Kotimaa |

Ennätyssateet sotkivat UPM:n selluntuotantoa

Syksyn sateet ovat haitanneet selluntuotantoa poikkeuksellisen paljon. UPM:n Pietarsaaren tehtaiden kuluneen vuoden sellutuotanto jää reilusti alle tavoitteen. Tulvavesien tuomat epäpuhtaudet ovat haitanneet etenkin prosessiin kuuluvaa kemikaalien kierrätystä.

Kuva: Kalle Niskala / YLE

Yhtiö aikoo pikaisesti selvittää, miten yleistyvien rankkasateiden haittoihin voitaisiin varautua. Vastaavaa ongelmaa ei ole muilla UPM:n Suomen sellutehtailla. Pietarsaaressa tuotanto painui alakanttiin eli alle 800 000 tonnin kapasiteetin.

- Ongelmat ovat olleet suuria juuri ennätyssateiden takia. Voi olla, että muuttuneen ilmaston takia tällainen on jatkossa ihan normaali asia. Asia pitää nyt analysoida ja löytää siihen nopeasti ratkaisuja, kertoo johtaja Kenneth Winberg.

UPM tuottaa Pietarsaaressa valkaistua lyhytkuitusellua koivusta ja pitkäkuitusellua havupuusta.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Henkilökuva

Henkilökuva: Roope Salminen on viihdealan linkkuveitsi, joka ottaa kantaa somessa, vaikka se tuhoaisi hänen uransa

Roope Salminen
Politiikka

Soinin uskolliset – Kuinka puolue nostetaan suosta?

Kannatuksen luisu ja jäsenkato ravistelevat perussuomalaisia. Kävimme tapaamassa Timo Soinin uskollisia. Kysyimme heiltä: Kuinka sinusta tuli perussuomalainen? Miksi olet puolueellesi uskollinen? Kuinka perussuomalaisten kannatus olisi nostettavissa nousuun? Kysymyksiin vastaa kolme puolueen työmyyrää: 92-vuotias puolueveteraani Mikko Vainio, Perussuomalaisten Kymen piirin hallituksen jäsen Tuulikki Aksels ja mäntsäläinen yrittäjä, kunnallispolitikko Kari Kuisma.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä