Kulttuuri |

Emmy-palkintoja yllätysnimille

Amerikkalaisen TV-viihteen kerma kokoontui jälleen Los Angelesiin jännittämään Emmy-palkintojen saajia. Useimmat palkitut sarjat on nähty Suomessakin.

Näyttelijät Claire Danes ja Damian Lewis poseerasivat kuvaajille Emmy-gaalan jälkeen.
Näyttelijät Claire Danes ja Damian Lewis poseerasivat kuvaajille Emmy-gaalan jälkeen Los Angelesissa 23. syyskuuta. Kuva: Paul Buck / EPA

Yhdysvaltain parhaasta TV-viihteestä on jaettu vuosittaiset Emmy-palkinnot. Tänä vuonna arvokkaimmat palkinnot menivät yllättäjille.

Asiantuntijat olivat veikanneet draama-sarjojen voittajaksi amerikkalaista Mad men -sarjaa. Veikkaus ei toteutunut, sillä parhaaksi nousi Showtime-yhtiön tuottama sarja Homeland.

Samoin draamaohjelmien parhaista mies- ja naispääosista myönnettävät palkinnot menivät Homeland-sarjalle.

Miespääosan palkinnon pokkasi brittinäyttelijä Damian Lewis ja naispääosan yhdysvaltalainen Claire Dunes.

Homeland kertoo Yhdysvalloista 9/11 terrori-iskun jälkeen. Lewisin esittämä sotilas palaa kotiin vietettyään vuosia Irakissa vankeudessa. Kotona häntä epäillään kaksoisagentiksi.

Draama-sarjassa parhaan ohjaajan palkinnon voitti Boardwalk Empire -sarjan tekijä Tim Van Patten.

Brittiläinen epookkidraama Downton Abbey oli myös voittajaehdokkaiden listalla. Se sai palkinnon parhaasta naispääosasta. Palkinnon nouti Maggie Smith.

Parhaan komedia-sarjan miespääosasta sai palkinnon Miehenpuolikkaat-sarjan (Two and a Half Men) Jon Cryer. Naispääosan palkinnon sai Veep-sarjan Julia Louis-Dreyfus.

Parhaaksi komediasarjaksi nousi Modern Family.

Parhaaksi reality-sarjaksi valittiin vauhdikas matkustusohjelma The Amazing Race.

Emmy-palkinnot jaettiin nyt 64. kerran. Palkintoja jaetaan yhteensä yli 20.

Tuoreimmat aiheesta: Kulttuuri

Pääuutiset

Kotimaa

Länsimetron lisäksi Espoon toinen jättihanke reilusti myöhässä – pöytäkirjat salataan taas

Espoonsairaala.

Länsimetron lisäksi espoolaiset saavat odottaa myös uuden sairaalansa valmistumista Jorviin. Hanke ei ole kaikilta osin sujunut kuin tanssi: aikataulu on venynyt ja rahaa on palanut suunniteltua enemmän. Kaupunki vääntää kättä laskutuksesta rakentaja Lujatalon kanssa. Espoossa hämmennystä on herättänyt myös kaupungin teknisen toimen johtajan veljen rooli hankkeessa Lujatalon puolella.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä