Kotimaa |

Antti Rinteeltä kovaa tekstiä Suomen eliitille: "Tavalliset ihmiset ollaan jättämässä kylmän veden varaan"

Ammattiyhdistysjohtajan mukaan päättäjät ja yrityseliitti saisivat tarkastella omien arvojensa kestävyyttä ennen syksyn talous- ja työmarkkinapäätöksiä.

Antti Rinne
Antti Rinne Kuva: Yle

Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Antti Rinne kritisoi päättäjiä tuttuun kärkevään tyyliinsä Valkeakoskella lauantaina.

Rinne vertaa "Suomi-laivaa" Titaniciin ja toteaa, että yrityseliitti vaikuttaa olevan kiinnostunut vain pelastamaan oman nahkansa.

- Kuin Titanicilla aikoinaan, pelastusveneitä varataan ensisijaisesti yhteiskunnan kermalle. Tavalliset ihmiset ollaan jättämässä kylmän veden varaan tai surmanloukkuihin, sanoo Työelämän arvot -paneelikeskusteluun Valkeakoskella osallistunut Rinne.

Rinteen mukaan päättäjät ja yrityseliitti saisivat tarkastella "omien arvojensa kestävyyttä" ennen syksyn talous- ja työmarkkinapäätöksiä. Hänen mielestään on kestämätöntä, että tavallisilta ihmisiltä vaaditaan valmiutta oman elintason heikentämiseen samalla, kun jo valmiiksi turvatussa asemassa olevat saavat lisäetuuksia.

- Joidenkin oikeudenmukaisuuden taju pettää todella pahasti. Heidän mukaansa yrityksiä ja omistajia ei saisi edes näinä vaikeina aikoina vaatia tinkimään tuotoistaan. Palkansaajat jätettäisiin taloustalkoisiin yksin. Mitä se, että tämänkaltaisia näkemyksiä kehdataan kirkkain silmin esittää ääneen, kertoo ajastamme? Rinne kysyy. Hän ei tarkemmin yksilöi, keitä tarkoittaa.

Rinne ennakoi syksystä hankalaa.

- Hyvien tulosten aikaansaaminen vaatii laajaa sitoutumista aitoon sopimiseen molemmin puolin.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Kotimaa

Kirkon erimielisyydet vaikeuttavat rippikoulujen seksuaalikasvatusta – "Ei ole yhtä selkeää vastausta, jonka voisi nuorille antaa"

Kansainvälinen rippileiri Keuruulla

Rippikoulujen työntekijät kaipaavat kirkolta selkeämpiä linjauksia seksuaalikasvatuksen tueksi. Erityisen vaikeiksi koetaan sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin liittyvät kysymykset sekä kysymykset siitä, milloin olisi hyvä aika harrastaa seksiä ensimmäisen kerran. Kirkkohallituksen asiantuntija Jarmo Kokkonen toivoo, että rippikouluissa huomioitaisiin paremmin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä