Ulkomaat |

Ahern välitti osanottonsa Haloselle

Jokelan koulusurmat nousivat keskeiseksi keskustelunaiheeksi myös presidentti Tarja Halosen Irlannin vierailulla. Jokelan surmien lisäksi presidentti Halonen kertoi keskustelleensa irlantilaispäättäjien kanssa myös EU:n uudistussopimuksesta.

Presidentti Tarja Halosen mukaan irlantilaiset ymmärtävät tapahtuman seuraukset erityisen hyvin oman väkivaltaisen historiansa takia.

- Onnettomuutta ei voitu mitenkään ennustaa etukäteen, se oli järkyttävää ymmärtää, presidentti Tarja Halonen sanoi.

Myös irlantilaiset ottivat osaa Suomen suruun. Osanottonsa ilmaisivat maan johtajien presidentti Mary MacAleesen ja pääministeri Bertie Ahernin lisäksi myös muun muassa irlantilaiset koululaiset, joita presidentti Halonen tapasi.

Irlannissa Jokelan tapaus sai valtavan huomion tiedotusvälineissä. Maan pääministerin Bertie Ahernin mukaan irlantilaisten on helppo samaistua suomalaisten järkytykseen.

- Tällä saarella on pitkä historia aseellisia yhteenottoja, joten tiedämme myös niiden vaikutuksen perheisiin ja yhteiskuntaan, pääministeri Ahern sanoi.

Presidentti Halosen valtiovierailu Irlantiin oli ensimmäinen lajiaan. Jokelan surmien lisäksi presidentti Halonen kertoi keskustelleensa irlantilaispäättäjien kanssa myös EU:n uudistussopimuksesta, josta Irlannissa järjestettäneen kansanäänestys.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Ulkomaat

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä