Ulkomaat |

Autopommit tappoivat kymmeniä Syyrian Homsissa

Tarkkailujärjestö Syrian Observatory for Human Rightsin mukaan 62 ihmistä on kuollut. Syyrian valtiontelevisio puhuu ainakin 32 kuolleesta.

Autopommien tuhoa Homsin kaupungissa
Autopommien tuhoa Homsin kaupungissa 21. helmikuuta. Kuva: Epa

Syyriassa Homsin kaupungissa on tapahtunut kaksi tuhoisaa autopommi-iskua.

Syyrian valtiontelevision haastattelema Homsin kuvernööri Talal Barazi sanoi, että ainakin 32 ihmistä kuoli. Britanniasta käsin toimiva oppositiomielinen tarkkailujärjestö Syrian Observatory for Human Rights puolestaan kertoo, että iskuissa kuoli ainakin 62 ihmistä.

Järjestön mukaan suuri osa kuolleista vaikutti olevan siviilejä.

Valtiontelevision välittämän kuvan perusteella pommit aiheuttivat mittavaa vahinkoa: räjähdykset repivät liikkeiden julkisivuja ja runtelivat henkilöautoja ja minibusseja.

Isku tapahtui Zahraan kaupunginosassa, jossa asuu suurimmaksi osaksi alaviittivähemmistöön kuuluvia. Homsin kaupunki on nykyisellään pääosin Syyrian hallituksen hallussa.

Damaskoksessakin kuoli ainakin 30

Myös pääkaupunki Damaskoksessa ainakin 30 ihmistä on kuollut useissa pommi-iskuissa, valtiontelevisio ja Syrian Observatory for Human Rights kertovat.

Hallitusta tukevan al-Ikhbariya-kanavan mukaan Sayeda Zeinabin kaupunginosassa räjähti kaksi autopommia ja kaksi itsemurhapommittajan laukaisemaa räjähdettä. Terroristijärjestö Isis ilmoitti tehneensä Damaskoksen iskut.

Tuoreimmat aiheesta: Ulkomaat

Pääuutiset

Kotimaa

Hurja ennuste F-Securen Hyppöseltä: Tekoäly tekee ohjelmoijista työttömiä

Mikko Hyppönen.

Tekoäly on mullistanut työnteon tietoturvayhtiö F-Securella. Kaksitoista vuotta kehitetty tekoäly seuloo väsymättä haittaohjelmia. Ihmiset voivat keskittyä vaikeimpiin tehtäviin. Tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen uskoo, että vielä suurempi mullistus nähdään pian, kun tietokoneet alkavat kirjoittaa virheetöntä ohjelmakoodia. Yle tutustui tekoälyn käyttöön haittaohjelmien metsästyksessä, robotiikassa ja puheentunnistuksessa.

USA:n vaalit

Loka on lentänyt aina Yhdysvaltain presidentinvaaleissa – miksi demokraatit ovat aaseja ja republikaanit norsuja?

Yhdysvaltain presidentinvaaleissa on alkamassa loppukiri, kun demokraatit nimeävät Hillary Clintonin ehdokkaakseen maanantaina alkavassa puoluekokouksessa. Naapurileirissä on jo aloitettu kiivas lokakampanja häntä vastaan, ja myös republikaanien Donald Trump saa oman osansa. Lähes 200 vuotta sitten erästä ehdokasta haukuttiin aasiksi. Siitä syntyi demokraattien logo.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä