Helsinki |

Eckerön uusi Tallinnan-laiva Finlandia on nuotein koristeltu

Eckerö Line on päättänyt ottaa Nordlandian korvaavan uuden Tallinnan-laivansa käyttöön uudenvuodenaattona. Matka-aika lyhenee 2,5 tuntiin.

Eckerö Line Finlandia havainnekuva
Havainnekuva M/S Finlandiasta. Kuva: Eckerö Line

Helsinki-Tallinna reitille tulee uusi laiva vuoden vaihteessa. 2001 rakennettu m/s Finlandia on seilannut aiemmin Italiassa.

Laivan matkustamotiloja rakennetaan parhaillaan Landskronassa Ruotsissa. Laivan kyljet koristellaan Suomen lipulla ja nuottikirjoituksin.

Alus tulee 1981 rakennetun m/s Nordlandian tilalle.

Laivalla on kaksi lähtöä päivässä Helsingistä ja Tallinnasta. Helsingin päässä alus lähtee Länsisatamasta aamulla ja illalla, ja matka-aika molempiin suuntiin on 2,5 tuntia, kun se nykyään on Helsingistä Tallinnaan kolme tuntia ja takaisin päin 3,5 tuntia.

Tuoreimmat aiheesta: Helsinki

Pääuutiset

Kotimaa

Palomestari: Turmakoneesta jäi jäljelle romukasa, ei mitään tunnistettavaa

Sunnuntain tiedotustilaisuus onnettomuudesta.

Tapahtumat hetki hetkeltä

00.15

Tutkinnanjohtaja, komisario Pentti Lehtimäki kertoo, että lentoturmassa kuolleet siirretään yön aikana pois onnettomuuspaikalta. Heidän tunnistamisessaan tarvitaan DNA-tutkimuksia.

23.24

Pienkoneen putoamispaikalla ollut päivystävä palomestari kuvailee näkymää lohduttomaksi. Hänen mukaansa kone oli tuhoutunut tunnistamattomaan kuntoon.

22.45

Punaisen Ristin henkisen tuen ryhmä aloittaa ryhmäistunnot viranomaisille, etsijöille, omaisille ja lentokerhon jäsenille, Suomen Punainen Risti kertoo Twitterissä.

Lue lisää

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä