Lappeenranta |

Alennusmyynneissä myydään vanhojakin vaatteita

Yleensä vaatteelle löytyy hinta, jolla asiakas sen myymälästä itselleen hankkii. Jotkut valmistajat muuttavat tuotteitaan niin vähän, että alennuksessa voi olla kahden vuoden takaisiakin vaatteita.

Kesän alennusmyynnit alkavat perinteisesti juhannukselta.
Kuva: Karoliina Haapakoski / YLE

Paljon alennusmyynneissä kiertävät ihmiset voivat joskus tuntea katselevansa samoja vaatteita, kuin edellisessä alekampanjassa. Joissakin tapauksissa ihmisten tuntemukset pitävät paikkaansa. Lappeenrannan Aleksi 13:n myymälävastaava Sari Koskenvirran mukaan vaatteet voivat olla ale-myynnissä muutaman vuoden.

- Meillä pari vuotta on maksimiaika. Sen jälkeen myymättömät tuotteet siirretään outlet-myymälöihimme. Mutta yleensä tuotteet saadaan myytyä itse.

Jotkut mallistot eivät vanhene nopeasti. Toiset valmistajat tekevät hyvin vähän muutoksia malleihinsa, joten vaatteet voivat olla myynnissä vuosia. Aleksi 13:n aluevastaava Marko Vuorinen sanoo olevan muutamia keinoja saada tuote pois käsistä.

- Hinta on yksi asia, joka menekkiin voi vaikuttaa. Mutta nykyään puhutaan paljon exit-toiminnasta. Toisilla on outlet- ja toisilla exit-toimintaa. Sen tarkoittaa sitä, että pieniä määriä jotain erää myydään normaalituotteiden rinnalla ulos.

Hinta saadaan tarvittaessa kohdalleen

H&M -vaateketjun markkinointipäällikkö Maisa Korhonen sanoo jokaiselle tuotteelle löytyvän sellaisen hinnan, että asiakas hankkii sen itselleen.

- Meillä aika harvoin vaatteet ovat esimerkiksi vuoden myynnissä. Kyllä siihen pyritään, että kesäalessa myydään kesävaatteet ja talvella talvivaatteita. Sen tuotteen hintaan pyritään laskemaan niin paljon, että asiakas tekee ostopäätöksen.

Kommentoi aihetta (3 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

 • aleen vasta myöhemmin

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  lähinnä näissä ärsyttää se, kun sitten niitä tämän kesän vaatteita ei ole vieläkään alennuksessa kun sinne roudataan ne vanhat kamat ensin, joita kukaan ei tunnu haluavan....

 • riitta

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  on on, eilen ostin ihanat juhlakorkkarit alennuksesta:D

 • haaskausta

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Mitäs se haittaa vaikka myynnissä on vanhojakin malleja???

  Joku tykkää niistäkin..

  Vaan onko tyyli sama kuin ruokakaupassakin, että eilinen heitetään roskiin...

  Nykyaikana on kaikkea liiankin kanssa....

Tuoreimmat aiheesta: Lappeenranta

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä