila Vuorinen ja Paula Valtonen eivät aio jättää vesiurheilua.

- Sitten mennään Kaarinan uimahalliin ja avantoon Ruskolle, lupaa Leila. Ulpukkaan ja Kaarinaan vuorotellen, suunnittelee Paula.

Vielä on neljä päivää aikaa polskia.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Turku

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä