Ulkomaat |

Englannissa ja Walesissa varaudutaan tulviin

Huhtikuussa satoi vettä enemmän kuin yli sataan vuoteen. Osassa Britanniaa kärsitään samaan aikaan kuivuudesta.

Tulvavettä Piccadilly Circus -aukiolla Lontoossa
Vesi tulvi myös Lontoon Piccadilly Circus -aukiolle tiistaina. Kuva: Andy Rain / EPA

Englannissa ja Walesissa varaudutaan kevättulviin poikkeuksellisen runsaiden sateiden vuoksi. Britannian ilmatieteen laitoksen mukaan huhtikuun 29. päivään mennessä vettä satoi keskimäärin 121,8 millimetriä, mikä on lähes kaksinkertaisesti normaaliin huhtikuuhun verrattuna.

Maassa ei ole mitattu yhtä suurta huhtikuun keskimääräistä sademäärää kertaakaan vuonna 1910 aloitetun tilastoinnin aikana.

Paikoitellen vettä satoi huhtikuun lopussa puolen vuorokauden aikana yli 20 millimetriä.

Tulvaveden on varoitettu saattavan nousta yli 25 000:een kotiin.

Rankkasade on saanut kadut tulvimaan myös Lontoossa. Vettä lainehtii muun muassa Piccadily Circusilla kaupungin keskustassa.

Runsaista vesisateista huolimatta osa Britanniasta kärsii kuivuudesta ja kotitalouksia on kehotettu säästämään vettä.

Tuoreimmat aiheesta: Ulkomaat

Pääuutiset

Kotimaa

Alkoholipolitiikkaan voi tulla historiallisia muutoksia – Olutta iltamyöhään, pienkaupoille erioikeuksia, viinit valikoimiin?

Suomen alkoholikulttuuri saattaa olla muuttumassa lähiaikoina vapaampaan suuntaan, kun hallitus sorvaa parhaillaan esitystään uudesta alkoholilaista. Asiaa puivista eduskuntaryhmistä kerrotaan Ylelle, että vaihtoehtoina ovat esimerkiksi keskioluen myyntiaikojen pidentäminen pienissä kaupoissa ja myyntioikeuden myöntäminen pienpanimoille. Tarkemmat päätökset tehdään jo lähiviikkoina.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä