Kotimaa |

Apu: Ananasmehuyhtiötä tutkinut tutkija haastettiin oikeuteen

Kansalaisjärjestö Finnwatch raportoi yhtiön laittomista työoloista tammikuussa. Nyt thaimaalainen ananasmehuyhtiö syyttää raporttiin osallistunutta tutkijaa tehtaan maineen vahingoittamisesta ja virheellisen tiedon levittämisestä.

Ananasta leikataan.
Ananasta kuoritaan Thaimaan suurimpiin kuuluvalla viljelytilalla Ko Changissa. Kuva: Barbara Walton / EPA

Thaimaalainen ananasmehuyhtiö Natural Fruit on haastanut yhtiötä tutkineen tutkijan oikeuteen, kirjoittaa Apu-lehti.

Kansalaisjärjestö Finnwatch raportoi yhtiön Thaimaassa sijaitsevan tehtaan työoloista tammikuussa. Raportin mukaan osa yhtiön työntekijöistä on alaikäisiä, työntekijöille ei makseta lainmukaista minimipalkkaa, työturvallisuudessa on puutteita ja he tekevät useita tunteja ylitöitä päivässä.

Lehti kirjoittaa, että raportin julkaisemisen jälkeen tutkimukseen osallistunut tutkija sai potkut työstään bangkokilaisessa yliopistossa. Ananasmehuyhtiö haastoi hänet oikeuteen tehtaan maineen vahingoittamisesta ja virheellisen tiedon levittämisestä.

Yhtiö vaatii tutkija Andy Hallilta 300 miljoonan bahtin eli noin 2,8 miljoonan euron vahingonkorvauksia. Oikeuteen haastettu tutkija on kertonut seisovansa tutkimustulostensa takana.

Thaimaassa toimivassa tehtaassa tehdään ananasmehua Pirkan, Rainbow'n ja Eldoradon tölkkeihin.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Kotimaa

Ilomantsi kärjessä matematiikassa, Etelä-Tapiola äidinkielessä – vertaile lukioita aineen tarkkuudella

ylioppilaslakit
A-studio

Puolustusvoimat on moninkertaistamassa kyberyksikkönsä koon – "Suorituskykyämme testataan joka päivä"

Kuva mustasta muistitikusta, jonka päällä on teksti TOP SECRET.

Puolustusvoimien Jyväskylässä sijaitsevaa kyberyksikköä ollaan vahvistamassa tuntuvasti. Lähivuosina yksikön koko on suunnitelmien mukaan moninkertaistumassa. Kun nykyisin yksikössä on kymmeniä tietoturva-alan ammattilaisia, jatkossa luku on kolminumeroinen. Koko puolustusvoimissa kyberasioiden parissa työskentelee kymmenen vuoden sisällä useita satoja ihmisiä.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä