Ulkomaat |

Charlie Hebdo ilmestyy tänään miljoonapainoksena

Ranskalainen pilalehti Charlie Hebdo ilmestyy tänään miljoonapainoksena päivää ennen lehden toimitukseen tehdyn terrori-iskun vuosipäivää.

Mies kunnioittaa terrori-iskussa kuolleiden muistoa satiirilehti Charlie Hebdon toimituksen lähellä Pariisissa.
Mies kunnioitti terrori-iskussa kuolleiden muistoa satiirilehti Charlie Hebdon toimituksen lähellä Pariisissa tammikuussa. Kuva: Ian Langsdon / EPA

Ranskalaisen pilalehden Charlie Hebdon toimitukseen Pariisin keskustassa hyökkäsivät aseistautuneet terroristit 7. tammikuuta 2015 tappaen kaikkiaan 12 ihmistä. Kuolleista kahdeksan kuului pilalehden toimitukseen.

Tänään ilmestyvä 32-sivuinen muistojulkaisu ajoittuu lähes päivälleen vuosi sitten tapahtuneen iskun jälkeen. Kansitekstinä on "Yksi vuosi myöhemmin. Murhaaja on yhä karkuteillä". Kannen piirros on Jumala- hahmo, joka juoksee pakoon kädet verisinä ja rynnäkkökivääri selässä.

Julkaisuun on koottu myös hyökkäyksessä kuolleiden sarjakuvapiirtäjien töitä.

Charlie Hebdo leviää viikoittainen kansainvälisesti noin 10 000 kappaleen volyymillä, mutta Ranskassa sen levikki nousee lähes 300 000:een, joista noin 200 000 on tilaajia.

Tuoreimmat aiheesta: Ulkomaat

Pääuutiset

Kotimaa

Länsimetron lisäksi Espoon toinen jättihanke reilusti myöhässä – pöytäkirjat salataan taas

Länsimetron lisäksi espoolaiset saavat odottaa myös uuden sairaalansa valmistumista Jorviin. Hanke ei ole kaikilta osin sujunut kuin tanssi: aikataulu on venynyt ja rahaa on palanut suunniteltua enemmän. Kaupunki vääntää kättä laskutuksesta rakentaja Lujatalon kanssa. Espoossa hämmennystä on herättänyt myös kaupungin teknisen toimen johtajan veljen rooli hankkeessa Lujatalon puolella.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä