Jyväskylä |

Erikoinen kiista Uuraisilla - sama ehdokas kahden puolueen listalla

Uuraislainen mies asettui ensin ehdokkaaksi Perussuomalaisissa. Sitten hän muutti mielensä, ja vaihtoi Keskustaan. Nyt hän on molempien puolueiden ehdokaslistalla.

Kuva: YLE Keski-Suomi / Jarkko Riikonen

Timo Pirttilampi oli ensin allekirjoittanut ehdokassitoumuksen perusuomalaisten kanssa, mutta muuttanut mieltään ja perunut ehdokkuutensa kirjallisesti. Myöhemmin hän oli päättänyt lähteä ehdokkaaksi keskustan listalta.

 Perussuomalaisten Uuraisten vaaliasiamies Reijo Rokkamäki ei ole suostunut poistamaan Pirttilammen nimeä perussuomalaisten ehdokaslistalta, vaikka myöntää saaneensa kirjallisen perumisen hyvissä ajoin ennen ehdokaslistojen jättämistä.

Rokkamäki perustelee kantaansa sillä, että aikuisen ihmisen on tiedettävä mihin sitoutuu ja että perussuomalaisten piirijärjestöstä on ohjeistettu, että ehdokasitoumusta ei tarvitse hylätä.

Keskustan vaaliasiamies Mikko Nieminen katsoo, että Pirttilampi on toiminut oikein, kun on perunut perussuomalaisten ehdokkuuden ajoissa kirjallisesti. Hänen mukaansa Pirttilammen pitää saada olla keskustan ehdokkaana oman halunsa mukaan.

Seuraavaksi kiistaa käsittelee Uuraisten keskusvaalilautakunta maanantaina.

Tuoreimmat aiheesta: Jyväskylä

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä