Kymenlaakso |

ELY-keskus: Kouvola on saanut rakennemuutosrahaa viisi miljoonaa

Kaakkois-Suomen ELY-keskuksessa ihmetellään Kouvolan kaupungin elinkeinojohtajan Aimo Ahdin esittämiä lukuja Kouvolan saamista tuista. Ahdin mukaan valtiolta on herunut tukea vain miljoonan verran.

Kaakkois-Suomen ELY-keskuksessa ihmetellään Kouvolan kaupungin elinkeinojohtajan Aimo Ahdin esittämiä lukuja Kouvolan seudun saamista rakennemuutostuista.

ELY-keskuksen rahoituspäällikkö Jouko Lankinen pitää Ahdin esittämään miljoonan euron lukua kovin alimitoitettuna. Kouvola on ollut kahteen otteeseen äkillisen rakennemuutoksen alueena vuosina 2007 -2009 ja vuoden 2011 helmikuusta tämän vuoden loppuun.

- Kahden viimeisen vuoden aikana hankkeita on ollut 19 kappaletta ja niihin on tullut rahoitusta aika tarkkaan viisi miljoonaa euroa, Lankinen sanoo.

Lankisen mukaan kaikkiaan rakennemuutosrahoitusta on tullut Kouvolan seudulle vuodesta 2007 lähtien noin 8, 2 miljoonaa euroa 31 hankkeeseen.

Valtioneuvosto on nimennyt Kouvolan seudun äkillisen rakennemuutoksen alueeksi kahdesti metsäteollisuuden työpaikkojen rajun vähentymisen vuoksi alueella.

Tuoreimmat aiheesta: Kymenlaakso

Pääuutiset

Kotimaa

Delfiineille toivotaan onnellista loppua: "Toivottavasti ei mennä minimibudjetilla vaan etsitään paras vaihtoehto"

Särkänniemen tiistaina julkaiseman tiedotteen henki on hyvin samanlainen kuin delfinaarion tulevaisuudesta tehdyn kuntalaisaloitteen. Aloitteen laatinut Jere Nieminen toivoo avointa selvitystä ja vaihtoehtojen pohdintaa ennen kuin delfiinien kohtalosta päätetään. Eläinsuojelujärjestö Animalia puolestaan vaatii, että yt-neuvottelut johtavat delfinaarion sulkemiseen.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä