Vaaliuutiset |

Cronberg vaatii Paperiliiton Ahoselta anteeksipyyntöä

Vihreiden puheenjohtaja Tarja Cronberg arvostelee Paperiliiton puheenjohtaja Jouko Ahosta tämän Cronbergiin kohdistaman hyökkäyksen johdosta.

Ahonen sanoi viikonloppuna, että Cronbergin saksalaislehdelle antamat lausunnot Suomen energiapolitiikasta ja paperiteollisuudesta vahingoittavat paperiteollisuuden tuotteiden markkinointia Keski-Euroopassa.

Cronbergin mukaan Ahosen syytökset perustuivat valheellisiin väittämiin, jotka on syytä oikaista. Cronberg toivookin, että Ahonen esittäisi hänelle julkisen anteeksipyynnön.

Paperiliiton puheenjohtaja Jouko Ahonen syytti vihreiden puheenjohtajaa Tarja Cronbergia valehtelusta. Ahosen mukaan Cronberg on esittänyt saksalaisessa Spiegel-lehdessä perättömiä väitteitä muun muassa uusiutuvien energialähteiden osuudesta Suomessa.

Ahosta närästää, että Cronberg syytti hänen mukaansa lehtihaastattelussa Suomen paperiteollisuutta sottapytyksi. Ahosen mukaan paperiteollisuudessa on tuotantomäärien lisäyksestä huolimatta pystytty vähentämään ympäristöpäästöjä.

Ahosta huolestuttaa, että Cronbergin "tarkoitushakuinen tietämättömyys" voisi vahingoittaa paperiteollisuuden tuotteiden markkinointia Keski-Eurooppaan ja sitä kautta haitata koko Suomen kansantalouden kehitystä.

Tarja Cronberg on Ahosen väitteistä närkästynyt. Cronberg sanoo, ettei ole edes antanut haastattelua Spiegel-lehdelle.

YLE Uutiset

Sen sijaan hän on todennut helmikuussa Tageszeitung-lehdelle, että Suomen ilmastopolitiikka on hänen mielestään skitsofrenista. Paperiteollisuudesta Cronberg ei ole puhunut missään yhteydessä.

Cronberg pitääkin demaritaustaisen Ahosen puheita merkkinä vaalitaistelun kuumenemisesta.

Cronberg pitääkin demaritaustaisen Ahosen puheita merkkinä vaalitaistelun kuumenemisesta.

- Vanhanaikaisten vastakkainasettelujen ja syyllistävien mielikuvien sijaan pitäisi keskustella siitä, miten esimerkiksi Perloksen ja Voikkaan tapaiset laajat irtisanomiset voisi jatkossa välttää ja miten saamme työpaikat pysymään koko Suomen alueella, Cronberg kuittaa.

Ahonen arvosteli Cronbergia puhuessaan sunnuntaina Äänekoskella.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä