New Articles |

ENPI-ohjelmasta rahaa Venäjä-yhteistyöhön

Ohjelma on merkittävä mahdollisuus eteläsavolaisille yrityksille ja yhteisöille. Hankkeiden vähimmäiskustannusten on oltava 5000 euroa.

Kaakkois-Suomen ja Venäjän välinen niinsanottu ENPI-ohjelma on merkittävä mahdollisuus eteläsavolaisille yrityksille ja yhteisöille. ENPI on jatkoa aiemmalle naapuruusohjelmalle.

ENPIä hallinnoi Etelä-Karjalan maakuntaliitto ja siitä voidaan myöntää hankkeisiin tukea 70-80 prosenttia kustannuksista. Maakuntasuunnittelija Riikka Dillström Etelä-Savon maakuntaliitosta sanoo, että nyt ohjelmaan toivotaan erityisesti ylimaakunnallisia hankkeita.

Ensimmäinen hakukierros on alkanut ja se kestää huhtikuun lopulle saakka. Toinen haku on loppukesästä. ENPI-ohjelma jatkuu vuoteen 2013 saakka.

- Hankkeen kustannusten on oltava vähintään 50000 euroa, tarkkaa ylärajaa ei ole, kertoo Riikka Dillström. Omarahoitusta pitää olla 20-30 prosenttia. Hankkeet kilpailevat rahoituksesta keskenään eikä maakuntarajoja tunneta.

Kaakkois-Suomi käsittää Etelä-Savon, Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson. Lisäksi hankkeita voidaan hyväksyä Päijät-Hämeestä, Itä-Uudeltamaalta ja Pohjois-Savosta.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Pääuutiset

Kotimaa

Saksalaisväite: Elintarvikkeiden parasta ennen -päivämääriä manipuloidaan myynnin edistämiseksi

Kuvakaappaus ARD Mediathekin sivulta.

Samana päivänä ja samassa tuotantoerässä valmistetuilla jogurttipurkeilla saattaa olla eri parasta ennen -päiväys, väittää elintarvikkeiden hävikkiä Saksassa tutkiva professori. Päivämääräkikkailun taustalla on haluttu mielikuva mahdollisimman tuoreesta tuotteesta. Suomessa elintarvikeala vakuuttaa, että meillä tällaista ei tehdä – tai korkeintaan ihan vähän.      

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä