Talous |

Danske Bank: Korot pysyvät matalina kauan

Danske Bankin mukaan Suomen taloudessa on valoisaa vasta loppuvuonna. Varovaisella säästämisellä vaurastuminen on vaikeaa, mutta matala korkotaso hyödyttää velallisia.

Danske Bankin ekonomistit arvioivat, että Suomen talouskasvu vahvistuu vasta vuoden lopussa. Velkaisia ilahduttaa pääekonomistin usko siihen, että korot pysyvät matalina, koska rahapolitiikka kiristynee vasta parin vuoden päästä.

Viime vuonna talous supistui 0,2 prosenttia. Tämän vuoden kasvuennuste on 0,3 prosenttia, ensi vuoden kaksi prosenttia.

Kotimaisen talouden synkeyttä kuvastavat kuluttajien ja yritysten matalissa lukemissa pysyttelevät luottamusmittaukset. Myös teollisuuden tilauskantaluvut sekä myönnetyt rakennusluvat kertovat matalasuhdanteen jatkuvan keväällä.

Vasta kasvava maailmankauppa auttaa Suomen pois taantumasta.

Pääekonomisti Pasi Kuoppamäki uskoo korkojen pysyvän matalina. Hänen mukaansa rahapolitiikka pysynee keveänä jopa vuoteen 2015.

- Velkojen reaaliarvo laskee inflaation ansiosta, mutta samalla varovaisten säästäjien ostovoima heikkenee.

Tuoreimmat aiheesta: Talous

Pääuutiset

Ulkomaat

Helsingin Etyk 1975: Kommunismi kärsi tappion, Kekkosta jännitti kovasti

”Rautaesirippua oli tarkoitus raottaa, ei repäistä auki”, sanoo diplomaatti Jaakko Iloniemi Etykin huippukokouksesta. Mutta toisin kävi. Neuvostoliitto teki länsimaille myönnytyksiä, jotka myöhemmin kävivät sille kalliiksi. Presidentti Urho Kekkonen oli jämäkkä puheenjohtaja, mutta sisäpiirin mukaan hänen roolinsa oli vähäisempi kuin aikoinaan hehkutettiin. Ety-kokouksesta on tänä kesänä kulunut 40 vuotta.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä