Kulttuuri |

Eija-Liisa Ahtilan uusimmat Kiasmaan

Kiasman ensi vuosi luottaa kotimaiseen taiteeseen

Katsoja seuraamassa Eija-Liisa Ahtilan Horizontal-videoinstallaatiota.
Katsoja seuraamassa Eija-Liisa Ahtilan Horizontal-videoinstallaatiota Marian Goodman Galleryssa New Yorkissa. Kuva: John Berens

Kotimainen vaan silti kansainvälinen, voisi luonnehtia nykytaiteenmuseo Kiasman ensi vuoden ohjelmaa.

Kiasman ensi vuonna esiin nostamat suomalaisen nykytaiteen uranuurtajiin kuuluvat Jouko Lehtola, Eija-Liisa Ahtila, Marja Kanervo, Mika Taanila ja Erkki Kurenniemi ovat tehneet suomalaista taidetta tunnetuksi kansainvälisesti.

Vuoden ohjelma täydentyy kansainvälisillä projekteilla, kuten romanialaisen Dan Perjovschin näyttelyllä. Syksyllä avautuu myös uusi laaja kokoelmanäyttely.

Laajasti Ahtilaa Rinnakkaiset maailmat-näyttelyssä

Huhtikuussa avautuva Rinnakkaiset maailmat -näyttely esittelee Eija-Liisa Ahtilan uusimpia teoksia. Ahtila on tuonut 1990-luvun alusta saakka uusia ilmaisumuotoja liikkuvan kuvan taiteeseen ja on yksi kansainvälisesti tunnetuimpia taiteilijoitamme.

Näyttelyssä on mukana on mm. Kiasman kokoelmiin kuuluva teos Missä on missä? sekä muutaman vuoden sisällä syntyneet tuoreet videoinstallaatiot Marian ilmestys ja Vaakasuora. Suomessa Ahtilan teoksia on näin laajasti esitelty edellisen kerran kymmenen vuotta sitten Kiasmassa.

Näyttelyn on järjestänyt Moderna Museet, Tukholma yhteistyössä Nykytaiteen museo Kiasman kanssa. Näyttely on tätä ennen esillä myös Nîmesissä Ranskassa Nykytaiteen museo Carré d’Artissa.

Tuoreimmat aiheesta: Kulttuuri

Pääuutiset

Kotimaa

Kaikki uhrit nuorehkoja, joukossa kaksi naista

Lippu puolitangossa Jämijärven kentällä.

Tapahtumat hetki hetkeltä

9.40

Onnettomuudesta selvisi hengissä kolme ihmistä. Heistä yksi on turmakoneen lentäjä. Heidän vammansa ovat lieviä, mutta he ovat edelleen tarkkailtavana Tampereen yliopistollisessa sairaalassa.

9.38

Onnettomuudessa sai surmansa kahdeksan nuorehkoa ihmistä. Heistä kaksi oli naisia. Uhrit olivat kotoisin useilta eri paikkakunnilta. Poliisi on jo toimittanut suruviestit uhrien omaisille.

9.05

Toimittajamme kuvaa koneesta mahdollisesti irronneiden osien etsimistä hyvin vaikeaksi, vaikka maasto alueella on helppokulkuista. Se on kuin etsisi neulaa heinäsuovasta, Ville Kolari kuvailee 12-metristä mäntymetsää, jonne kone putosi.

Lue lisää

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä