Talous |

Applen liikevoitto supistui

Teknologiayhtiö Applen liikevoitto pieneni ja liikevaihto polki paikallaan. Lisäksi yhtiöltä odotetaan jo uusia tuotejulkistuksia.

Applen New Yorkin -myymälän logo 23. heinäkuuta.
Applen New Yorkin -myymälän logo 23. heinäkuuta. Kuva: Spencer Platt / AFP / Lehtikuva

Teknologiajätti Applen liikevoitto on supistunut, kertoo yhtiön Suomen aikaa tiistai-iltana julkistama osavuosikatsaus. Yhtiön liikevoitto oli noin 5,3 miljardia euroa, kun viime vuonna samaan aikaan voitto kertyi hieman yli kuusi miljardia euroa.

Kyseessä on toinen vuosineljännes perätysten, kun Applen liikevoitto alenee. Tätä ennen yhtiön voitto kasvoi tasaisesti noin vuosikymmenen ajan.

Samalla yhtiön kasvu on jumahtanut paikoilleen: Apple kauppasi puhelimiaan ja muita tuotteitaan 26,8 miljardin euron arvosta, kun viime vuonna samaan liikevaihto oli vajaat 26,6 miljardia euroa.

Kasvun lisäksi myös tuotekehitys polkee paikallaan. Apple ei ole julkistanut uusia läpimurtotuotteita sitten vuoden 2010, jolloin iPad-tabletti tuli kännykkämarkkinoille.

Apple myi vuosineljänneksen aikana reilut 31 miljoonaa iPhone-puhelinta. Määrä on noin 20 prosenttia enemmän kuin edellisen vuoden vastaavana ajankohtana. Koska yhtiön liikevaihto ei juuri noussut, näyttää siltä, että asiakkaat ostavat lähinnä vanhoja iPhone-malleja, jotka maksavat vähemmän ja tuovat siksi vähemmän tuloja yhtiön kassaan.

Sama kehitys näyttää olevan meneillään iPad-laitteissa. Lisäksi iPadien myynti laski 14 prosenttia viime vuodesta.

Tuoreimmat aiheesta: Talous

Pääuutiset

Kotimaa

Osallistu A2 Koulukiusaamis-illan käsikirjoituksen tekoon!

Ajankohtaisen kakkosen seuraavan keskusteluillan aiheena on koulukiusaaminen. Aihetta pohjustettiin avoimessa toimituskokous-chatissa ja nyt toimitus joukkoistaa myös käsikirjoituksen tekoa. Kaksituntisen suoran televisiokeskustelun tavoitteena on etsiä mahdollisimman konkreettisia keinoja kiusaamisen kuriin saamiseksi: Mitä itse kukin voi tehdä? Klikkaa keskustelut auki allaolevista palkeista ja vaikuta käsikirjoitukseen!

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä