Luonto |

Dinosaurusnäyttely tulee Ouluun

Oulun Museo- ja tiedekeskus tuo Ouluun ensi keväänä Age of the Dinosaur-näyttelyn. Ensimmäistä kertaa Suomessa nähtävä näyttely vie katsojat 65 miljoonan vuoden taakse.

Dinoisaurus
Dinosaurukset nähdään Oulussa keväällä 2014. Kuva: Natural History Museum

Lontoon luonnonhistoriallisen museon tuottama dinonäyttely nähdään ensi kesänä Oulussa. Age of the Dinosaur -näyttelyssä nähdään yli 50 yksittäistä näytekappaletta sekä noin tusina kosketeltavaa kohdetta ja mallia.  Fossiilinäytteet esittelevät museon tutkimustyötä ja tarjoavat näkymän jura- ja liitukauden elämään. 

Näyttelyssä on kolme eri kokonaisuutta: jurakauden merenalainen luonto, maaeläinten alue sekä alue, jossa nähdään liitukauden eläimiä ja kasveja.

Näyttelykohteet esitellään yhdessä maisemaympäristöihin sijoitettujen seitsemän liikkuvan animatronisen dinosaurusmallin kanssa. Näyttely avataan Oulun taidemuseon tiloissa toukokuun 2. päivä.

Tuoreimmat aiheesta: Luonto

Pääuutiset

Kotimaa

Palomestari: Turmakoneesta jäi jäljelle romukasa, ei mitään tunnistettavaa

Sunnuntain tiedotustilaisuus onnettomuudesta.

Tapahtumat hetki hetkeltä

8.00

Onnettomuustutkintakeskuksen tutkija pitää koneen hylyn tutkimista erittäin haastavana, koska kone on tuhoutunut niin pahasti.

7.58

Tutkinnassa on nyt kolme keskeistä linjaa. Käydä hylky läpi, kuulla silminnäkijöitä ja onnettomuudesta selvinneitä ja käydä läpi kaikki mahdolliset kuva- ja muut tallenteet, kertoo Onnettomuustutkintakeskuksen johtava tutkija Ismo Aaltonen.

7.27

Onnettomuuden varsinainen tutkinta alkaa tänään. Tarkoituksena on etsiä koneesta mahdollisesti lennon aikana irronneita osia. Lisäksi tutkijat käyvät lennosta mahdollisesti olevat tallenteet läpi.

Lue lisää

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä