Kotimaa |

Aivokuntokeskuksessa treenataan tietotyöläisten muistia ja luovuutta

Helsinkiin avattu Aivokuntokeskus tarjoaa harjoituksia aivojen treenaamiseen. Yrityksille suunnatussa keskuksessa tuoksut, äänet ja valaistus aktivoivat aivoja.

Video: Aivokuntokeskuksen rentoutusharjoituksia.
Video

Maailman ensimmäisen aivokuntokeskuksen BRIIM Centerin kehitysjohtajan Reidar Waseniuksen mukaan tietotyöläisten aivot tarvitsevat huoltamista.

- Pitää muistaa hirveästi asioita, pitää olla todella luova, pitää olla superkeskittynyt, kekseliäs ja tosi motivoitunut. Vaatimukset ovat aika hirmuiset. Silloin on tärkeää oppia sellaisia menetelmiä, joita voi käyttää arjessaan pärjäämiseen ja toisaalta oppia rentoutumaan eikä aina olla suorituskeskeinen, Wasenius sanoo.

Aivokuntokeskuksessa voi vaikkapa kehittää keskittymiskykyä ja läsnäolon taitoa aivobicissä. Päivänvalohuoneessa voi virkistää aivojaan ja aivohieronnassa voi rauhoittua musiikin avulla.

Keskuksen tilat aktivoivat eri aisteja. Jokaiseen tilaan on luotu oma tuoksunsa, valaistuksensa ja äänensä. BRIIM Centerin kehitysjohtajan Reidar Waseniuksen mukaan aivoille onkin hyötyä eri aistien käytöstä.

- Se on hyvin tärkeää hermoston ja aivojen hyvinvoinnille, Wasenius sanoo.Aivoille treeniä ja lepoa

Myös vanhempi tutkija Minna Huotilainen Työterveyslaitoksesta sanoo, että aivot tarvitsevat sekä treenausta että lepoa.

- Lepo on aivojen kannalta hyvin tärkeää ärsykemielessä, että välillä saataisiin olla hiljaisuudessa. Sitten tietenkin uni, joka on hyvin tärkeää aivojen palautumisen kannalta, Minna Huotilainen muistuttaa

Aivojen terveyden ongelmat aiheuttavat suuren osan suomalaisten sairastelusta.

- Nämähän ovat toisella sijalla, esim. masennus, työpoissaoloissa ja varhaiseläkkeissä, Huotilainen sanoo.

Aivokuntokeskus on suunnattu ennen kaikkea yrityksille. Aivojen treenausta voi kuitenkin helposti toteuttaa omassa arjessakin.

- Aivotreeni voisi olla sellaista, mitä työssä ei ole sinä päivänä tullut tehtyä. Jos tekee asiakaspalvelutyötä, niin aivotreeni voi olla sellaista, jota saa yksin kaikessa rauhassa tehdä. Jos työ on yksinäistä puuhaa, niin silloin aivotreeni vaatisi muita ihmisiä ympärille, vanhempi tutkija Minna Huotilainen Työterveyslaitoksesta sanoo.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Kotimaa

Suomeen ehkä uudenlainen paperittomien joukko - Jumiutuneille määräaikainen oleskelulupa?

Anonyymi turvapaikanhakija nojaa ikkunalautaan kännykkä kädessään.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä