Politiikka |

Bloomberg: Juncker ei halua jatkaa Saksan ja Ranskan takia

"Ne käyttäytyvät kuin olisivat ryhmän ainoita jäseniä", Juncker sanoi. Aikaisemmin hän on vedonnut aikasyihin perusteluissaan.

Luxemburgin pääministeri Jean-Claude Juncker ei halua jatkaa euroryhmän puheenjohtajana nykyisen kautensa päätyttyä, koska on kyllästynyt Saksaan ja Ranskaan eurokriisin hoidossa, kertoo talousuutispalvelu Bloomberg. Aikaisemmin Juncker on vedonnut aikasyihin perusteluissaan.

- Ne käyttäytyvät kuin olisivat ryhmän ainoita jäseniä, Juncker sanoi maanantaina keskustelutilaisuudessa Hampurissa.

Jean-Claude Junckerin virkakausi päättyy ensi kesänä. Hän on johtanut euroryhmää vuodesta 2005.

Bloombergin mukaan Juncker totesi kuitenkin myös, että hän kannattaisi mahdollista Saksan valtiovarainministerin Wolfgang Schäublen ehdokkuutta seuraajakseen.

Tuoreimmat aiheesta: Politiikka

Pääuutiset

Kotimaa

Kaikki uhrit nuorehkoja, joukossa kaksi naista

Lippu puolitangossa Jämijärven kentällä.

Tapahtumat hetki hetkeltä

9.40

Onnettomuudesta selvisi hengissä kolme ihmistä. Heistä yksi on turmakoneen lentäjä. Heidän vammansa ovat lieviä, mutta he ovat edelleen tarkkailtavana Tampereen yliopistollisessa sairaalassa.

9.38

Onnettomuudessa sai surmansa kahdeksan nuorehkoa ihmistä. Heistä kaksi oli naisia. Uhrit olivat kotoisin useilta eri paikkakunnilta. Poliisi on jo toimittanut suruviestit uhrien omaisille.

9.05

Toimittajamme kuvaa koneesta mahdollisesti irronneiden osien etsimistä hyvin vaikeaksi, vaikka maasto alueella on helppokulkuista. Se on kuin etsisi neulaa heinäsuovasta, Ville Kolari kuvailee 12-metristä mäntymetsää, jonne kone putosi.

Lue lisää

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä