Ulkomaat |

Australia ratifioi Kioton sopimuksen

Australian uusi hallitus on ratifioinut Kioton ilmastosopimuksen. Pääministeri Kevin Ruddin johtama työväenpuolueen muodostama hallitus allekirjoitti sopimuksen ratifioimiseen tarvittavat asiakirjat pian virkavalansa vannomisen jälkeen.

Ilmastonmuutos oli keskeisiä aiheita Australian vaalikamppailussa, joka päättyi Australiaa 11 vuotta hallinneiden konservatiivien tappioon.

Virkavalansa tänään vannonut Rudd vei johtamansa työväenpuolueen vaalivoittoon Australian runsaan viikon takaisissa parlamenttivaaleissa. Kioton sopimuksen ratifioimisen lisäksi työväenpuolue on muun muassa luvannut muuttaa edellisen konservatiivihallituksen heikentämiä työsuhdelakeja.

AFP, Reuters,

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Ulkomaat

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä