Rovaniemi |

Esko-Juhani Tennilä luopuu eduskunnasta

Esko-Juhani Tennilän 35 vuotta kestänyt työ kansanedustajana päättyy kuluvaan kauteen. Tennilä perustelee ensi eduskuntavaaleista pois jäämistään sillä, että Vasemmistoliiton aktiivisuus on Lapissa noussut ja ehdokaslistalle on kova tunku.

Esko-Juhani Tennilä
Kuva: YLE / Sauli Antikainen

Vasemmistoliiton Lapin kansanedustaja Esko-Juhani Tennilä kertoo miettineensä kesällä, lähteäkö vielä ehdokkaaksi vai jäädäkö pois eduskunnasta ja ruveta tekemään toimittajan töitä kotijalasta.

- Tuolloin Vasemmistoliiton tilanne vaikutti vaisun sorttiselta ja ehdokasrintamalla myös Lapissa oli hiljaista. Siinä tunnelmassa velvollisuudentunne voitti ja lupauduin ehdokkaaksi kahden paikan varmistamiseksi meille Lapissa, Tennilä kertoo.

Nyt tilanne on kansanedustajakonkarin mukaan toinen.

- Lapissa ehdokaslistalle on syksyn myötä syntynyt jopa niin kova tunku että joudutaan jäsenäänestykseen, mikä tarkoittaa ehdokasasettelun alkamista alusta. Aktiivisuuden näin rajusti noustua voinkin huojentunein mielin jäädä pois vaaleista ja tukea vaalityötä muulla tavoin piirin toivomusten mukaisesti, Tennilä kuvailee.

"Kaksi paikkaa tulee"

Esko-Juhani Tennilä ei lähde pohtimaan Vasemmistoliiton Lapin ehdokasasettelua tarkemmin, mutta uskoo puolueensa ehdokkaisiin.

- Kyllä sieltä kaksi eduskuntapaikkaa näillä voimilla tulee, hän sanoo.

Esko-Juhani Tennilä on ollut eduskunnassa vuodesta 1975. Hän on nykyisistä kansanedustajista pisimpään eduskunnassa ollut edustaja yhdessä Kokoomuksen Ilkka Kanervan kanssa. Tennilä korostaa, ettei hänen kansanedustajan pestinsä ole vielä loppunut.

- Tämä homma tehdään täysillä loppuun, hän kuvailee.

Paluu toimittajaksi

Varsovasta tavoitettu Esko-Juhani Tennilä kertoo, että päätös luopua ehdokkuudesta pitää hänet viimeisen eduskuntavaalikauden jälkeen tiiviimmin kotona. Hän kertoo tunteneensa kaihoa vanhaan työhönsä toimittajana. Ennen eduskuntaa hän on toiminut muun muassa Ajankohtaisen Kakkosen toimittajana. Tennilä on kirjoittanut myös runokirjoja ja lastenkirjoja.

- Aion kysellä toimittajan hommia. Olen puhunut erään kustantamon kanssa politiikan vuosiini liittyvän runokirjan julkaisemisesta. Se ilmestynee ensi syksynä. Olen tehnyt myös toisen kustantamon kanssa kättä päälle -sopimuksen Murmanskin aluetta käsittelevästä teoksesta, Tennilä luettelee.Kommentoi aihetta (57 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

 • pohjanmaan poika

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  ejt legenda jo eläessään me jotka emme asu lapissa arvostamme ejt:työtä menetetään paljon toivottavasti joku edes vähän paikkaa

 • Risto Kelloniemi

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Esko-Juhanin pitkään jatkunut työ Lapin vähäosaisten puolustajana on omalla alallaan vertaansa vailla oleva tarina. Muistan, kuinka keräsimme hänelle ensimmäiseen junamatkaan eduskuntaan vuonna 1975 kolehdin Domuksen kahvilassa. Hänen työnsä on perustunut lujaan uskoon ja aatteeseen, siihen, että oikeutta ei saa, jos sitä ei pyydä. Hänen arvostelijat iskevät piikinsä kaikkien raan kapitalismin uhrien rintaan. Hänen elämän työtä arvostelevat usein väärät ihmiset (häveliäästi nimimerkin taakse piiloutuen), ne, jotka ovat itse epäonnistuneet saavuttamaan tavoitteensa omassa oravanpyörässään. Uskokaa pois, vika ei ole meissä vasemmistolaisissa, vaan kannattamassanne "minulle minulle" järjestelmässä. Emmehän me ole vastuussa kapitalismin aiheuttamista onnettomuuksista; me kannatamme vaihtoehtoa.

  Vaikka Esko-Juhani on pian täyttänyt edustajatehtävänsä, Vasemmistoliitto ei ole, siksi taistelu jatkuu! Hänen seuraajaa eivät valitse vastustajamme, vaan tuhannet Lappilaiset muutostahtoiset ihmiset.

 • Minea

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Esko Juhani; minun rakas änkyräni! Tiedätkös että "vaan sarvekas vastaa: Kaikki ne tässä ovatkin hiiriä pyydystämässä! Etkö sä tiedä, sarvilla koppaan! Ja kynteni isken pörrötukkaan! En ole mä luulemas hiiri vainen. Mun nimeni on vasemmistoNAINEN!"

  Nyt kynnet pystyyn Lapin Vasemmistonaiset!

 • Lapponia

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Esko Juhanille hyviä "eläkepäiviä" vaikken vasemiston kannattaja olekaan, niin paikkasi olet täyttänyt.

 • Teuka

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Viimeisetkin taistolaiset ymmärtävt lopun tulleen - tosin parinkymmenen vuoden viiveellä. En usko, että tule ikävä. Tervemenoa!

 • Timo

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  En olisi osannut edes kuvitella silloin kun olimme Hiukkavaarassa v.1967 armeijassa ja juoksuporukassa auk:n aikaan,että sinusta tulee pitkäaikainen kansanedustaja.

  Rauhallisia eläkepäiviä sinulle.

  En teitittele,koska emme teititelleet auk-oppilaana ja alikessuina ollessamme

 • Torniojoki!!!

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Esko Juhani voisi kiinnostua aiempaa enempi Tornionjoen tilanteesta.

  Vasuri ei ehkä niin niistä porvareista piittaa, mutta ehkä kuitenkin työllistävyydesta?

 • Tennilän äänestäjä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Nyt meni kyllä seuraavien eduskuntavaalien ehdokkaan valinta uusiksi, kun en voi enää äänestää Tennilää. Saa nähdä vaihtuuko puoluekin, jos Lapin vasemmistolaisista ei löydy enää sopivaa.

 • Mainari

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  No Esko-Juhani on kyllä saanut myös aikaan muutakin kuin puhetta ja uskaltanut vastustaa turhakehankkeita-esim. Vuotoksen rakentamista ja Ounasjoen valjastamista.Nämä jo vaativat kovaa siviilirohkeutta jossa puoluepolitiikalla ei ole p...kaan tekoa. Mustajärven lähtöä tässä eniten oottelen ja toivottavasti äänestäjät eivät tuota politiikan tuuliviirihelppoheikkipelleä äänestä.

 • ile1

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Rollareilla menee yha lujaa, ja kylla Eskoa vuosien uransa perusteella melkein voisi verrata heihin. Kättäsi olen puristanut Inarissa, mutta eipä paljon tapahtunut. ---Räyskittäjiä tarvitaan aina, nykymaailma vienee räksyttajat persuihin. ---Toivottavasti saadaan sinun veroinen oikolinjan kulkija (ajattelija) sinun jälkeesi, ei persuihin. Jätä ne runot sinne poytälaatikon perälle!!! Tässä yksi, mita voit ajatella.

  Kesalla yö, jota et nae

  Talvella päivä

  Kaikesta huolimatta, kirjoittele! Vaikka en sinua äänesta, kylla ääntäsi tarvitaan!

 • nukkuvien puolue

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  siinä se, ketä äänestän tämän jälkeen, kun jäät eläkkeelle

 • arvostan tekoja

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Näin oikestoa äänestävänä ihmisenä olen seurannut Tennilän politiikkaa milloin vihaisena, milloin vähän hymyillen.

  Täytyy nyt myöntää, kun työpaikkoja vähennetään ja kyliä tyhjennetään oman puolueenikin toimesta Lapista, että kyllä hän on ollut mies paikallaan.

  Hieman pelottaa, kun ei ole tilalle samanlaista omatuntoa ajamaan lappilaisten etua. Itselläni on tarkoitus äänestää jatkossa pieniä puolueita, jos vaikka siitä olisi apua lappilaisille.

 • Valta ja vastuu

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tennilän poisjäänti on valitettavaa ja kun Väyrynenkin lähtee lypsämään Uudenmaan vaalikarjaa, niin lapin ja lappilaisten asioden hoitamiseen jää iso aukko. Vasemmiston Markkus Mustajärvi on hyvä mies, mutta vaatii tukea työhönsä.

 • NA.Olkapää

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  non nih !

  nyt sitte varmistui, että taso nousee ku EJT, Kuoppa ja Laakso jäävät pois evuskunnasta. son tämän jälkeen aivan sama ketä sinne äänestetään, minun ei tarvi ees ommaa ääntä antaakkaan...voitto on meiän.

 • merikapteeni

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Joo, kiitokset vaan rehelliselle ihmiselle. Ja kiitokset johdonmukaisuudesta; kyllä sitä uraa on seurattu.

  Varmaan on hyviäkin asioita tossa eläkehommassa, kuten nyt vaikka se kravatin käytön totaalinen lopettaminen. Ei tarvitse vissiin enää viritellä mokomaa. Itse en enää käytä vaikka joku erinomainen herra olenkin, ja voi kuinka mukavalta tuntuu. On vapaata, meinaan.

 • Lapista Tennilää paennut

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Jottei nyt koko 36 vuotta menisi aivan hukkaan, niin nyt Herra Tennilä voisi vielä vanhana kommunistina järjestää aateveljiensä kommunistisesta Kiinasta investointiapua Lapin Jäämeren rata-hankkeelle.

  Vai onko Lapin työttömän saavutettu etu työttömyyskorvaukseen edelleen etusijalla?

  Kiinalla on tällä hetkellä 2,4 biljoonan, siis 2400 miljardin dollarivaranto. USA:n ongelmien vuoksi dollarivarannon koko on jo Kiinalle vaarallinen, siksipä se etsiikin tällä hetkellä kuumeisesti investointikohteita ympäri maailmaa. Pääasia heille on tällä hetkellä päästä sijoittamaan dollarivarojaan dollarialueen ulkopuolelle.

  Toinen tärkeä päämäärä Kiinalle on turvata raaka-ainevarantojen saanti valtavalle teollisuudelleen. Siinä Lappi olisi heille myös houkutteleva sijoituskohde.

  Nämä kaivoksia tällä hetkellä Lappiin avaavat yhtiöthän toimivat strategiansa mukaan pelkästään toiminnan käynnistäjinä ja myyvät toimintansa sen jälkeen edelleen.

  Kiinan viennille ja tuonnille Koillisväylä olisi enemmän kuin tarpeen, joten kiinalaisen yrityksen saaminen sijoittajaksi esim. PPP:n (private public partneship) tyyppiseen hankkeeseen olisi varmasti mahdollista.

 • luupiikki

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kuinka monen muorin ja ukon olet saanut katkeraksi katteettomilla ja utopistisilla lupauksilla kautesi aikana. Toivon Sinun tekevän kirjan sitten 70-luvun alun, kun akiteerasit Suomesta Venäjän mallista maata ja sait kylän nuoret riitelelemään siiitä pitääkö meidän kaikkien olla proletaareja. Vasta illalla saimme nähdä tv:stä Romanian valllankumouksen, jossa Tsausesku kommunistihallintoineen syöstiin vallasta. Taitaa paras saavutuksesi olla se, kun ajoit Nellimön tien parannusta 30 vuoden ajan. Siinä olet sanojesi mittainen mies, että et voi tunnustaa olleesi missään väärässä. Mutta jalkapallo on meidän yhteinen rakkaus! Hyvää eläkeikää

 • mökin muori

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hyvä että loppuvat lakot yhteiskuntaa vastaan.Kukahan nekin lakot on maksanut joita hän masinoi???Kaikki köyhän kukkarosta

 • Pera

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Yrjö Rautio kommentoi äsken radiossa sanomalla, että Tennilä on ollut kaikissa suurissa asioissa väärässä. Hän irvaili, että Tennilän mukaan on voinut ennustaa asioiden suunnan eli asiat ovat menneet päin vastoin kuin Tennilä on sanonut. Yrjö Rautio oli aikoinaan vasemmistoliiton miehiä. Kiva kiitos toverilta Tennilälle. Joskin oikeassahan Rautio on.

 • Tiedän

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Voi ihmispoloisia, jotka Tennilää syyttelevät kaikesta. kyllä Kepulaiset on pettäneet lappilaiset joka suhteessa. Niin ja onhan se kauheaa, jos rikkaat

  joutuisivat luopumaan jostakin, pitäähän heille olla puolustaja ns. epäoikeudenmukaisista puolueista(oikeisto). Tämänkin maan ovat rakentaneet tavalliset työntekijät eivät pörssipelaajat ym. osingoilla rikastuneet hikut.

 • Loisvihaaja

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hyvä on jäädä eläkeloiseksi eduskunnasta, vielä kun ymmärtäisi jäädä pois kaupunginvaltuustosta niin ukitettavat olisivat ikionnellisia. Paha tässä on vain se, että EJT on yhä suuri kuluerä veronmaksajille ilman vastinetta.

 • äänestäjäsi

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Esko-Juhani olet sie kova jätkä. Kaikkea hyvää Sinulle!

 • esko

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kerrankin hyvä päätös Tennilältä... Ensimmäinen koko pitkän eduskunnassa olon ajalta....

 • Future Matters

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Joo, on se turpaansa käyttänyt sen verran että eläkkeelle joutaa jo. Ansaitulle eläkkeelle siis. Vaikka en itsekkään vasemmistoliittoa äänestä. Melkoinen persoonahan tuo Tennilä on.

 • hese

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ei sota yhtä miestä kaipaa,sehän on jo hävitty.tuota päätöstä olen odottanut jo 8 vuotta,onneksi se nyt tuli.Rauhallisia eläkepäiviä.

 • jokuvaan

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tätä jo vähän ennakoin, Tennilä kuuluu siihen suuren ikäluokan ryhmään, josta moni lähtee nyt eläkkeelle.

  Tulee kaiken kaikkiaan olemaan hyvin erinäköinen eduskunta keväällä, jo lähemmäs 40 luopuu paikastaan tai on jo siirtynyt tavalla tai toisella pois verrattuna 2007 ryhmään.

 • Ismo, tänään

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Esko on seissyt niiden imisten takana, jotka tässä yhteiskunnassa ovan suurimman avun arpeessa johdonmukaisesti koko eduskuntauran aikana. Valitettavasti niiden edustajien joukko on jatkuvasti pienentynyt, vaikka köyhien määrä on lisääntynyt viimevuosina. Hän jos kuka on paikkansa täyttänyt.

 • Mix

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hyvä päätös. Kirjoita kirja ja kerro mitä sait aikaan kansanedustajana.

 • peukut Tennilälle!!!

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Joomutta, kyllä Esko Juhani on niitä harvoja kansanedustajia, jotka ovat edustaneet kansaa, äänestäjiään.

  Skidit ei voi muistaa Esko Juhanin oman puolueen bannia, kun oli vaalien alla tullut jotain luvattua ja sitten eduskuntaryhmä päätti ihan muuhun sitoutua.

  Esko Juhani oli harvoja, jotka seisoivat kuin mies annettujen lupausten takana!

  Kunnioitan häntä tässä 'demokratiassa', jossa äänestäjien kaikinpuolinen pettäminen on muodostunut maan tavaksi.

  Kuka enää oikeasti kantaa vastuunsa,

  jota demokratian luulisi edellyttävän?

 • Sairas-vääns

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  EJT on loistava esimerkki onistuneesta amatinvalinnasta ja siitä että kuinka mies voi tehdä työtä hikipäässä kymmeniävuosia hyvällä palkalla, saamatta mitään aikaan.

 • Veron maksaja

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kyllä on totuuden mimessä sanottava, että paljon jää köyhän asiaa puollustamatta kun E J T poistuu Eduskunnan vahvuudesta. Ei nämä pullamössöpojat tiedä elämästä mitään?

 • masai

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tuskin eduskunnasta löytyy tämän jälkeen yhtä suoraryhtistä edustajaa kuin Esko Juhani on ollut!

 • vasemmistovanhus

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Teukalle: Ei vasemmistoliikkeessä ole taistolaisia, revareita, ei punavihreitä vaan kaikki olemme vasemmistolaisia jos teukka ei satu tietämään, niin oikaistakoon.

  E-J on tehnyt mittavan työn Lapin puolesta ja todella harmi kun luopuu ehdokkuudesta. Kahdesta paikasta on kyllä turha haaveilla...mutta eihän sitä haaveilemistakaan ole kielletty.

 • Vilho

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Mixille. Taitaa olla aika lyhyt kirja, mutta joka tapauksessa 35 v. on pitkä aika missä tahansa toimessa. Onneksi olkoon!

 • Mäkelä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Naapurin pojalle terveiset. Mutta aikansa mitäkin.

 • Kansalainen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tennilä on sisäistänyt sen, mitä demokratiassa tavoitellaan. Tavoitteena on rehellisesti ja täyssydämisesti edustaa kansaa ja äänestäjiä pyrkimättä henkilökohtaiseen hyötyyn. Jostakin syystä aidoimmat demokraatit tulevat aina vasemmistosta.

 • ex-lappilainen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  35 vuotta eduskunnassa, mutta Lapin hyväksi ei kerta kaikkiaan yhtään mitään!

  Lastenkirjat tulee ainoana mieleen. Luin joskus artikkelin niistä, mutten ole niitä kirjoja lukenut.

  Tuleva runokirja Tennilän tekemättömistä töistä passaa hyvin tähän kuvaan.

  Esko-Juhani Tennilä on erittäin hyvä esimerkki siitä mitä pelkällä jatkuvalla kaikkien asioiden vastustamisella saa aikaan. Ei mitään !!!

  Yhteiskuntamme heikoimpia ei puolusteta tuolla tavalla.

 • lakimies

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tennilän myötä eduskunnasta poistuu eräs niistä viimeisistä edustajista, jotka ottivat edustajan työn vakavissaan. Työtä ei otettu ponnahduslautana hallitukseen tai muihin hommiin vaan arvostettiin tomintaa kansan edustajana. Hän ei tuntenut tarvetta tehdä "vielä jotakin ihan muuta", niinkuin usein kuulee ihmisten perustelevan päätöstään vaihtaa hommia muutaman vuoden välein. Hän on ollut tärkeä osa toimivaa demokratiaa.

 • "Isoimmat oliko porot"?

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tennilän ratkaisu yllätti, vaikka en ole hänen kannattaja ollut,

  sitten vuodesta 1988 lähtien. Kukaan ei ole korvaamaton.

  Vasemistoliiton alamäki on totta konkreettisena ilmiönä, ja

  Esko-Juhani osaa luovia, hän haistaa tulevan tappionsa, ja

  luopuu aina silloin, kun paita peruuksilla on palovaarasssa...

  -osaisinpa minäkin nuin luovasti takkia kääntää, kuin entinen

  idolini osaa. Terve menoa toimittajan osaan...

  Vasemistoliitto saa vain yhden paikan Lapista, se ilmeisesti on nyt Niemi? Hypoteesini perustuu faktoihin.

 • Fani.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kiitos Esko-Juhanille menneistä vuosista!

  Olet yksi niistä harvoista politiikan tekijöistä, joka on pitäytynyt siinä mitä on äänestäjilleen luvannutkin, eli suoraselkäinen jätkä!

  Hyviä ja vireitä eläkepäiviä sinulle, mielekästä tekemistä taatusti vielä löytyy eläkeläisellekin.

 • Jorgeh

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Esko on ollut paras vasemmiston kansanedustaja kautta aikain. Kiitos näistä vuosista kun olet ollut tavallisen ihmisen puolella.

 • ei persu

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  nyt tuli ongelma. oiskhan niemi hyvä valinta eskon tilalle?

 • Arturo

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Jippii! Stalinistit Esko ja Jaakko vihdoin veke. Moskova olisi kiva eläkeläismesta!

 • fani

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Nyt on kemiläisillä paikka saada pitkästä aikaa oman kaupungin kansanedustaja. Kiitokset Eskolle periaatteen miehelle kovasta taistelusta Lapin puolustamiseksi.

 • Lapin mies

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tennilä on jo käsite.Legendaarinen Lapin puolustaja.Monet edustajat voisivat ottaa oppia hänestä.Kiitos 35 vuodesta.

 • Taputukset

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ammattimies ei ota riskiä. Viherpiiperrys vie puolueen toisen paikan ja jo viimeksi Mustajärvi oli ihan kannoilla.

  Aikansa kutakin, kommunismiakin.

 • Ex-kannattajasi

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Vasemistoliiton "kuolinkellot soivat jo"! Tennilä, oikea

  ratkaisu, hypätä pois "Hukkuvasta laivasta".

 • Äänestän Nurmikumpua

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tennilä lähtee, Mustajärvi putoaa, Niemi Hilkulla... ja Nurmikumpu "mustana hevosena" yllättää nyt.

 • TN

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Työläisen kovin puolustaja lähtee...iso menetys myös Lapille.

 • kannattaja

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  paljon ääntä, mutta ikävä kyllä vähän tapahtumia. sillähän sitä ollaan pitkään kansanedustajana ja päätteeksi kuitataan ruhtinaalliset eläkkeet. kaikesta huolimatta hyviä eläkepäiviä.

 • Sydämen koko ratkaisee

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Voidaan laittaa kymmenet Stubbit, Häkämiehat ja Kataiset ja siltikin olisivat kuin varjo Tennilään verrattuna.

 • RoiMatti

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Harvinainen ura siinäkin mielessä että on pysynyt suoraselkäisenä valitsijoiden ja muidenkin lappilaisten, siinä samalla koko Suomen vähäosaisten, asialla vaikka oma puoluekin yritti kampittaa. Tosi aihki jo nuorena.

  Harmi että maaherran virka lakkautettiin. Tennilällä on Lapissa kannattajia yli puoluerajojen.

  Uskon että kuulemme hänestä jatkossakin. Ei kun uutta uraa!

 • Kemppis

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kun tänään nostin isänpäivälippua, niin ajattelin samalla, että olen aina luvannut liputtaa, kun Tennilä jää pois. Osuipa sopivasti. Jouti lähteä tämä tyhjänpäiväinen käsienheiluttaja. Onko muuta saanut aikaan kuin yhden jalkapallomaalin johonkin pikku kentälle. Voi tätä ilon päivää.

 • täti-ihminen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Voi harmin harmin harmi! EJT on lämpimällä sydämellään, valtavalla kokemuksellaan ja lujalla vakaumuksellaan ajanut Lapin kaikkein heikoimpien alueiden ja ihmisten asioita. Luulen että Lapissa ei edes ymmärretä minkä työmyyrän he menettävät - sehän on niin inhimmillistä se, ettei arvosteta sitä mitä on vaan sitä minkä on menettänyt.

  Toivottavasti Vasemmistoväki ryhtyy ahkeraan vaalityöhön ja saavuttaa huhtikuussa edes sen, mitä heillä jo on eli kaksi paikkaa. Ja toivottavasti EJ jaksaa ja on motivoitunut jakamaan hiljaista tietoaan edelleen seuraavalle edustajalle.

  Hyvin ymmärrän että tehtyään 36 vuotta pyyteetöntä työtä ympärivuorokautisine työpäivineen ilman pidempiä vapaita (edes viikonloppuja), on aika käyttää aikaansa itselleenkin ja perheelle.

 • Miä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Näki paremmaksi heittää pyyhkeen kehään. Ei olisi mennyt läpi. Puolueella on asiallisempi ehdokas. Kirjoitapa tosin se kirja, Mitä sain aikaan. Kerro totuus Kuvaruudun punaisesta valheesta. Eduskunnassa aikaansaannoksesi on täysi nolla.

 • faariska

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Jo oli aikain, toivottavasti sinne saadaan sellaisia tilalle jotka mahdollisuuksien tullen alkavat vaikka ministeriksi. ET ei koskaan ottanut vastuuta!

 • 3 km. Yläjuoksullepäin

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Terve tuloa "hermannin" nuorisoseuraan. Toivottavasti nyt kerkiät

  käymään naapurissa, ja Kemijoella muistelemassa nuoruutesi aikoja

  Pitkä ja kunnioitettava ura lapin edustajana. Jatka kirjoittamista

  tekstiäsi on kiva lukea.

Tuoreimmat aiheesta: Rovaniemi

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä