Helsinki |

Asvaltti jyrsittiin Baanan skeittiveistoksen ympäriltä

Helsingin uuden kevyen liikenteen Baanan rullalautailupaikaksi tarkoitetun veistoksen ympäriltä on jyrsitty asvalttia pois. Kaupunki selvittää asiaa apulaiskaupunginjohtaja Pekka Saurin johdolla.

Janne Siltanen Love Helsinki -teos kevyen liikenteen väylä Baanalla.
Kuva: Tuomas Keränen / Yle

Sosiaalisessa mediassa kuohahti, kun tiistai-iltana huomattiin, että Baanan Love Helsinki -teoksen ympäriltä oli kaivettu kaistale asvalttia pois.

Baanan Love Helsinki -teos koostuu kivipaasista, joista muodostuu Helsinki-teksti. Veistoksesta ja seinämaalauksesta koostuvan teoksen on tehnyt vantaalainen kuvataiteilija Janne Siltanen.

Love Helsinki -kivipaadet ovat olleet skeittaajien ahkerassa käytössä. Taiteilijan verkkosivuilla teoksen valmistumista kuvaavan videon lopuksi ensimmäinen rullalautailija testaa teosta rullalautansa kanssa.

Kaupunki selvittää - myös muista kohdista Baanalla jyrsitty asvalttia

Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri on pyytänyt selvitystä rakennusvirastolta asiasta Facebookissa ja Twitterissä alkaneen kohun seurauksena.

Kuvat teoksesta levisivät Facebookissa rullalautailupaikkoja esittelevän ohjelmiston profiilissa. Samalla sivustolla on julkaistu kuvia myös Baanan kivillä reunustetuista istutuspenkeistä, joiden ympäristön asvaltti on poistettu samalla tavoin kuin Love Helsinki -teoksen kohdalla.

Facebook-kommenteissa on kummasteltu, miksi designpääkaupunkina esittäytyvä Helsinki näyttää estävän rullalautailua.

Tuoreimmat aiheesta: Helsinki

Pääuutiset

Kotimaa

Palomestari: Turmakoneesta jäi jäljelle romukasa, ei mitään tunnistettavaa

Sunnuntain tiedotustilaisuus onnettomuudesta.

Tapahtumat hetki hetkeltä

01.45

Luterilaisen kirkon arkkipiispa Kari Mäkinen on muistanut lentoturmassa menehtyneitä, heidän omaisiaan ja turmasta järkyttyneitä Facebook-sivullaan rukouksella.

00.15

Tutkinnanjohtaja, komisario Pentti Lehtimäki kertoo, että lentoturmassa kuolleet siirretään yön aikana pois onnettomuuspaikalta. Heidän tunnistamisessaan tarvitaan DNA-tutkimuksia.

23.24

Pienkoneen putoamispaikalla ollut päivystävä palomestari kuvailee näkymää lohduttomaksi. Hänen mukaansa kone oli tuhoutunut tunnistamattomaan kuntoon.

Lue lisää

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä