Talous

Areva vaikenee yhä Olkiluoto 3:n aikataulusta

TVO on vaatinut Arevalta päivitystä Olkiluoto 3:n valmistumisaikataulusta. Sitä ei ole saatu pyynnöstä huolimatta.

Teollisuuden Voiman rakenteilla oleva Olkiluoto 3 -ydinvoimala heinäkuussa 2013.
Teollisuuden Voiman rakenteilla oleva Olkiluoto 3 -ydinvoimala viime vuoden heinäkuussa. Kuva: TVO

Eurajoen Olkiluotoon ydinvoimalaa rakentava Areva ei ole vieläkään päivittänyt voimalan valmistumisaikataulua.

Voimalan tilaaja Teollisuuden Voima vaati viime vuonna Arevalta täsmennyksiä voimalan valmistumisaikataulusta vuodenvaihteeseen mennessä, mutta tietoja ei ole toimitettu.

TVO:n viestintäpäällikön Pasi Tuohimaan mukaan TVO on jo tottunut siihen, että Areva ei toimita pyydettyjä tietoja aikataulussa.

Koska voimala valmistuu?

TVO vaati lisätietoja sen jälkeen, kun tuli ilmi, että Areva on vähentämässä väkeä Olkiluodossa. Olkiluodon kolmannen ydinreaktorin valmistuminen on viivästynyt useilla vuosilla. Tällä viikolla kerrottiin, että Arevan väen vähennys jää odotettua pienemmäksi.

Viimeisimmän tiedon mukaan voimalan piti valmistua vuonna 2016, mutta ydinvoimalaa rakennuttava TVO on vaatinut laitostoimittaja Arevalta tarkempia tietoja aikataulusta.

Alunperin Olkiluodon kolmosreaktorin piti valmistua jo vuonna 2009. Sekä TVO että Areva vaativat toisiltaan miljardikorvauksia menetettyjen tulojen takia. Asiaa selvitetään välimiesmenettelyllä.

Tuoreimmat aiheesta: Talous

Pääuutiset

Politiikka

Asiantuntijat: Hallituksen vaivihkaa valmistelema asetus vie rahaa köyhiltä ja sairailta

Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelumaksut nousevat vuodenvaihteessa noin 30 prosenttia, päätti hallitus puolitoista viikkoa sitten. Päätöksen valmistelu tapahtui kaikessa hiljaisuudessa ilman lausuntokierrosta. Kysyimme maan parhailta asiantuntijoilta ja sote-palvelujen käyttäjiltä, ovatko hinnankorotukset poikkeuksellisia, keitä ne kirpaisevat eniten ja millaisia vaikutuksia palvelumaksujen nostolla on.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä