Vaaliuutiset |

Cronberg: Kokoomuksen linja lisää köyhyyttä

Vihreiden puheenjohtaja Tarja Cronberg oudoksuu kokoomuksen halua jatkaa nykyhallituksen talouspoliittista linjaa.

Kokoomus haluaisi käyttää valtiontalouden neljän miljardin euron liikkumavarasta kolme miljardia veronkevennyksiin ja vain yhden miljardin menolisäyksiin. Täsmälleen samoin on tehnyt istuva hallitus.

Cronbergin mukaan on selvää, että linja on johtanut köyhyyden lisääntymiseen. Menokehystä ei ole lievennetty, vaikka valtiontalous on voimakkaasti kasvanut.

Cronberg ihmettelee, miksi kokoomus takertuu tähän politiikkaan, vaikka sen seuraukset on nähty.

Talouden kasvu ei yksin paranna niiden ihmisten asemaa, jotka ovat syystä tai toisesta työelämän ulkopuolella, Cronberg toteaa. Tästä syystä vihreät vaativatkin seuraavalta hallitukselta lisäpanostuksia hyvinvointipalveluiden kehittämiseen ja että hallitusohjelmaan asetetaan selkeät tavoitteet köyhyyden vähentämiseksi.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä