Talous

Anvian tilit ylimääräiseen tarkastukseen Elisan pyynnöstä

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on määrännyt Anvia Oyj:n hallinnon ja kirjanpidon erityiseen tarkastukseen. Tarkastusta on pyytänyt Elisa Oyj tytäryhtiöineen. Tarkastus liittyy Elisan ja Anvian välisiin riitoihin Anvian osakejärjestelyistä.

Anvian kyltti.
Aluehallintovirasto on määrännyt Anvian hallintoon ja kirjanpitoon erityisen tarkastuksen. Tarkastusta pyysi Elisa. Kuva: Jarkko Heikkinen / Yle

Anvian hallinnosta ja kirjanpidosta tehdään erityinen tarkastus. Tarkastusta on pyytänyt teleyhtiö Elisa viime kesäkuussa.

Päätöksen tarkastuksesta on tehnyt Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto helmikuun alussa. Tarkastuksella halutaan selvittää, onko Anvian varoja, henkilöresursseja ja toimitiloja käytetty epäasiallisesti valtakirjojen keruuseen.

AVI perustelee päätöksessään, että asiassa on esitetty osakeyhtiölaissa tarkoitettuja painavia syitä, joiden perusteella erityinen tarkastus tulee määrätä.

Esimerkiksi viime toukokuussa pidetyssä Anvian yhtiökokouksessa ja elokuussa pidetyssä jatkokokouksessa oli läsnä poikkeuksellisen suuri määrä valtakirjoilla edustettuja osakkeenomistajia. Tämän takia aluehallintovirasto pitää valtakirjojen keräämiseen aiheutuneita toimenpiteitä merkittävinä.

Tarkastusvaatimus liittyy Elisan ja Anvian välisiin riitoihin Anvian osakejärjestelyistä.

Aiemmin Elisa on jo vaatinut Anvian tekemiä osakejärjestelyjä pätemättömiksi käräjäoikeudessa. Elisan vaatimat turvaamistoimet yhtiökokouksessa puolestaan hylättiin.

Riitojen takia Anvian vanha hallintoneuvosto jatkaa edelleen päätösvaltaisena toimielimenä. Erityisestä tarkastuksesta kertoi ensimmäisenä Kauppalehti.

Tuoreimmat aiheesta: Talous

Pääuutiset

Henkilökuva

Henkilökuva: Jorma Kalske on kova koville

Jorma Kalske

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä