Joensuu |

Asunnottomien yömaja sai jatkoaikaa

Asunnottomien yömaja jatkaa toimintaansa Joensuussa ainakin talven yli. Yömaja oli tarkoitus sulkea vanhusten palvelukeskus Senioripihan tieltä helmikuun lopussa, mutta nyt se on saanut jatkoaikaa toukokuuhun.

Senioripiha rakennetaan vanhan paloaseman tontille.
Kuva: YLE / Heikki Haapalainen
Joensuu

Joensuun kaupunki selvittää edelleen, mitä asunnottomille tehdään väliaikaisen yömajan sulkeuduttua. Sosiaali- ja terveysjohtaja Pekka Kuosmasen mukaan tarkoituksena ei ainakaan ole palata viimevuotiseen tilanteeseen, jossa asunnottomille ei ollut mitään paikkaa.

Tavoitteena on, että kaupunki pystyisi järjestämään asunnottomille muitakin palveluita kuin yösijan.

- Se tarkoittaa sitä, että alkoholisoituneet asunnottomat pääsivät päihteistä vapaaksi ja että heidän työllistymistään tuettaisiin, Kuosmanen miettii.

Yömaja toimii tällä hetkellä vanhoissa paloaseman tiloissa Joensuun Rantakadulla. Paloasemaa ryhdytään purkamaan toukokuussa. Tämän jälkeen tontille rakennetaan vanhusten palvelukeskus Senioripiha.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Joensuu

Pääuutiset

Kotimaa

Hurja ennuste F-Securen Hyppöseltä: Tekoäly tekee ohjelmoijista työttömiä

Mikko Hyppönen.

Tekoäly on mullistanut työnteon tietoturvayhtiö F-Securella. Kaksitoista vuotta kehitetty tekoäly seuloo väsymättä haittaohjelmia. Ihmiset voivat keskittyä vaikeimpiin tehtäviin. Tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen uskoo, että vielä suurempi mullistus nähdään pian, kun tietokoneet alkavat kirjoittaa virheetöntä ohjelmakoodia. Yle tutustui tekoälyn käyttöön haittaohjelmien metsästyksessä, robotiikassa ja puheentunnistuksessa.

USA:n vaalit

Loka on lentänyt aina Yhdysvaltain presidentinvaaleissa – miksi demokraatit ovat aaseja ja republikaanit norsuja?

Yhdysvaltain presidentinvaaleissa on alkamassa loppukiri, kun demokraatit nimeävät Hillary Clintonin ehdokkaakseen maanantaina alkavassa puoluekokouksessa. Naapurileirissä on jo aloitettu kiivas lokakampanja häntä vastaan, ja myös republikaanien Donald Trump saa oman osansa. Lähes 200 vuotta sitten erästä ehdokasta haukuttiin aasiksi. Siitä syntyi demokraattien logo.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä