Talous |

Air Berlin teki yhä kovempaa tappiota

Saksan toiseksi suurimman lentoyhtiön Air Berlinin tappio syveni viime vuonna. Yhtiön mukaan syynä oli etenkin kallis polttoaine.

Viime vuonna Air Berlin teki tappiota 272 miljoonaa euroa, kun vuonna 2010 tappiota tuli 97 miljoonaa euroa.

Kalliin polttoaineen lisäksi Air Berlinin tulosta painoi lentovero. Lentovero tuli Saksassa voimaan viime vuonna. Vero koskee Saksasta lähteviä lentoja. Saksa yrittää kerätä lentoveron avulla noin miljardi euroa vuodessa.

Viime vuonna Air Berlin kuljetti 35,3 miljoonaa matkustajaa, mikä oli noin prosentin edellisvuotta enemmän.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Talous

Pääuutiset

Ulkomaat

Helsingin Etyk 1975: Kommunismi kärsi tappion, Kekkosta jännitti kovasti

”Rautaesirippua oli tarkoitus raottaa, ei repäistä auki”, sanoo diplomaatti Jaakko Iloniemi Etykin huippukokouksesta. Mutta toisin kävi. Neuvostoliitto teki länsimaille myönnytyksiä, jotka myöhemmin kävivät sille kalliiksi. Presidentti Urho Kekkonen oli jämäkkä puheenjohtaja, mutta sisäpiirin mukaan hänen roolinsa oli vähäisempi kuin aikoinaan hehkutettiin. Ety-kokouksesta on tänä kesänä kulunut 40 vuotta.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä