Talous |

Areva varoitti valtavasta liiketappiosta

Ranskalainen ydinvoimajätti Areva varoittaa, että sen tämän vuoden liiketappio voi nousta 1,6 miljardiin euroon. Olkiluotoon ydinvoimalaa rakentava yhtiö ilmoitti samalla aloittavansa jättimäisen säästöohjelman.

Areva aikoo myydä 1,2 miljardin euron edestä omaisuuttaan ja karsia investointejaan kolmanneksella seuraavan viiden vuoden aikana.

Yhtiö ilmoitti myös 2,4 miljoonan euron alaskirjauksista. Esimerkiksi Olkiluodon ydinvoimalan rakennustyömaan viivästymisiin se varautuu 150 miljoonan euron summalla.

Ydinvoimayhtiön tarkoituksena on karsia menojaan miljardi euroa vuoteen 2015 mennessä.

Areva ilmoitti maanantaina myös, ettei se toistaiseksi palkkaa uusia työntekijöitä Ranskassa. Näillä keinoin yhtiö saa vähennettyä jopa 1 200 työpaikkaa vuodessa. Arevalla on maailmanlaajuisesti 48 000 työntekijää, joista 28 000 on Ranskassa.

Areva on kärsinyt ennen kaikkea Fukushiman ydinvoimalaa viime keväänä koetelleesta katastrofista.

Kaupankäynti Arevan osakkeilla keskeytettiin maanantaina Pariisin pörssissä. Osakekaupan jälleen alettua yhtiön kurssi putosi yli neljä prosenttia.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Talous

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä