Luonto |

Alankomaissa sata miljardia euroa kuluu merenpinnan nousun estämiseen

Alankomaiden on käytettävä yli sata miljardia euroa suojautuakseen merenpinnan nousulta, sanoo maan hallitus.

Ilmastonmuutoksen arvioidaan nostavan merenpintaa tämän vuosisadan aikana 0,65 - 1,3 metriä ja seuraavan vuosisadan aikana jopa neljä metriä, sanoo hallituksen asettama asiantuntijaryhmä raportissaan. Suuri osa Alankomaista on merenpinnan alapuolella, ja maata suojaavat suuret patorakennelmat. Asiantuntijat esittävät patojen korottamista sekä suurta ohjelmaa rantaviivan täyttämiseksi lisämaalla 350 kilometrin matkalla. Pohjanmeren rantaviivaa olisi laajennettava kilometrillä siirtämällä rantaan suuret määrät hiekkaa. Asiantuntijat varoittavat myös meriveden sekoittumisesta jokivesiin, mikä johtaisi ihmisten käyttämän veden suolaantumiseen. Toinen juomavettä uhkaava seikka ovat ilmastonmuutoksen aiheuttamat kuivat kaudet. Pääministeri Jan Peter Balkenenden mukaan Alankomaiden on käytettävä vuosittain 1 - 1,5 miljardia euroa merenpinnan noususta johtuvien uhkien torjumiseen. Luku vastaa 0,3 prosenttia maan bruttokansantuotteesta. Euroopan unionilta pyydetään tukea.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Luonto

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä