Ulkomaat |

Australian tulvat vaatineet kuolonuhreja

Ennätykselliset tulvat ovat haudanneet vesimassojen alle satoja rakennuksia. Useat ovat jääneet loukkuun veden noustua nopeasti.

Australian koillisosassa ainakin kolme ihmistä on kuollut ja kymmenet ovat jääneet loukkuun tulvien vuoksi. Tulvat ovat tuhonneet satoja rakennuksia ja tuhannet ovat yhä vaarassa.

Maanantaina löydettiin kahden miehen ruumiit, jotka huuhtoutuivat tulvaveden mukana Queenslandin osavaltion pääkaupungissa Brisbanessa ja pohjoisessa Gympien kaupungissa. Aiemmin Bundabergin kaupungin lähistöltä löydettiin hukkuneena iäkäs mies.

Queenslandin osavaltion johtajan Campbell Newmanin mukaan neljä kaupunkia kärsii mittavista tulvista Oswaldiksi nimetyn trooppisen myrskyn jälkimainingeissa. Bundabergin kaupungissa ennätykselliset tulvat ovat haudanneet alleen jo 1 200 rakennusta.

Paikallinen poliisi on kehottanut tulvavesien saartamaksi jääneitä asukkaita kiipeämään rakennusten katoille ja odottamaan kaupungin yllä lentävien pelastushelikoptereiden apua.

Useat lentokentät ovat joutuneet keskeyttämään toimintansa Australian kaakkoisosassa kovan sateen ja tuulen takia. Esimerkiksi Sydneyn lentoasemalla on peruttu satoja lentoja.

Myrsky päätti seudulla useita viikkoja vallinneen ennätyshelteen ja kuivuuden.

Tuoreimmat aiheesta: Ulkomaat

Pääuutiset

Ulkomaat

Helsingin Etyk 1975: Kommunismi kärsi tappion, Kekkosta jännitti kovasti

”Rautaesirippua oli tarkoitus raottaa, ei repäistä auki”, sanoo diplomaatti Jaakko Iloniemi Etykin huippukokouksesta. Mutta toisin kävi. Neuvostoliitto teki länsimaille myönnytyksiä, jotka myöhemmin kävivät sille kalliiksi. Presidentti Urho Kekkonen oli jämäkkä puheenjohtaja, mutta sisäpiirin mukaan hänen roolinsa oli vähäisempi kuin aikoinaan hehkutettiin. Ety-kokouksesta on tänä kesänä kulunut 40 vuotta.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä