Keski-Suomi |

Asfalttikartellia puidaan käräjillä

Jyväskylä ja siihen kuuluva entinen maalaiskunta vaatii asfalttiyhtiöiltä miljoonakorvauksia. Äänekosken kaupungin vaade on noin 145 000 euroa.

Tien päällystystyö maantiellä.
Neljäkymmentä kuntaa on nostanut korvauskanteen asfalttiyrityksiä vastaan hintakartellista johtuneen ylihinnan vuoksi. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Asfalttikartellin korvausoikeudenkäynti on alkanut tänään Helsingin käräjäoikeudessa. Lähes 40 kuntaa ja valtio karhuavat kahdeksalta asfalttifirmalta yhteensä yli 115 miljoonaa euroa.

Korkein hallinto-oikeus totesi kolme vuotta sitten, että firmat olivat käyttäneet yhdenmukaista hinnoittelua asfalttiurakoille vuosina 1994-2002.

Tuoreimmat aiheesta: Keski-Suomi

Pääuutiset

Kotimaa

Onko naapurisi hyvätuloisempi ja paremmin koulutettu kuin sinä? Tarkista tulokoneesta

Kerrostaloasuntoja Helsingissä heinäkuussa 2014.

Suomen hyvätuloisimmilla postinumeroalueilla asuu kaikkein koulutetuinta väkeä, selviää Ylen tulokoneesta. Suomessa on myös kymmeniä alueita, joilla ei asu yhtään tohtoria saati maisteria. Koneeseen on koottu jokaisen Suomen postinumeroalueen asukkaiden tulotiedot sekä koulutustiedot. Koneen avulla voit myös tarkastella, minkä verran asuinalueellasi asuu esimerkiksi työttömiä, opiskelijoita, työssäkäyviä tai eläkeläisiä.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä