Ulkomaat |

Australian tulvat vaatineet kuolonuhreja

Ennätykselliset tulvat ovat haudanneet vesimassojen alle satoja rakennuksia. Useat ovat jääneet loukkuun veden noustua nopeasti.

Australian koillisosassa ainakin kolme ihmistä on kuollut ja kymmenet ovat jääneet loukkuun tulvien vuoksi. Tulvat ovat tuhonneet satoja rakennuksia ja tuhannet ovat yhä vaarassa.

Maanantaina löydettiin kahden miehen ruumiit, jotka huuhtoutuivat tulvaveden mukana Queenslandin osavaltion pääkaupungissa Brisbanessa ja pohjoisessa Gympien kaupungissa. Aiemmin Bundabergin kaupungin lähistöltä löydettiin hukkuneena iäkäs mies.

Queenslandin osavaltion johtajan Campbell Newmanin mukaan neljä kaupunkia kärsii mittavista tulvista Oswaldiksi nimetyn trooppisen myrskyn jälkimainingeissa. Bundabergin kaupungissa ennätykselliset tulvat ovat haudanneet alleen jo 1 200 rakennusta.

Paikallinen poliisi on kehottanut tulvavesien saartamaksi jääneitä asukkaita kiipeämään rakennusten katoille ja odottamaan kaupungin yllä lentävien pelastushelikoptereiden apua.

Useat lentokentät ovat joutuneet keskeyttämään toimintansa Australian kaakkoisosassa kovan sateen ja tuulen takia. Esimerkiksi Sydneyn lentoasemalla on peruttu satoja lentoja.

Myrsky päätti seudulla useita viikkoja vallinneen ennätyshelteen ja kuivuuden.

Tuoreimmat aiheesta: Ulkomaat

Pääuutiset

Panaman paperit

Yle ei luovuta Panama-papereita verottajalle – "Suomi ainoa maa jossa viranomainen painostaa case Panaman lähdesuojaa"

Mossack Fonseca.

Verottajan viime viikolla Ylelle asettama määräaika Panama-tietojen luovuttamisesta umpeutuu tänään. Yle ei luovuta tietoja viranomaisille. Panama-vuodosta raportoineen MOT-ohjelman vastaavan toimittajan Ville Vilenin mukaan tärkeimpinä perusteluina on lähdesuojan ja sananvapauden turvaaminen, joka muodostaa luotettavan ja uskottavan tiedonvälityksen ytimen.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä