Talous |

Ahvenanmaan perunalastutehdas suurennuslasin alle, Orkla aloittaa yt-neuvottelut

Voi olla, että yt-neuvotteluissa päädytään jopa sadan ihmisen irtisanomiseen.

Norjalaiseen Orkla-konserniin kuuluva Orkla Confectionery & Snacks Finland aloittaa yt-neuvottelut. Konserni arvioi tuotantorakennettaan muun muassa päällekkäisyyksien takia. Suomessa neuvottelut koskevat koko henkilöstöä Ahvenanmaalla ja markkinoinnin sekä myynnin tehtäviä Vantaalla.

Ahvenanmaalla valmistetaan muun muassa perunalastuja ja -pakasteita. Yhtiö tunnetaan esimerkiksi Oolannin-pakasteistaan ja Taffel-lastuista.

– Suurin mahdollinen irtisanottavien joukko on 107 ihmistä, toimitusjohtaja Pasi Flinkman sanoo.

Konserni haluaa turvata pitkän aikavälin kilpailukykynsä, joten sen on arvioitava myös tehdasverkostoaan, jossa on nyt päällekkäisyyksiä, yhtiöstä kerrotaan.

Yt-neuvottelut alkavat alkavat ensi viikolla. Toimitusjohtaja Flinkmanin mukaan on vielä epäselvää, mihin ne johtavat, seuraako irtisanomisia vai joitakin muita järjestelyjä.

Kaikkiaan yritys työllistää Suomessa 400 ihmistä. Orkla on eräs Oslon pörssin suurimmista yrityksistä. Suomessa sillä on tuotantoa Ahvenanmaan lisäksi Jyväskylän Vaajakoskella, jossa valmistetaan Panda-makeisia. Konsernin Tanskan ja Norjan yksiköt valmistavat pähkinätuotteita ja keksejä tehdään Ruotsissa.

Tuoreimmat aiheesta: Talous

Pääuutiset

Kotimaa

Ilomantsi kärjessä matematiikassa, Etelä-Tapiola äidinkielessä – vertaile lukioita aineen tarkkuudella

ylioppilaslakit
A-studio

Puolustusvoimat on moninkertaistamassa kyberyksikkönsä koon – "Suorituskykyämme testataan joka päivä"

Kuva mustasta muistitikusta, jonka päällä on teksti TOP SECRET.

Puolustusvoimien Jyväskylässä sijaitsevaa kyberyksikköä ollaan vahvistamassa tuntuvasti. Lähivuosina yksikön koko on suunnitelmien mukaan moninkertaistumassa. Kun nykyisin yksikössä on kymmeniä tietoturva-alan ammattilaisia, jatkossa luku on kolminumeroinen. Koko puolustusvoimissa kyberasioiden parissa työskentelee kymmenen vuoden sisällä useita satoja ihmisiä.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä