Kulttuuri

Bowien uusin ensimmäistä kertaa listaykköseksi Yhdysvalloissa

Blackstar -albumi syrjäytti Adelen uusimman albumin Yhdysvaltojen albumilistan kärkisijalta.

David Bowie on noussut ensi kertaa albumilistan ykköseksi Yhdysvalloissa. Näin Bowie on saavuttanut postuumisti suuremman suosion Yhdysvalloissa kuin kertaakaan eläessään.

Bowien viimeisin pitkäsoitto, Blackstar, julkaistiin vain pari päivää ennen hänen kuolemaansa. Blackstar syrjäytti sunnuntaina seitsemän viikkoa listakärjessä pysyneen Adelen uusimman albumin ykkössijalta.

Samalla Bowie pääsi niiden harvojen artistien joukkoon, joilla on kaksi julkaisua viiden suosituimman albumin joukossa Yhdysvalloissa. Vuonna 2002 julkaistu Best of Bowie -kokoelmalevy piti albumilistan neljättä sijaa.

Bowie ei koskaan eläessään saavuttanut Yhdysvalloissa niin suurta suosiota kuin Euroopassa ja kotimaassaan Britanniassa.

Edellisellä The Next Day -albumillaan Bowie ylsi Yhdysvalloissa albumilistan toiselle sijalle vuonna 2013.

Tuoreimmat aiheesta: Kulttuuri

Pääuutiset

Ulkomaat

Poliisijohtaja: Münchenin ampumisella ei yhteyttä pakolaisteemaan tai Isisiin

EU:n ja Saksan liput laskettiin puolitankoon Valtiopäivätalon edustalla Berliinissä.
Ulkomaat

Jos et ehtinyt lukea uutisia viikolla, kurkista ne tästä!

Turkki jatkoi toisinajattelijajahtiaan ja uhitteli ihmisoikeuksista huolestuneelle lännelle ilmoittamalla, että Turkki päättäisi itse kuolemanrangaistuksen mahdollisesta käyttöönotosta. Ranskassa Nizzan iskijällä epäillään olleen avustajia, Yhdysvalloissa republikaanit sovittelivat presidenttiehdokas Donald Trumpiin liittyviä riitojaan puoluekokouksessaan ja Suomi sai kovat päästötavoitteet EU:lta. Tässä keskeisiä poimintoja viikon varrelta.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä