Turku |

David Beckhamin leikkaus sujui hyvin

Jalkapalloilija David Beckhamin akillesjänteen leikkaus on sujunut hyvin, kertoo ortopedi Sakari Orava. Orava ei kuitenkaan usko, että Beckham pystyisi pelaamaan jalkapallon MM-kisoissa kesällä. Akillesjänteen paraneminen kestää kauan, Orava muistuttaa.

Video: David Beckham saapuu turkulaisklinikalle.
Video
David Beckham saapuu kovaa ajavan Mercedeksen kyydissä lääkäriasemalle.

Beckham leikattiin Turussa lääkärikeskus Mehiläisessä. Beckhamin akillesjänne vaurioitui sunnuntai-iltana ottelussa Chievoa vastaan. Beckhamin jalka on kipsissa 6 - 8 viikkoa.

Beckhamin saapuminen Suomeen on ollut yhtenä pääuutisena mm. yleisradioyhtiö BBC:llä. Myös suomalaisten mediatalojen toimittajat ja kuvaajat saapuivat Turun lentoasemalle hyvissä ajoin.

Tähden kone laskeutui Turkuun kello 15:54. Häntä vastaan kentälle ajoi punainen auto ja musta Mercedes, johon tähti ilmeisesti siirtyi. Näin ollen paikalla olleet Beckham-fanit eivät nähneet jalkapalloilijasta kuin vilauksen.

Asemalla olleiden lentokoneharrastajien mukaan Beckham saapui Turkuun Raytheon Hawker 800XP -tyyppisellä yksityiskoneella.

Myös lääkäriaseman aula on täyttynyt Beckhamin odottajista. Paikalla on ollut jopa satoja faneja.

Ortopedillä normaali työpäivä

Orava on erikoistunut urheilulääketieteeseen ja tehnyt urallaan yli 20 000 leikkausta ympäri maailmaa. Hänellä on vastaanotot Turussa, Madridissa ja Roomassa.

Ortopedi Orava ei valmistautunut mitenkään poikkeavalla tavalla maailmantähden leikkaukseen. Päivä sujui normaaliaikataulujen mukaan.

- Kyllä tässä on aika kova työpäivä tulossa. On ensin neljä leikkausta ja sitten vielä Beckhamin leikkaus, jos hän pääsee tänne tulemaan ajoissa. Sitten vielä kahdeksaan asti päivystystä, Orava kertoi päivällä.

Tiedon leikkauksesta hän sai viime yönä.

- Siitä soitettiin Suomen aikaan vartin yli yksi yöllä. AC Milanin lääkäri soitti, että tällainen olisi tilanne, että voisiko maanantaina tulla. Eihän siitä muuta voinut kuin suostua.

Huippukirurgin maineessa oleva Orava on ennenkin leikannut AC Milanin tähtiä. Hänellä on ollut suhteet seuraan jo vuodesta 1986 alkaen. Orava ei vielä osaa arvioida Beckhamin vamman vakavuutta.

- Seuran lääkäri sanoi, että akillesjänne on vähän revennyt, mutta onko se kokonaan poikki, niin sitä ei vielä tiedä, kun ei ole nähnyt.

Oravalla on vastaanotto myös Roomassa, mutta tässä tapauksessa urheilijan lennättäminen leikkauspöydälle oli aikataulullisesti järkevämpää.

- Olen parin viikon päässä menossa sinne vähän konsultoimaan ja mahdollisesti leikkaamaankin. Mutta tietysti tällainen pitää hoitaa heti, eikä sitä voi vasta kahden viikon päästä tehdä, Orava perustelee.

Kuukausien toipuminen

Asiantuntijoiden mukaan akillesjännevammasta paraneminen vaatii yleensä 3-5 kuukautta. Beckhamin, kuten muidenkin huippu-urheilijoiden, kohdalla toipuminen käy yleensä tavallisia kaduntallaajia nopeammin.

- Lähinnä sitten se leikkauksen jälkeinen kuntoutus on heillä sitten tehokkaampaa. Onhan heillä ammattilaisilla vaikka kuusi tuntia aikaa päivässä kuntouttaa, millaista ei ole tavallisella pulliaisella. Ehkä kuntoutus on nopeampaa siksi.

Orava arvostaa Beckhamia

Orava on sekä leikannut että seurannut lukuisten huippu-urheilijoiden edesottamuksia. Beckhamia hän arvostaa erityisesti.

- Tottakai sitä arvostaa aina tällaisia kavereita, jotka ovat alansa huippuja lajissa kuin lajissa. Beckham on varsinainen virtuoosi. Olen ollut katsomassa kun hän on pelannut Real Madridissa. Olihan se mahtavaa katsoa, kun mies veti oikeasta laidasta 35 metristä vapaapotkun vasempaan ylänurkkaan. On hän yksi parhaista vapaapotkun antajista maailmassa.

Orava uskoo ehtivänsä myös tutustua jalkapallotähteen.

- Kyllähän sitä pitää vähän vitsiä heittää, että on nähnyt silloin ja tällöin. Ne on oikein mukavia ihmisiä nämä huippu-urheilijat. Kun kahden kesken sairaalahuoneessa jutustellaan, niin kyllä siitä ihan hyvät ystävyyssuhteet aina syntyy.

Oravan mukaan ainakaan sairaalan puolelta turvatoimia ei ole erityisemmin järjestetty, mutta Beckhamin ”hoviin” tummapukuisia turvahenkilöitä varmasti kuuluu.

- Voi olla tietysti jotain turvamiehiä mukana, joilla vähän povitasku pullottaa, Orava hymyilee.

Kommentoi aihetta (59 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

 • Josko sittenkään

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Olisko se kovapalkkaisten turvamiesten lompakko, joka povitaskussa pullottaa :-)

 • Davidson

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Onkohan videokuva lentoasemalta ihan tarpeellista? Alkaa mennä YLEN:kin uutisvälitys tuonne Ilta-Sanomien uutisoinnin suuntaan....

 • Aikuinen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Anteeksi nyt mutta eikö Bechamin seurantaa voisi todellakin jättää kaupallisille. Tässä mielestäni yksi raja kulkee Ylen toiminnan ja "kilpailijoiden" välillä.

 • AH

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Jännä uutinen. Sitä ihmettelen, että voiko Orava noin vain kertoa toimittajalle että Beckham on hänen potilaansa ja vielä kertoa tarkkaan että mitä Beckhamille tehdään ja missä Beckhamilla on vikaa? Vai onko tämä jotenkin julkisena tietona lääkärin salassapidovelvollisuuden ulkopuolella?

 • Tolkkua YLE

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kyllä nyt on YLEltä viimeistään todellinen floppi tämän potkupalloilijan ympärillä. Eikö todellakaan ole mitään merkittävämpää maailmalla tapahtumassa?

 • Anteeksi yle kielenkäytöstäni

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Onhan tuo Suomelle tärkeää et huippujalkapalloilija tulee tänne.

 • mievaan

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Turhuuden toreill turuuss´! Eikö ole vähäpätöisempää uutisoitavaa kuin jalkapalloilijan revennyt akillesjänne ja sen leikkaaminen suomen turuuss? Köyhää on, sano! Hienoa on tietysti se, että Suomessa on erikoisosaamista, mutta tämä kaikki uutisointi vain pönkittää ajatusta rahan voimasta. Kun olet superjulkkis ja sulla on paljon pätäkkää, voit lentää omalla suihkukoneella huippukirurgin operoitavaksi, vaikka kyse ihan perustoimenpiteestä eli rutiinileikkauksesta. Eriarvoisuus vain korostuu eli ne joilla rahaa on, saavat huippupalveluja, mutta yksinhuoltajan 5-vuotias tyttölapsi joutuu jonottamaan, vaikka kuinka polvea pakottaisi. Ihanaa kun meillä on eriarvoinen Suomi ja eurooppa. Ja met pöljät sitten seuraamme kielipitkällä, että roikkuuko sieltä lahkeesta akillesjänteen rippeitä vai peräti jotain muuta. Typerää ja niin alentavaa. Ja YLE sitten seuraa ja pitää meidät tavikset ajan tasalla kuinka hoitoja annetaan niille joilla rahaa on. Onko pöllempää kansaa nähty?

 • Ilmoita asiattomasta kommentista

  YLE tekee Beckhamin saapumisesta Turkuun suuremman kuin pelaajan mahdollisen poispääsyn MM-kisoista. VARSINAISTA JOURNALISMIA!

 • KH

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  On se hienoa että Turussa tapahtuu jotain tälläkin vuosituhannella. Ihan maailmanluokan uutinen. Kai tämä on YK:ssa asti huomioitu?

  Nyt jäädään jännityksellä odottamaan kun Becks asuu muutaman päivän Hamburger Börssissä ja milloin hän kuntoutuu sen verran että voi käydä torin Hesestä hakemassa syötävää.

  Mahtaako vaimonsa Victoriakin tulla kylään? Sille laiheliinille Hesen pöperöt sopisivatkin paremmin. Sitten vaan Sokokselle shoppailemaan ja joen rantaan ihailemaan maailmankuulua riippusiltaa.

 • Harri

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  kaikki valittajay huomio! YLEn tehtävä välittää tietoa. Ja vaikka tämä on joistakin turha uutinen, on se kuitenkin uutinen, joka uutisoidaan. Olisi se aika ihmeellistä, jos YLE ei puhuisi tästä mitään, kun bbc, cnn, ja skynews pitävät kaikki tätä pääuutisten joukossa.

  Ja minä, joka maksan TV-lupaa, haluan kuulla tämä uutisen, YLEltä!

  Oltaisiin nyt vaan onnellisia, että päästään välillä esille positiivisessa asiassa eikä vain kouluampumisista ja Myyrmannin räjähdyksestä!

 • evvk

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tämä uutinen olisi kuulunut ryhmään "tarpeeton tieto".

 • Jaska

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Victoria saapuu Turkuun!

  On muuten salkkarinäyttelijä Anu Palevaaran kaveri tanssikurssilta. Nyt vaan kaikki paparazzit Anun oven taakse päivystämään jos vaikka tulee vieraita yökylään. Varmaan Anu majoittaa kaverinsa halvemmalla kuin paikalliset hotellit. Ja voi se Victoria munkin luokse tulla yöksi ellei Anulle mahdu :-)

 • Kumpikas se tähti onkaan?

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hienoisesta yliampumisesta huolimatta mainio uutinen! Hienoa, että asiat asettuvat tärkeysjärjestykseen ja huomataan, kumpi tässä oikeastaan onkaan supertähti: Beckham vai Orava? Kenties se, jonka luokse tullaan? Jos ei tällaista uutisoitaisi, niin voitaisiin samalla sammuttaa viimeisetkin valot Turusta...

 • Haloo

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Eihän toi Beckham minnekkään kunnan ylläpitämälle terveys asemalle mene, vaan yksityiselle.

 • Uusis

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Googlesta: "Mehiläinen-konserni on tunnetuin ja arvostetuin yksityinen terveyspalveluiden tuottaja Suomessa. Mehiläinen-konserni toimii laajasti yksityisrahoitteisten terveyspalveluiden ja julkisrahoitteisten terveys- ja sosiaalipalveluiden markkinoilla." Kyseinen sairaala nyt ei satu olemaan julkinen vaan ns. yksityisen alan sairaala, jonne nyt rahalla pääsee.

 • Ilmainen lounas

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Täällä jonkun mielestä YLEn ei pitäisi kertoa tällaisia uutisia, koska "kaupalliset kanavat kertovat ne ilmaiseksi". Niinkö? Vieläkö joku uskoo ilmaisiin lounaisiin? Hyväntekeväisyyttäkö kaupallinen media tekee? Pikaisella googlauksella löytyy Suomen Mainostajien Liitto (mainostajat.fi), jonka sivuilta selviää, että "mediamainontaan käytettiin Suomessa vuonna 2009 yhteensä 1263,4 miljoonaa euroa". Ja mistähän tuo raha tulee? Emmeköhän me kaikki maksa tuon summan mm. päivittäisissä ruoka- ja muissa ostoksissamme ja käyttäessämme eri palveluita.

 • epäjumalaton

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  montaakohan esim. haitilaista olis voitu jeesata jollain lailla yhden pallonpotkijan urheiluvammahoidon hinnalla?

 • Oikeesti

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Joo vähän on turhaa hypetystä nyt tämmösestä asiasta, eihänOravan muiden huipputähtien leikkauksia ole näin uutisoitu. Ja tuon kovaa ajaneen Mercedeksen vauhti oli noin 4 km/h :)

 • Hölynpölisti

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  No mutta täytyyhän nyt vävypoikaa vähäsen hehkuttaa. Eikös sen vaimo ole suomalainen? Täytyy olla. Ai, etteikö ole. Vai niin, mutta seuraava voi jo olla!

 • DJ

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  wot happen! East London b-u-a-y! mita kuulu. As former south london b-u-a-y myself, respect 2 u. We've just moved 2 Turku from london 8 months now and not only did my boy brought some English football to the field of Turku but also some inspiration from ICON like u. Get well soon and pls find time 2 drop in at Turku International School (British) 2 say HI

 • Bridge over troubled water

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Voisiko Orava tutkia myös Myllysillan vauriot kun asiantuntijat eivät oikein pääse sinuiksi vaurioiden kanssa...=)

 • Sporttivartti

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Vaikka "Becks" onkin huippuluokan jalkapalloilija, niin onko se jotenkin merkittävää että hänet leikataan Suomessa? Satoja huippu-urheiljoita ympäri maailmaa on leikattu Suomessa. Milloinka on ollut lehdistö vaikkapa Haile Gebreselassieta vastassa kentällä hänen tullessaan leikkaukseen? Hailella sentään on (urheilullisia) saavutuksia enemmän. Että pitää suorana seurata lentokoneen saapumista, tää ihmettelee. =o

  Sitten ymmärtäisin median lentoasemalla, jos MM-kisojen lopputurnaus pelataan Turussa, ja Beckham tulisi kisoihin pelaamaan.

 • Becks? ei, Carlsberg

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Nyt on Ylellä uutiskriteerit kateissa. Paljon melua tyhmästä.

 • Agnus

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  "AH, tänään klo 14:23

  Jännä uutinen. Sitä ihmettelen, että voiko Orava noin vain kertoa toimittajalle että Beckham on hänen potilaansa ja vielä kertoa tarkkaan että mitä Beckhamille tehdään ja missä Beckhamilla on vikaa? Vai onko tämä jotenkin julkisena tietona lääkärin salassapidovelvollisuuden ulkopuolella?"

  -minusta on tuntunut jo pitkään, että julkkiksista voidaan kirjoittaa ihan mitä tahansa. Veikkaanpa, että Beckhamista kerrottaisiin sekin jos hän olisi menossa miehisyyden suurennusleikkaukseen. (Aiemmin julkaistuista alusvaatekuvista päätellen ei sellaista tarvitse, mutta ihan vain realisoidakseni asian..)

 • uutinen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Täällä YLE:ä moititaan. Katsokaa CNN ja BBC, ykkösaihe tämä on heilläkin.

 • JP64

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Voi helkkari, mitä valituskommentteja joiltain lukijoilta!!

  Sehän on HIENOA, että pienen Suomen lääkäri arvostetaan maailman huipulle, kun huippuammattilaiset tarvitsevat apua!! Kyllä sen pitäis itsetuntoa nostaa, kun

  Italiasta soitetaan tänne ja pyydetään apua maailman parhaalle!?

  KAIKKI kunnia Sinulle Sakari Orava, olet Huippuammattilainen ja näytät, että täälläkin osataan jos halutaan!

  Ja uskon, että YLE:hän voisi tässä näyttää mallia muille, miten "viihde"uutisen voi tehdä "fiksusti", eikä paparazzityyliin.....

 • Maisa Vihavainen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Orava on siis erikoistunut urheilulääketieteeseen ja tehnyt urallaan yli 20 000 leikkausta ympäri maailmaa. Hänellä on vastaanotot Turussa, Madridissa ja Roomassa.

  Turun Mehiläisessä voi usein bongata huippu-urheilijoita, kerrottiin Kalevassa syksyllä 2009: Hiljattain hän kävi Oulun Diakonissalaitoksella leikkaamassa pari akillesjännettä (jääkiekkoilijoiden?). Ensimmäiset leikkauksensa Orava teki Oulussa vuonna 1969, opiskeluaikoinaan. Hän oli muun muassa 1972 perustetun urheilupoliklinikan (Odl säätiö) ensimmäinen vastaava lääkäri. 1986 lähtien Orava on keskittynyt yksityispraktiikassaankin pelkästään urheiluvammoihin. Orava leikkasi ensimmäisen polven eturistisiteen Odl:ssa 1989. Saman tekivät ensimmäisinä Suomessa ortopedit Lasse Pasanen ja Timo Kemilä - Oys:ssa vuonna 1988.

 • haloo hei !

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  on ollut jo pitemmän aikaa näkyvissä että ylen toimitus linja lähentelee seitsemän päivää lehden tasoa. oletteko ylpeitä paparazzi journalismistanne ?

 • Saabisti

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  "Tähden kone laskeutui Turkuun kello 15:54. Häntä vastaan kentälle ajoi punainen auto ja musta Mercedes, johon tähti ilmeisesti siirtyi."

  Eihän se Mersu tosiaan ole auto :-)

 • Kyllästynyt

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  YLEn on julkisen palvelun yhtiö, joka sen vuoksi rahoitetaan lupamaksuilla ja jatkossa veroluonteisella mediamaksulla. Viime aikoina YLEn ohjelmatarjonta, erityisesti alueradioissa, on liukunut yhä enemmän iltapäivä- ja juorulehtien suuntaan, esimerkkinä päivittäiset "ota kantaa" höpinät. Nyt, kun Turkuun on tulossa joku potkupalloilija, koko turun radion iltapäivä on sekaisin. Toimittaja kertoo lentokentältä, montako kameraa on paikalla, minkälainen auto ajaa koneen viereen jne. Tästäkö me maksamme julkisen palvelun lupamaksua? Kun nyt valitetaan, että YLEn talous ei kestä, jos mediamaksua ei päätetä tämän hallituksen aikana, ehdotan, että YLEn uusi toimitusjohtaja vähentää aluksi alueilta ne toimittajat, joiden aika menee tähän toimintaan. Kaupallinen media hoitaa sen ilman maksuja.

 • Puusilmä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Juuri näin, Mievaan! Kirjoitit asiaa.

 • axu

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tervetuloa Turkuu vaa ,Becksi, kyl sua on tääl orotettuki :)

 • sattuu

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kylläpä on mukava olla kuukausitolkulla leikkausjonossa kipuineen ja samalla lukea juttuja näistä pikapelastusoperaatioista

  Tasan ei käy onnen lahjat.

 • Kohtuus kaikessa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Harrille tiedoksi, että uutisen välittäminen ei tarkoita sitä, että YLEn Turun radion koko iltapäivä pitää tuhlata tällaiseen asiaan.

 • byhham

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  olen ihan samaa mieltä "kyllästynyt"! turhaa höpinää aamusta iltaan, kunnon ohjelmaa saa hakea ja joka päivä pitäisi olla soittamassa jostain aidanseipäistä. laiskaa touhua, täytetään ohjemat tuolla soita meille, soita meille humpuukilla! Mutta auta armias kun tulle yksi pallon potkija, johanb riittää toimittajia joka lähtöön! yksi kuvaa itseään koko ajan ja solkkaa sekavaa englantia... ei jeeses, potkikaa ulos ja antakaa sille peili läksiäisiksi että saa ihailla itseään, tulee varmasti halvemmaksi meille lupamaksajillekin!!!

 • Peg

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Pöh!!!!

 • joku

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  sattuu:lle,

  Etköhän sinäkin rahalla pääsisi leikkaukseen vaikka heti huomenna, eikä tarvitsisi jonottaa kuukausitolkulla.

 • Asiat asioina

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Juu, kyllä CNN kertoo, että Beckham on matkalla Suomeen operoitavaksi, mutta muuten juttu keskittyykin sitten hänen jäämiseensä pois jalkapallon MM-turnauksesta. Ei siis sanaakaan Turusta eikä mitään julkkis-hypetystä.

 • polleeta...

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  WELL,WELL ..komeasti kaikkien ohi!!

  Mutta hei..eihän näitä tällaisia tähtiä muuten saadakkaan Suomeen ;-)

  Hienoa kun meillä joku osaa tehdä noin ammattitaitoista työtä!!

  Ollaan iloisia siitä!! Maailman paras doctor....?

  Kaksi maailman huippua kohtaa leikkaus-salissa! YEAH!

 • sorsaldo

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ai potkupalloilija...? Pistäkääpä hakusanaksi googleen Beckham versus esim. Turku

  ja katsokaa osumien määrä... Ja ettei tämä olisi uutinen, että mies on tullut tällaiseen tuppukylään?

 • Harri

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kohtuus kaikessa: Niin, on se vain niin hirveää, kun kerran 10 vuodessä Turun YLE keskityy johonkin tällaiseen. Tämähän on ihan arkipäivää! Haloo???

 • Rane

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Yle on sitten ruvennyt uudeksi seiskaksi?

 • Sari

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Vain Suomessa nostetaan tämmöinen haloo jostain jäbästä joka potkii palloa työkseen. Sama juttu oli povipommi-Anderssonin kanssa, josta lööpit kirjoitti päivät pitkät kun mimmi vaivautui tulemaan Suomeen.

  Hävettää aina välillä olla Suomalainen kun täällä käyttäydytään niin säälittävästi kun joku "huomioi" meidät. Italiassa, Espanjassa, Ranskassa ehkä mainittaisiin pienessä artikkelissa, että Beckam tulee leikattavaksi sinne, mutta meillä tästä tehdään ykkösjuttu. Säälittävää!

 • valtteri

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  jengi vikisee potkupalloilijasta ja yksinhuoltajaäidin tyttärestä ? ja ettei kiinnosta ? ja kommentteja on neljä sivua. taitaa jonniin verran kiinnostaa. jos yksinhuoltajaäiti olisi maksanut tyttärelleen samalla rahalla vakuutuksia kuin beckhamista on maksettu, ei tarttis jonossa istuksia. vaikka kannatan hyvinvointiyhteiskuntaa, ei tunnu väärältä, että yksi maailman parhaista jalkapalloilijoista pääsee rahalla maksaessaan nopeammin leikkaukseen kuin eläkeläinen, jolla on nilkka turvoksissa. mut missäpä muualla jengi tuolla viisiin vastakkainasettelua vikinöissään harrastaa ko suomessa ? ja mitäs äänestitte porvaripuolueita ?

 • M

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Suomi on pieni maa ja täällä harvoin tapahtuu mitään. Ei se mikään ihme ole, että tällaisesta innostutaan. Ja ei siinä ole myöskään mitään pahaa. Onko nämä ainaiset valittajat vain katkeria vai kateellisia ja katkeria?

 • Vellu

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ei voi olla totta, aiheeseen käytetään sekä pääuutisten että urheilluruudun aikaan!!

 • Patrick H

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Mutta kävikö David katsomassa Myllysiltaa?

 • Raija

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hieman ala-arvoista YLE:ltä lähteä raportoimaan reaaliaikaisesti jalkapallojuorulehtitähden kulkua Suomessa. Pelkkä kertauutisointi tai korkeintaan maininta olisi riittänyt. En haluaisi verorahoillani ja tv-lupamaksuilla lähteä tällaista rahoittamaan.

 • joopajoo

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Nimimerkki Sari: Eiköhän Beckham ole iso juttu joka kolkassa! Taidat elää puolet ajasta häveten kaikkea mahdollista ja puolet keksien uusia aiheita, joita hävetä.

 • Sami P

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Nyt YLE huomio! Italiassa on jo todetusti osoitettu pelaajien ylilääkintä erinäisissä tilanteissa. Katsottuani videon Beckhamin loukkaantumisesta, herää vahva epäily fluorokinolonien käytöstä seuran puolelta. Kyseessä on antibiootti, jota käytetään erinäisiin vaivoihin. Lääkkeellä on samalla tunnettu sivuvaikutus. Akillesjänteen repeäminen. Tuolla vammaenergialla tämän lääkeaineryhmän käyttö on jopa todennäköistä.

 • Hienoa Orava!

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tuli kyllä oikeasi hieno fiilis, että suomesta löytyy niin ammattitaitoinen jäbä, että Becksin kaltainen stara lentää tänne, eikä lekuria lennätetä sinne. "Ei sopinu aikatauluun..." heh, heh.

 • kulttuuriministeri

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  uskomatonta katastrofiuutisointia,kun joltakin elämäntyöpalloilijalta on akillesjänne pettänyt ja jopa suomessa korjataan.

 • tiina

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Täällä YLE:ä moititaan. Katsokaa CNN ja BBC, ykkösaihe tämä on heilläkin. Niin, kertoo että heilläkin on pallo karannut käsistä pahemman kerran.

 • Diamondman

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Perusongelma on kai se, että keskivertoihmisillä on oma elämä niin tylsää tai ainakin arkipäiväistä, että hohtoa etsitään juorulehdistä ja - useimmiten - huomioita ansaitsemattomista julkkiksista. Jos kärjistäen ja yltiöobjektiivisesti asiaa arvioi, niin onko nahkapallon taitava kuljettaminen jaloilla ja sen saaminen parin tolpan väliin niin hirveästi ihailemisen arvoista? Kirjoitin tuon vain siksi, että hyvät ihmiset havahtuisitte elämään omaa elämäänne. Keskittäkää enemmän huomiota läheisiinne, heidän ja itsenne hyvinvointiin. Hankkikaa harrastuksia ja sitä kautta sisältöä ja älyllisiä haasteita elämäänne. Elämä on hieno lahja ja mahtava kokemus, jos vain niin haluaa. Sen sisältö ei löydy juorulehdistä eikä puppua täynnä olevista muistakaan viestimistä.

 • Poika-Mies Riionsaari

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Käsittääkseni kyseessä on AKILLESJÄNNE ja sen VAMMAUTUMINEN - vai olenko käsittänyt väärin?Uutisointi painottuu kuitenkin aiheisiin:Yksityis lentokone,Mersu,Milanon hotelli,Davidin katse...

  Yksikään media ei ole kertonut mitään itse varsinaisesta kohteesta - akillesjänteestä sen tehtävästä elimistössä tai miten katkennut akillesjänne operoidaan jne...

  No sen vielä ymmärtää että vessapaperi journalistit saavat elämänsä orgasmin uutisoidessaan aiheesta - mutta YLE kyllä alkaa rypeä pohjamudissa.

  No toivottavasti edes joku ulkomaalainen media osaa nähdä asian tyhjänpäiväisyyden ja uutisoida,että Suomessa David vietiin Mehiläiseen jossa Orava suoritti leikkauksen.

 • tutto bene

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Terveiset Italiasta. Onpa isot otsikot Beckhamista ja suomalaisesta huippukirurgiasta. Taitaapaa kohta olla tunkua maailmalta Suomeen.

 • eurooppalainen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  david tuli, david oli ja david meni.

  Suomen kokoiselle pienen pienelle maalle tämä oli uutiskynnyksen ylittävä uutinen:

  1) David ei ole mikä tahansa julkkis,

  2) Davidin loukkaantumisesta kertoivat täällä Keski-Euroopassa lähes kaikki mediat (taliassa, Espanjassa, Ranskassa, Saksassa jne),

  3) huomiota herättävää oli kuitenkin, ettei leikkausta suoritettu paikan päällä Italiassa, vaan David lennätettiin Suomeen, ortopedi Sakari Oravan luo.

  4) jne jne jne.

  Suomi ja suomalainen (pienellä kirjoitettuna!) ortopedi pääsivät Davidia koskevissa uutissa välittömästi esille.

  Moni kritisoi täällä ja nyt YLE:n tapaa uutisoida tätä tapahtumaa. Minusta YLE:n uutisointi Davidin vierailusta on hyvin tehty. Tällainen uutinen tuo hieman "vaihtelua" uutisten joukkoon.

  Moni kriitikko on kuitenkin avannut juuri tämän uutisen lukeakseen mitä Davidille on sattunut ja miksi hän tullut Suomeen. Miksi? = uteliaisuus?

  Suomen kokoisessa pienen pienessä maassa harvoin tapahtuu tällaista. Minusta se on normaalia, että ihmiset ja mediat ovat kiinnostuneita, uteliaita näkemään edes vilauksen Davidista.

  Mikäli David olisi operoitu esim. hollantilaisessa tai tanskalaisessa kaupungissa, kiinnostus olisi samanlainen ellei 2-3-4 kertaa suurempi.

  Miksi pitäisi hävetä? Miksi sääliä? (kts. nimim. "Sarin" kritiikki) ja miksi YLE ei olisi saanut uutisoida? = pikkumaista.

  Olkaa tyytyväisiä suomalaiset, että teillä on huippu ortopedi!

 • Työmies

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Sarille ja muille tiedoksi, että kyllä esim BBC on uutisoinut asiaa aika tavalla, mukaanlukien Sakari Oravan kommentit kuvattuna. Se nyt on vaan niin, että jalkapallo on "vähän" isompi laji kuin jääkiekko, joten sitä kiinnostusta löytyy. Se, että sitä palloa potkitaan Suomessa lumisilla perunapelloilla saattaa pelkästään oman kylän uutisia seuraavalle vähän vääristää kuvaa.

 • Eyewitness

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Beckhamin pariskunta on nähty Salon hotelli Rikalan edustalla maanantai-iltana. David oli aika väsyneen näköinen, mutta hymyili ihmisille. Hiukan kyllä ihmettelen hotellivalintaa, mutta ehkä Salossa saavat olla paremmassa rauhassa kuin Turussa.

Tuoreimmat aiheesta: Turku

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä