Ulkomaat |

Brasiliassa tuhoisa yökerhopalo - kuolonuhreja 232

Palo saattoi saada alkunsa ilotulitteesta. Santa Marian kaupungissa sijaitsevassa yökerhossa oli ilmeisesti vain yksi uloskäynti. Palomiehet hakkasivat rakennuksen seiniin reikiä, jotta ihmiset pääsisivät pakenemaan.

Video: Ihmisiä autetaan ulos yökerhosta.
Video
Video: EBU/DIV, TVGlobo / ReutersTV

Ainakin 232 ihmistä on kuollut yökerhon palossa Brasilian eteläosassa Santa Marian kaupungissa, kertovat Brasilian viranomaiset. Viranomaisten mukaan kuolemat aiheutuivat joko tukehtumisesta myrkyllisiin kaasuihin tai tallautumisesta.

Enimmillään uhriluvuksi ilmoitettiin 245 ihmistä, mutta poliisi laski uhrilukua aamupäivällä paikallista aikaa.

Arviot loukkaantuneiden määrästä ovat vaihdelleet suuresti. Loukkaantuneita on ainakin 200. Yökerhossa oli palon syttymishetkellä jopa 2 000 ihmistä.

Palo saattoi saada alkunsa bändin esityksessään käyttämistä ilotulitteista. Kaupungin keskustassa sijaitsevassa yökerhossa oli ilmeisesti vain yksi uloskäynti. Palomiehet hakkasivat rakennuksen seiniin reikiä, jotta ihmiset pääsisivät pakenemaan.

Suomen ulkoministeriö on yhteydessä paikallisiin viranomaisiin selvittääkseen, oliko yökerhossa suomalaisia. Suomen Brasialian-suurlähetystön ja Rio Granden osavaltion kunniakonsulin saamien tietojen mukaan alueella ei ollut suomalaisia.

Chilessä vierailulla ollut Brasilian presidentti Dilma Rousseff on keskeyttänyt matkansa ja palannut kotimaahan onnettomuuden vuoksi.

Tuoreimmat aiheesta: Ulkomaat

Pääuutiset

Ulkomaat

Helsingin Etyk 1975: Kommunismi kärsi tappion, Kekkosta jännitti kovasti

”Rautaesirippua oli tarkoitus raottaa, ei repäistä auki”, sanoo diplomaatti Jaakko Iloniemi Etykin huippukokouksesta. Mutta toisin kävi. Neuvostoliitto teki länsimaille myönnytyksiä, jotka myöhemmin kävivät sille kalliiksi. Presidentti Urho Kekkonen oli jämäkkä puheenjohtaja, mutta sisäpiirin mukaan hänen roolinsa oli vähäisempi kuin aikoinaan hehkutettiin. Ety-kokouksesta on tänä kesänä kulunut 40 vuotta.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä