Turku |

Enon opetukset taipuu elokuvaksi Mynämäellä

YLE Draama kuvaa tällä ja ensi viikolla Enon opetukset -elokuvaa Mynämäellä. Elokuva pohjautuu Turussakin asuneen kirjailijan Petri Tammisen samannimiseen romaaniin.

Kuva: YLE / Aleksi Hakala
Mynämäki

Päärooleissa näyttelevät Aku Hirviniemi ja Heikki Pitkänen. Elokuvan ohjaa Matti Ijäs, joka luonnehtii kertomusta karheanhelläksi tragikomediaksi.

- Olemme ottaneet muista Tammisen kirjoista elokuvaan dialogeja, siksi tämä ei ole ihan puhtaasti kirjan mukainen. Elokuvassa tulee olemaan paljon uutta, hän kertoo.

Enon opetukset -elokuvan tapahtumat sijoittuvat Varsinais-Suomeen. Kaksiosaista elokuvaa kuvataan Mynämäen lisäksi muun muassa Turussa, Ruskolla ja Mietoisissa.

- Petri Tamminen on kirjoittanut romaanin juuri tähän maisemaan, niinpä halusimmekin kuvata täällä Varsinais-Suomessa, Ijäs sanoo.

Eno opettaa omalla tyylillään

Enon opetukset kertoo varsinaissuomalaisen miehen kasvutarinan. Enoa näyttelee Aku Hirviniemi. Hän kuvailee roolihahmoaan hiukan hunsvotiksi.

- Eno on Iltatähti, hemmoteltu ja viettää vaarallista elämää, kuvailee Aku Hirviniemi.

Elämän opit Enolla voivat olla kyseenalaisia monien muiden mielestä.

- Enon mielestä ne ovat kuitenkin erittäin hyviä oppeja, nauraa Hirviniemi.

Enon opetuksia kuuntelee Jussi, jonka roolin täyttää 12-vuotias Alfred Andersson.

- Jussi on ujo ja arka. Sellainen hiljainen ja sivusta katseleva ihminen, luonnehtii valkokankaalla ensi kertaa esiintyvä Andersson.

Elokuvassa isoisän roolissa nähdään eläkkeellä oleva turkulainen näyttelijä Esko Pesonen. Pesonen on aikaisemminkin tehnyt yhteistyötä Ijäksen kanssa ja kehuu ohjaajaa.

- Meillä synkkaa Ijäksen kanssa ja hän on loistava ohjaaja. Kun oma fyysinen kunto on tyydyttävä, mielellään sitä vielä näyttelee, Pesonen toteaa naurahdelleen.

- Olen tehnyt urani aikana pieniä ja suuria rooleja ja kaikki ovat yhtä rakkaita onnistuessaan.

Televisiossa elokuvan 1. ja 2. osa esitetään TV1:n Kotikatsomossa maanantaina 17.1. sekä 24.1. klo 21.30. Uusinnat perjantaisin klo 23.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Turku

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä