Talous |

Danske Bank: Korot pysyvät matalina kauan

Danske Bankin mukaan Suomen taloudessa on valoisaa vasta loppuvuonna. Varovaisella säästämisellä vaurastuminen on vaikeaa, mutta matala korkotaso hyödyttää velallisia.

Danske Bankin ekonomistit arvioivat, että Suomen talouskasvu vahvistuu vasta vuoden lopussa. Velkaisia ilahduttaa pääekonomistin usko siihen, että korot pysyvät matalina, koska rahapolitiikka kiristynee vasta parin vuoden päästä.

Viime vuonna talous supistui 0,2 prosenttia. Tämän vuoden kasvuennuste on 0,3 prosenttia, ensi vuoden kaksi prosenttia.

Kotimaisen talouden synkeyttä kuvastavat kuluttajien ja yritysten matalissa lukemissa pysyttelevät luottamusmittaukset. Myös teollisuuden tilauskantaluvut sekä myönnetyt rakennusluvat kertovat matalasuhdanteen jatkuvan keväällä.

Vasta kasvava maailmankauppa auttaa Suomen pois taantumasta.

Pääekonomisti Pasi Kuoppamäki uskoo korkojen pysyvän matalina. Hänen mukaansa rahapolitiikka pysynee keveänä jopa vuoteen 2015.

- Velkojen reaaliarvo laskee inflaation ansiosta, mutta samalla varovaisten säästäjien ostovoima heikkenee.

Tuoreimmat aiheesta: Talous

Pääuutiset

Ulkomaat

Ylen kirjeenvaihtaja Fergusonissa: Mielenosoittajat tuhosivat poliisiautoja ja poliisit vastasivat kyynelkaasulla

Yle Uutisten kirjeenvaihtajan Christian Vuojärven mukaan mielenosoitukset Fergusonissa ehtivät jo kertaalleen rauhoittua, mutta paikallista aikaa iltaa kohti mellakat alkoivat taas kärjistyä. Fergusonissa katukuvassa näkyy jo enemmän poliiseja ja kansalliskaartin sotilaita kuin kaupungin omaa väkeä. Mielenosoituksia mustan nuorukaisen puolesta on järjestetty reilusti yli sadassa kaupungissa ympäri USA:ta.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä